• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Θρίαμβος Vinales στον αγώνα!
Ισπανικό και πάλι το βάθρο, 13ος ο Σίσσης!
Νέα 19/05/2013 - 13:39

Ο σημερινός αγώνας έγινε στο στεγνό, μιας και η βροχή που είχε προβλεφθεί δεν έχει πέσει ακόμα στην γαλλική πίστα. Ο Maverick Vinales, ο οποίος είχε επικρατήσει στην Jerez πριν δυο εβδομάδες, ξεκίνησε καλά τον αγώνα, ωστόσο έχασε στα φρένα από τον Jonas Folger στην τρίτη στροφή, με τον Γερμανό να παίρνει κεφάλι. Ο Ισπανός δεν το έβαλε κάτω και στη δεύτερή του απόπειρα κατόρθωσε να αφήσει πίσω του τον Folger κι από εκεί και πέρα δεν θα έχανε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, όταν μάλιστα τότε έκανε δυο ταχύτατους γύρους κάτω από το 1:44!

 

Λίγο αργότερα ο Γερμανός θα έκανε το λάθος στη Chemin aux Boeufs σικέιν και θα έμενε τέταρτος. Αξιόλογη η προσπάθεια του Alex Marquez, ο οποίος και τερμάτισε μέσα στην πεντάδα, για πρώτη φορά μετά το Κατάρ! Ο μικρός αδερφός του Marc Marquez ξεπέρασε τον Miguel Oliveira, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του κι έπεσε στην αρχή του πέμπτου γύρου. Στο βάθρο μαζί με τον Ισπανός της Team Calvo, οι Rins και Salom.

 

Οι πτώσεις δεν έλειψαν με την πίστα να μην είναι σε ιδανική κατάσταση. Δευτερόλεπτα μετά την πτώση του Oliveira, είχαμε την πτώση του Florian Alt, την ώρα που οι Antonelli, Baldassari και η έκτακτη συμμετοχή Danilo έκαναν αβίαστα λάθη κι έπεσαν. Το μεγαλύτερο δράμα - ενός κατά τ' άλλα ήρεμου από πλευράς συγκινήσεων αγώνα - ήρθε στον 21ο γύρο, όταν ο Khairuddin - ο οποίος από 18ος που είχε βρεθεί στην αρχή έκανε πολύ γρήγορους γύρους και σκαρφάλωσε στην 7η θέση - είχε ένα σφοδρό highside παρασύροντας καθώς έπεφτε και τον Niklas Ajo.

 

Εντυπωσιακά περάσματα έκανε και ο Jakub Kornfeil για να ολοκληρώσει τον αγώνα στην έκτη θέση, με τους Fenati και Binder να καταλαμβάνουν τις δυο επόμενες θέσεις. Masbou και I. Vinales πλασαρίστηκαν στην πρώτη δεκάδα. Ο Θανάσης ξεκίνησε από αρκετά πίσω, στην 20η θέση, και στο πλήθος των αναβατών δεν κατάφερε να κάνει μια από τις γνώριμές του εκρηκτικές εκκινήσεις. Με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου είχε ανέβει δυο θέσεις, 18ος, ενώ μετά την πτώση του Oliveira προωθήθηκε στην 17η θέση, όπου έκανε για λίγο ένα μοναχικό αγώνα. Λίγο αργότερα είχαμε την πτώση του Antonelli που χάρισε στον νεαρό αναβάτη την 16η θέση και κάπου εκεί, μετά τα μισά του αγώνα, ο Σίσσης ανέβασε στροφές και σκαρφάλωσε μέχρι την 14η θέση, περνώντας τους Tonucci και Miller διαδοχικά! Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος και μετά το συμβάν με Khairuddi - Ajo, ο Θανάσης ανέβηκε 13ος, με τον Miller εν τω μεταξύ να τον έχει περάσει. Στη βαθμολογία πλέον είναι 11ος με 19 βαθμούς.

 

Το ισπανικό βάθρο στο Le Mans είχε μόνο νικητές της κατηγορίας, με τον Vinales να διευρύνει τη διαφορά του στους 13 βαθμούς έναντι του Salom, με τον Rins να μένει επιπλέον 16 βαθμούς από την κορυφή. Θυμίζουμε ότι σε δυο εβδομάδες έχουμε τον επόμενο αγώνα στο Mugello!

 

Δείτε αναλυτικά την τελική κατάταξη των αναβατών, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Έσπασε το ρόδι ο Redding!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Ζέσταμα: Κυρίαρχος ο Lorenzo με βρόχινα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα