• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Η συνέντευξη τύπου
Δηλώσεις Pedrosa-Lorenzo-Rossi-Crutchlow-Dovi-Bradl
Νέα 11/07/2013 - 21:51

Η συνέντευξη τύπου στο Sachsenring της Γερμανίας ολοκληρώθηκε πριν λίγο, με μεγάλο μέρος της προσοχής να προσελκύει ο Jorge Lorenzo, ο οποίος και πήρε πρώτος το λόγο. "Ήμουν κι εγώ έκπληκτος που κατάφερα να αγωνιστώ στο Assen, όπως και είμαι έκπληκτος με την ταχεία ανάρρωσή μου! Κάθε ημέρα νιώθω και καλύτερα, ειδικά επειδή έχω τον φυσιοθεραπευτή μαζί μου όλη την ημέρα, πρωί και απόγευμα. Δεν νιώθω βέβαια τέλεια, αλλά πολύ καλύτερα σε σχέση με το Assen και αυτό είναι καλό. Στην Ολλανδία πονούσα πολύ και ήταν τρομακτικό... αλλά και αρκετό για να πάρω την πέμπτη θέση. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι έχασα μόλις δυο βαθμούς".

 

Ο Pedrosa ήταν μόλις τέταρτος στην Ολλανδία, ισοφαρίζοντας τη χειρότερή του φετινή θέση που πέτυχε στο Κατάρ, αλλά σήμερα εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος. "Πιστεύω ότι δυσκολευόμαστε σε πίστες όπου πάντα είχαμε πρόβλημα και φυσικά ήμασταν πίσω, ωστόσο ήταν κάτι που περιμέναμε", σχολίασε ο Dani, ο οποίος έχει επικρατήσει τρία συνεχόμενα χρόνια στη Γερμανία. "Θεωρώ ότι από εδώ και πέρα, μπορούμε να κάνουμε καλούς αγώνες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά το Σ/Κ και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, να δοκιμάσουμε τα ελαστικά στη μοτοσυκλέτα και να βρούμε ένα καλό στήσιμο, για να κάνουμε έναν καλό αγώνα για εμένα και την ομάδα".

 

Ο Crutchlow ξεκίνησε αναφερόμενος στη - "χαμένη ευκαιρία" - που είχε στο Assen, εκεί όπου πίστευε ότι μπορούσε να διεκδικήσει και την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. "Μπορώ να κοιτάζω όμως τον κάθε αγώνα και να λέω στον εαυτό μου, να μια χαμένη ευκαιρία! Στην Ολλανδία ένιωθα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο τέλος του αγώνα, αλλά ήταν αργά πια. Δεν είναι μόνο η μοτοσυκλέτα και το set-up. Νιώθω ότι παράλληλα πρέπει να βελτιωθώ και ως αναβάτης για να ξεκινάω και να τελειώνω δυνατά τους αγώνες".

 

Αντίθετα τα συναισθήματα για τον Valentino Rossi, ο οποίος βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα ανά την υφήλιο, πετυχαίνοντας την 80η του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και βάζοντας στοπ στα σχεδόν τρία χρόνια χωρίς νίκη στη μεγάλη κατηγορία. "Είμαι πολύ χαρούμενος διότι έχω πολλούς οπαδούς ανά την υφήλιο και μια μεγάλη καριέρα με ωραίες μάχες και ωραίες νίκες, έτσι η νίκη μου στο Assen - μετά από πολύ μεγάλο διάστημα - ήταν κάτι πολύ θετικό. Πλέον εδώ, πρέπει να επιβεβαιώσω ότι έχω ανεβεί επίπεδο κι έχω αυξήσει την ταχύτητά μου, ώστε να παλεύω με τους μπροστά. Η πίστα δεν είναι στις αγαπημένες μου, αλλά εδώ έχω μερικές αναμνήσεις από πολύ δυνατές μάχες!"

 

Από τους κόκκινους του Borgo Panigale, το παρόν στη συνέντευξη έδωσε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος μετά το τεστ στο Misano, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη νέα GP13.1 αυτό το Σ/Κ στη Γερμανία. "Θα είναι ένα δύσκολο τριήμερο και το ξέρουμε", ξεκίνησε με ευθύτητα να λέει ο Ιταλός. "Θα δοκιμάσουμε κάποια νέα πράγματα εδώ. Ένα νέο πλαίσιο, που μας δίνει καλύτερη αίσθηση στο τελευταίο κομμάτι φρεναρίσματος για την είσοδο στις στροφές. Δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στο χρόνο, αλλά είναι κάτι το διαφορετικό. Δεν παλεύουμε για το Πρωτάθλημα κι έτσι μπορούμε να πάρουμε αυτό το ρίσκο. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα έχουμε νέα πληροφόρηση για τους μηχανικούς μας".

 

Τελευταίος πήρε το λόγο ο ντόπιος αναβάτης, Stefan Bradl, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την πρώτη σειρά στον προηγούμενο γύρο της Ολλανδίας, εν τούτοις τερμάτισε έκτος, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην αρχή με τα φρένα της Brembo και όχι με τα συνηθισμένα γι' αυτόν της Nissin. "Περιμέναμε να τα πάμε λίγο καλύτερα στο Assen, αλλά είχαμε μερικά προβλήματα στην αρχή του αγώνα", εξήγησε ο Γερμανός. "Δεν ένιωθα άνετα κι έτσι δεν μπορούσα να πιέσω κι έχανα χρόνο στο ξεκίνημα. Εδώ θα συνεχίσω με τα Brembo. Στο Assen ήταν η πρώτη φορά και ειδικά στην αρχή του αγώνα - φρενάρεις για δυο στροφές - τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στα άλλα σημεία η πίστα ήταν γρήγορη, αλλά αυτός είναι ο λόγος που ήμουν αργός στην αρχή. Είναι πολύ σημαντικό ένα καλό αποτέλεσμα για εμένα εδώ, καθώς - όπως είδατε - οι οπαδοί είναι πραγματικά τρελοί για το άθλημα!"

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Sachsenring: Ξέφρενος ρυθμός!

« Προηγούμενο άρθρο

Τα ρεκόρ του Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα