• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
USA, ΕΔ1: Ο Crutchlow νικά τον Rossi!
Τρίτος ο Marquez, 11ος ο Lorenzo δεν συμμετείχε ο Pedrosa!
Νέα 19/07/2013 - 22:19

Τόσο ο Dani Pedrosa, όσο και ο Jorge Lorenzo πήραν το πράσινο φως για να αγωνιστούν στον τελευταίο αγώνα του πρώτου μισού της φετινής σεζόν, ο οποίος διεξάγεται στην πίστα της Laguna Seca. Ο Rossi τους έδωσε την άδεια - ο Raymond, όχι ο Valentino (!) - αν και ο αναβάτης της Repsol Honda δεν πήρε μέρος τελικά στα πρώτα ελεύθερα, για να "...μην πιέσει πολύ τον ώμο του", όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή της η ομάδα του.

 

Ο Jorge Lorenzo μπήκε στην πίστα, αλλά στα μισά της διαδικασίας κι έκανε - όπως ήταν φυσικό - τους λιγότερους γύρους απ' όλους, χωρίς να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα. Στο τέλος ολοκλήρωσε στην 11η θέση. Ο καιρός στην αμερικάνικη πίστα ήταν τυπικός, με ομίχλη και κρύο , κάτι που όμως δεν απέτρεψε ορισμένους από τους αναβάτες να τα δώσουν όλα στο τέλος! Ο Cal Crutchlow - για το μέλλον του οποίου πολλά γράφονται και ακόμα περισσότερα ακούγονται - σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σήμερα, 1:22.757δ που ήταν αρκετό για να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Valentino Rossi, για μόλις 91 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Ο μικρός σούπερ-σταρ του MotoGP, ο Marc Marquez, ήταν μαγικός για μια ακόμη φορά! Σε μια δύσκολη πίστα, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, την έμαθε πολύ γρήγορα και χωρίς να διστάσει σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Οπωσδήποτε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τον Ισπανό άσο, αν δεν έχανε αρκετά στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Ο Marquez - λίγο πάνω από δυο δέκατα πίσω από τον Crutchlow - έχει βάλει στόχο να γίνει ο πρώτος rookie στην ιστορία, που θα κερδίσει στη Laguna Seca, στην παρθενική του χρονιά!

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον Stefan Bradl, με τον Γερμανό να κάνει χρόνο πολύ κοντά στου νεοφερμένου Marquez, ενώ ακόμα ένας δορυφορικός της Honda - ο Alvaro Bautista - ήρθε πέμπτος. Θετική η πρώτη ημέρα για τον Andrea Dovizioso, ο οποίος ολοκλήρωσε στην έκτη θέση - δοκιμάζει πάλι το νέο πλαίσιο των κόκκινων, αυτό που κατέστρεψε στο Sachsenring - και η διαφορά του από την κορυφή δεν είναι υπερβολική: λίγο πάνω από έξι δέκατα.

Πλέον δεν αποτελεί έκπληξη το να βλέπουμε τον Aleix Espargaro και τη CRT μοτοσυκλέτα του στη δεκάδα, με τον Ισπανό να είναι έβδομος, ακολουθούμενος από τον Nicky Hayden, στην τελευταία του χρονιά με τα χρώματα της Ducati (στο MotoGP τουλάχιστον). Ο Bradley Smith είναι ένατος στο ντεμπούτο του στη Laguna Seca (έχει γνωρίσει την πίστα σε δοκιμές με μοτοσυκλέτα παραγωγής), ενώ ο Randy de Puniet έκλεισε τη δεκάδα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

USA ΕΔ2: Super Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Μόσχα: ΚΑΤ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα