• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα ρεκόρ του Rossi!
Μετά τη νίκη του στο Assen
Νέα 11/07/2013 - 15:02

Με τη νίκη του στην Ολλανδία, στον προηγούμενο γύρο Πρωταθλήματος MotoGP, ο Valentino Rossi πέτυχε μερικά αξιόλογα ρεκόρ, τα οποία συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

 

1. Ο Vale είναι ο αναβάτης με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία του νίκη, στη μεγάλη κατηγορία! Η πρώτη νίκη του εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή έλαβε χώρα στο Donington Park το 2000 και 12 χρόνια και 355 ημέρες αργότερα ξανακέρδισε στην Ολλανδία. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Alex Barros με 11 χρ. και 204 ημέρες.

 

2. Ο Rossi έχει πλέον κερδίσει, στη μεγάλη κατηγορία, με πέντε διαφορετικές μοτοσυκλέτες: 500cc Honda, 990cc Honda, 990cc Yamaha, 800cc Yamaha και 1000cc Yamaha.

 

3. Με τη νίκη του στο Assen, ο Valentino σταμάτησε ένα αρνητικό σερί 44 αγώνων χωρίς παρουσία στο βάθρο. Πριν από αυτό, ο Rossi ποτέ δεν είχε μείνει χωρίς νίκη, για περισσότερους από εννέα αγώνες.

 

4. Η Ιταλία - πριν το Assen - μετρούσε 44 αγώνες χωρίς νίκη στη μεγάλη κατηγορία, ένα σερί που έσπασε ο Rossi στην Ολλανδία. Αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκες για τη γείτονα χώρα. Το πρώτο σερί έσπασε το 1993 (βρετανικό GP) με τη νίκη του Luca Cadalora, ο οποίος επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των Ιταλών φιλάθλων, μετά από 62 αγώνες χωρίς νίκη!

 

5. Με τη νίκη του στο Assen, ο Valentino Rossi έχει τώρα - συνολικά στην καριέρα του - ακριβώς 4.646 βαθμούς!

 

6. Με τη νίκη του στην ηλικία των 34 ετών, ο Rossi είναι ο τέταρτος γηραιότερος νικητής στην εποχή των τετράχρονων της μεγάλης κατηγορίας, από το 2002 κι εξής. Οι Troy Bayliss, Alex Barros και Loris Capirossi είναι οι τρεις πρώτοι.

 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Η συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Χωρίζουν οι δρόμοι Crutchlow-Yamaha;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα