• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H νέα μεγάλη κόντρα των motoGP: Pedrosa Vs Lorenzo
Στο Εstoril, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι θυμήθηκαν την κόντρα του Valentino Rossi με τον Max Biaggi και τις μπουνιές που αντάλλαξαν το 2001 στην Catalunya, πηγαίνοντας προς το βάθρο.
Νέα 22/04/2008 - 00:00
Στο Εstoril, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι θυμήθηκαν την κόντρα του Valentino Rossi με τον Max Biaggi και τις μπουνιές που αντάλλαξαν το 2001 στην Catalunya, πηγαίνοντας προς το βάθρο.

Τι σχέση μπορεί να έχει εκείνο το περιστατικό με το σήμερα; Έχει και παραέχει σύμφωνα με τους Ισπανούς δημοσιογράφους που πιστεύουν ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί μεταξύ του Dani Pedrosa και του Jorge Lorenzo.

Η ιστορία των αγώνων έχει χαρακτηριστεί από μεγάλες κόντρες: Spencer Vs Roberts, Roberts Vs Sheene, Rainey Vs Schwantz, Doohan Vs Criville, Rossi Vs Biaggi, Rossi Vs Gibernau...

Πάντα υπήρχαν κάποια «ζευγάρια» σε κορυφαίο επίπεδο που ανέβαζαν την αδρεναλίνη στα ύψη και που έδιναν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στο σπορ...

Τώρα, το πιο «καυτό» ζευγάρι των MotoGP είναι «made in Spain». Ο Jorge Lorenzo προήχθη φέτος στην κορυφαία κατηγορία όπου βρίσκει τον ...άσπονδο φίλο του Dani Pedrosa. Kρατάει χρόνια αυτή η ...κολόνια

Kρατάει χρόνια αυτή η ...κολόνια

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα σε Ισπανούς αναβάτες.

Στο παρελθόν υπήρχαν οι κόντρες του Angel Nieto με τον Ricardo Tormo και του Sito Pons με τον Joan Garriga που χώριζαν τη χώρα σε δύο στρατόπεδα.

Η νέα κόντρα των πιτσιρικάδων, είναι αυτό ακριβώς που ζητούσαν τα MotoGP ώστε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και ακόμα περισσότερο ο ισπανικός Τύπος που, βλέποντας πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος, βάζει το ...χεράκι του για να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση...

Pedrosa Vs Lorenzo: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια
Το μίσος είναι αμοιβαίο και οι σχέσεις τους είναι ανύπαρκτες. Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι όχι μόνο να μιλήσουν ο ένας στον άλλο αλλά και να αλλάξουν βλέμματα.

Η αντιπαλότητά τους ξεκίνησε το 2003 στα 125cc και κορυφώθηκε το 2005 στη σύγκρουσή τους κατά τη διάρκεια του γερμανικού GP που είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο Lorenzo.

Έκτοτε ξέσπασε πόλεμος όχι μόνο μεταξύ των δυο αναβατών, αλλά και μεταξύ των μάνατζέρ τους, Dani Amatriain (του Lorenzo) και Alberto Puig (του Pedrosa).

«Το ξύλο είναι για τους μποξέρ»
Στο Estoril λοιπόν, οι δυο αναβάτες ρωτήθηκαν από τους συμπατριώτες τους δημοσιογράφους για το αν θα φτάσουν στο σημείο να έρθουν στα χέρια όπως είχαν κάνει Valentino Rossi - Max Biaggi.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τότε εκείνοι πιάστηκαν στα χέρια. Στη δική μας περίπτωση ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο», απάντησε ο Lorenzo και πρόσθεσε αναφερόμενος στις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Pedrosa γι' αυτόν: «Στο παρελθόν έλεγε αυτά που έπρεπε να πει και επιπλέον αυτό το θέμα το έχω βαρεθεί και το βαρέθηκαν και οι οπαδοί. Πρέπει να βρούμε άλλα θέματα και καλύτερα αυτά να αφορούν το τι συμβαίνει μέσα στην πίστα».

Από την πλευρά του, ο Pedrosa είπε: «Μπορεί να έχει κοινά η μονομαχία μας με αυτή των Rossi - Biaggi. Αν αυτός (σ.σ. ο Lorenzo) είπε κάτι τέτοιο, έτσι θα είναι. Όταν εκείνοι είχαν αυτή την έντονη μονομαχία εγώ ήμουν 14-15 χρονών και δεν καταλάβαινα πολλά από το σίριαλ. Οι μάχες με τα χέρια είναι για τους μποξέρ. Αυτό που συνέβη ανάμεσα στον Rossi και τον Biaggi στο Montmelo ήταν ανέκδοτο»...

H άποψη του Rossi
Η ισπανική κόντρα δεν έμεινε ασχολίαστη από τον σούπερ σταρ Valentino Rossi. «Eίναι πολύ νωρίς ακόμα για να καταλάβουμε ποιος είναι ο Rossi και ποιος ο Biaggi», είπε αστειευόμενος ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι έχουν μεγάλη πλάκα γιατί ο Jorge και ο Dani δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι εκτός πίστας -όπως εγώ και ο Max- και όπως και στην περίπτωσή μας και οι δυο τους είναι εξαιρετικά ταλέντα. Φέτος είναι πολύ πιθανό να δούμε ωραίες μάχες ανάμεσα στον Pedrosa και τον Lorenzo. Ανυπομονώ να τις δω».

Επόμενο άρθρο »

Το D-air στο Isle of Man

« Προηγούμενο άρθρο

Kαρέ καρέ το ...οικόπεδο του Schumi

Χορηγοί