• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Έσπασε το ρόδι ο Redding!
Πολλές πτώσεις, έχασαν έδαφος Espargaro-Rabat!
Νέα 19/05/2013 - 15:07

Ο Scott Redding πήρε την πρώτη του νίκη και σηματοδότησε την πρώτη φορά που Βρετανός επικρατεί μέσα στην γαλλική πίστα, μετά από 30 χρόνια όταν ο Alan Carter είχε κερδίσει στα 250cc. Παράλληλα έγινε και ο πρώτος μη Ισπανός που κατακτά νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα, με τους Ίβηρες να είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μέχρι και τον τέταρτο γύρο. Πάντως η νίκη για τον 20χρονο δεν ήταν εύκολη υπόθεση, μιας και στην αρχή έπεσε στην 9η θέση. Ο Nakagami ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στον αγώνα, ενώ λίγο αργότερα είχαμε μια απίστευτη εξέλιξη, με τους Espargaro και Rabat - το φαβορί της κατηγορίας και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας - να πέφτουν και να ολοκληρώνουν τον αγώνα χωρίς να πάρουν ούτε έναν βαθμό.

 

Ο Nakagami είχε τρία δευτερόλεπτα προβάδισμα και θα μπορούσε να πάρει μια σπουδαία νίκη στην Γαλλία, αν μετά από τέσσερεις γύρους δεν έχανε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στην ίδια στροφή, καθώς άρχιζε το ψιλόβροχο που έκανε ακόμα πιο γλιστερή την πίστα. Οι ενδιάμεσες συνθήκες οδήγησαν σε εγκατάλειψη όχι λιγότερους από δέκα αναβάτες, ανάμεσά τους και τον πολύ καλό Gin Rea, ο οποίος από 31ος είχε σκαρφαλώσει 12ος!

 

Στον όγδοο γύρο του αγώνα, ο Redding - πιέζοντας δυνατά και γράφοντας γρήγορους γύρους - κατάφερε να πάρει κεφάλι, προσπερνώντας τον επευφημούμενο από τα πλήθη Johann Zarco, ο οποίος έστω και προσωρινά είχε βρεθεί στην πρώτη θέση. Σταδιακά δυνάμωνε την παρουσία του και ο Kallio, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μισό του αγώνα. Στη συνέχεια η βροχή δυνάμωσε και η κόκκινη σημαία κυμάτισε και το αποτέλεσμα καθορίστηκε από τις θέσεις των αναβατών στον 22ο γύρο, τον οποίο όλοι οι αναβάτες είχαν ολοκληρώσει. Έτσι ο Kallio πήρε τη δεύτερη θέση, παρά το ότι ο Simeon τον είχε περάσει λίγο πριν την διακοπή. Όπως και να έχει, ο Βέλγος οδηγός πέτυχε να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο!

 

Ο Aegerter και ο Zarco ήταν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα, μπροστά από τους Pasini, Di Meglio και Julian Simon. Ο Anthony West και ο Alex de Angelis έκλεισαν την πρώτη δεκάδα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3, Sandro Cortese, κατάφερε να ανέβει ως την 13η θέση παίρνοντας τους πρώτους του τρεις βαθμούς! Ο περσινός νικητής του αγώνα, Louis Rossi, πήρε μόλις έναν βαθμό καθώς τερμάτισε 15ος. Με τη νίκη του Redding, έχουμε τέσσερεις διαφορετικούς νικητές στους μέχρι τώρα αγώνες της μεσαίας κατηγορίας! Ο Βρετανός σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, 24 βαθμούς πίσω από τον Rabat.

 

Αναλυτικά η κατάταξη των αναβατών στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Pedrosa 1ος σε Αγώνα και Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Θρίαμβος Vinales στον αγώνα!

Χορηγοί