• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez test3: Δηλώσεις Rossi
“Έχω καλή αίσθηση με την Μ1 και αυτό είναι καλό!”
Νέα 25/03/2013 - 21:08

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

“Παρά το ότι έχω κερδίσει 9 Τίτλους και 105 νίκες, νιώθω ότι πρέπει να ξαναδίνω εξετάσεις ακόμη και μάλιστα περισσότερο από τους άλλους οδηγούς”, είπε ο Valentino Rossi, αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται από τα media για να εξηγεί το ότι μπορεί να είναι ακόμη ανταγωνιστικός!

“Η αίσθησή μου είναι γενικά καλή με την μοτοσυκλέτα και αυτό είναι καλό. Τώρα είναι πιο δύσκολο από ότι ήταν το 2004, παρά το ότι τότε οι χειμερινές δοκιμές δεν είχαν πάει τόσο καλά, όσο φέτος”, είπε σε ερώτηση συναδέλφου για το αν βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με αυτήν που αντιμετώπισε όταν πρωτοπήγε στην Yamaha.

Σε σχέση με τις σημερινές – μικρές σε διάρκεια δοκιμές – είπε ότι δοκίμασε το νέο πλαίσιο, αλλά δεν μπορεί να έχει ασφαλή συμπεράσματα και έτσι θα το ξαναδοκιμάσει μετά τους δύο πρώτους αγώνες, στους οποίους θα πάει με το “στάνταρ” όπως λένε εσωτερικά το πλαίσιο που έχει τώρα. “Για να καταλάβεις ένα πλαίσιο πρέπει να πας 110% και σήμερα είχαμε λίγο χρόνο και η πίστα δεν ήταν τέλεια. Το νέο πλαίσιο είναι καλύτερο στην σταθερότητα, αλλά χάνω λίγο στις εισόδους, οπότε θα το αφήσω για μετά”, σχολίασε ο “γιατρός”.

 

“Το Κατάρ για μένα δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και από τις αγαπημένες μου πίστες, όπως για παράδειγμα η Jerez. Έτσι θα περιμένω μετά τα δύο πρώτα Grand Prix να γυρίσουμε στην Ευρώπη για να επιτεθώ. Ο Marquez είναι πολύ εντυπωσιακός, ο Dani είναι δυνατός, αλλά ο Jorge έκανε την καλύτερη δουλειά από όλους στις χειμερινές δοκιμές. Το ότι μπορώ και μάχομαι μαζί τους είναι πολύ θετικό”, είπε σε σχετική ερώτηση.

Επίσης σε παρατήρηση του απεσταλμένου μας ότι στον γρήγορό του γύρο τον έκοψε ένας αργός οδηγός, σχολίασε: “Σήμερα ήταν όπως στον περιφερειακό μιας μεγάλης Iταλικής πόλης, με φοβερή κίνηση! Στον γύρο αυτό στις ενδιάμεσες χρονομετρήσεις ήμουν ένα δέκατο κάτω, οπότε μπορεί σε αυτό το τελευταίο κομμάτι να έκανα τον 1ο χρόνο, μπορεί και όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ήξερα κάθε στιγμή το πόσο γρήγορος ήμουν”.  

 

Τέλος αναφέρθηκε στον Cal Crutchlow που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του τριημέρου: “Όταν είδα στην οθόνη 1'39''5 έψαξα να δω τα χιλιοστά. Μόλις είδα 11 είπα γ@μτο με πέρασε (γελώντας). Ο Cal είναι η πραγματική έκπληξη, γιατί στοπαρελθόν οι οδηγοί που προέρχονται από τα supebike δεν πάνε ποτέ καλά σε αυτήν την πίστα. Αλλά ο Cal και πέρυσι ήταν πολύ γρήγορος εδώ”.

O Daniele Romagnoli που είναι ο αρχιμηχανικός του Βρετανού μας είπε πάνω σε αυτό: “Ο Cal έχει αλλάξει το στυλ του από τότε που ήρθε από τα superbike και τώρα μπορώ να πω ότι είναι ένας πραγματικός οδηγός MotoGP!”

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow ο Κατακτητής!

« Προηγούμενο άρθρο

Η προσομοίωση του Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα