• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Προβλήματα με τα λάστιχα
Όλα ΟΚ με το λάστιχο λέει η Bridgestone!
Νέα 20/05/2013 - 01:50

Εφιαλτικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο σημερινός αγώνας για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος αντιμετωπίζοντας προβλήματα πάνω στη σέλα της M1 του, ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, μένοντας για πρώτη φορά εκτός βάθρου εδώ και πάνω από ένα χρόνο! Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στους αγώνες που ολοκλήρωνε, δεν είχε πέσει κάτω από τη δεύτερη θέση!

 

Ο Jorge ξεκίνησε καλά και ήταν πίσω από τον πρωτοπόρο Andrea Dovizioso, όταν - με 26 γύρους να απομένουν - τον πέρασε ο μεγάλος του αντίπαλος Dani Pedrosa. Σταδιακά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής άρχισε να χάνει θέσεις καθώς δεν είχε επιλέξει το καλύτερο στήσιμο, ενώ μικροπροβλήματα με τη ζελατίνα αλλά κυρίως με το πίσω ελαστικό, δεν του επέτρεψαν να παλέψει για κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση. "Στην αρχή του αγώνα η μοτοσυκλέτα δεν ήταν όπως στο ζέσταμα, όμως δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα και μπορούσα να ακολουθήσω τους Andrea και Dani", τόνισε ο Ισπανός και πρόσθεσε: "Έχανα σε κάποια σημεία της πίστας, όμως ισορροπούσα την κατάσταση σε άλλα. Μετά όμως από τρεις ή τέσσερεις γύρους η μοτοσυκλέτα χειροτέρεψε και είχα προβλήματα παντού!"

 

"Τόσο στο φρενάρισμα, διότι στα μέσα των στροφών δεν είχα εμπιστοσύνη στο πίσω ελαστικό, όσο και στην επιτάχυνση, διότι το πίσω σπίναρε πολύ κι έχανα σχεδόν μισό δευτερόλεπτο σε σχέση με τους άλλους. Έτσι είναι οι αγώνες μερικές φορές. Πέρυσι είχα κερδίσει με διαφορά είκοσι δευτερολέπτων, με μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, και φέτος έγινε το αντίθετο. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο χωρίς να ρισκάρω μια πτώση".

 

O Lorenzo συμπλήρωσε: "Δεν ήταν πρόβλημα των ρυθμίσεων, αφού δεν αλλάξαμε τίποτε σε σχέση με το Ζέσταμα. Δεν είχα καθόλου πρόσφυση και κινδύνευα να πέσω σε κάθε στροφή! Δεν είμαι τεχνικός ελαστικών, αλλά πιστεύω ότι είχε πρόβλημα το λάστιχο, χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρος". 

Η Bridgestone με τη σειρά της εξέτασε το λάστιχο του Ισπανού και ανακοίνωσε ότι δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό ή άλλο πρόβλημα! Ίσως λοιπόν χρειαζόταν να αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις του σε σχέση με το Ζέσταμα, όταν η βροχή ήταν αρκετά λιγότερη...

 

Ένα ακόμη πρόβλημα του Ισπανού της Yamaha ήταν αυτό με τη ζελατίνα του κράνους του που θόλωνε. Ο ίδιος είπε ότι αυτό το πρόβλημα δεν ευθύνεται για το ότι έμεινε τόσο πίσω... 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Μίνι σύνοψη + Φωτογραφικό

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Έμεινα προσηλωμένος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα