• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Νίκη-πρωτιά για Marquez!
Πέρασε μπροστά στη βαθμολογία, super Crutchlow, 3ος ο Rossi
Νέα 14/07/2013 - 18:00

Ο rookie στη μεγάλη κατηγορία, Marc Marquez, έκανε έναν ωραίο αγώνα στο Sachsenring της Γερμανίας, κράτησε πίσω του τον εντυπωσιακό, στο δεύτερο μισό, Crutchlow και πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη και παράλληλα σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

 

Εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την απουσία των Lorenzo και Pedrosa, ο 20χρονος - ο οποίος ξεκίνησε από την pole position - πήρε με αποφασιστικότητα το προβάδισμα στον τρίτο γύρο, έχοντας βρεθεί στην τέταρτη θέση μετά την εκκίνηση του αγώνα. Άφησε πίσω του τον καταχειροκροτούμενο Stefan Bradl και άρχιζε να ανοίγει τη διαφορά του από τους υπόλοιπους. Στα μισά του αγώνα, ο μικρός  ήταν δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον Valentino Rossi.

 

Ο τελευταίος ξεκίνησε δυναμικά και πέρασε στην πρώτη θέση, για να χάσει στη συνέχεια το προβάδισμα από τον Stefan Bradl, ενώ λίγο αργότερα δεν κατάφερε να αποκρούσει και την επίθεση του Marquez. Στη συνέχεια έδωσε μάχη με τον Cal Crutchlow κάτι που έδωσε το χρόνο στον Marquez να ξεφύγει, με τον Ιταλό εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να προσπαθεί ταυτόχρονα να καλύψει τη διαφορά του από τον πρώτο, αλλά και να υπερασπιστεί τη θέση του από έναν "διψασμένο" Crutchlow, ο οποίος και τον πέρασε, εν τέλει, στην τελευταία στροφή.

 

Στη συνέχεια ο Βρετανός - ο οποίος πονούσε ακόμα από τις πτώσεις του στα ελεύθερα - είχε να αντιμετωπίσει μια διαφορά 2.8δ από τον Marquez. Αρχικά με μερικούς γρήγορους γύρους κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, αλλά γρήγορα ήρθε η απάντηση από τον αναβάτη του HRC, σβήνοντας παράλληλα τα όποια όνειρα του Βρετανού για να πετύχει την πρώτη του νίκη στο MotoGP!

 

Με τη νίκη του αυτή, ο Marquez πέρασε μπροστά στο βαθμολογικό πίνακα, έχοντας δυο βαθμούς διαφορά από τον ομόσταυλό του και έντεκα από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo. Ο Crutchlow εδραίωσε τη θέση του στη βαθμολογία, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Valentino Rossi στους έξι βαθμούς. Ο τελευταίος - παρά τη δυναμική του εμφάνιση στην αρχή - έχασε ρυθμό και πέρασε τη γραμμή τερματισμού σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα από τον πρώτο.

 

Ο Bradl ξεσήκωσε τους Γερμανούς στις εξέδρες, κάνοντας μια ηρωική εκκίνηση και αφού πέρασε τον Rossi στα φρένα, πήρε το προβάδισμα κάτω από τις ιαχές των συμπατριωτών του. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όμως, με τον Γερμανό να τερματίζει πάνω στην LCR του 4,3δ πίσω από τον Ιταλό της εργοστασιακής Yamaha. Μια καλή πέμπτη θέση - μετά τις πρόσφατες ατυχίες - για τον Ισπανό αναβάτη του Gresini, Alvaro Bautista, την ώρα που ο ομόσταυλος του Crutchlow στην Tech 3 ισοφάριζε την καλύτερή του θέση σε αγώνα, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα του στην έκτη θέση.

 

Ο Aleix Espargaro - σε μια πίστα όπου η ιπποδύναμη δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο - έλαμψε με την παρουσία του στα πρώτα στάδια του αγώνα, με τον καταπληκτικό Ισπανό να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση (είχε ξεκινήσει 5ος, την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ CRT σε σχάρα εκκίνησης) και σ' ένα σημείο μάλιστα έβαλε στόχο να περάσει ακόμα κι αυτόν τον Valentino Rossi! Πάντως στη συνέχεια δεν ήταν εφικτό να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό κι έπεσε στην όγδοη θέση, που ήταν όμως αρκετή για να αφήσει πίσω του την πρωτότυπη Ducati του Nicky Hayden, με τον έτερο εργοστασιακό των κόκκινων να τερματίζει μπροστά από την CRT του Aleix.

 

Ο αναβάτης της Pramac Ducati, Andrea Iannone δεν αγωνίστηκε εξαιτίας μιας εξάρθρωσης στον ώμο του, ενώ ο Michele Pirro - ο οποίος αντικαθιστά τον ακόμα τραυματία Ben Spies - έφερε την Desmosedici του στη δέκατη θέση. Στον επόμενο αγώνα θα δώσει τη θέση του στον De Angelis. Ο επόμενος αγώνας στη Laguna Seca, είναι και ο τελευταίος πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, με τον Pedrosa να αναμένεται να δώσει το παρόν. Ο Lorenzo - όπως ο ίδιος έγραψε στο twitter - δεν θα αγωνιστεί στον πρώτο αμερικάνικο γύρο, αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

 

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στο πρώτο συνοδευτικό μας αρχείο και τη βαθμολογία στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν είναι το ίδιο!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Παρθενική νίκη ο Torres!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα