• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Αυτή είναι η πραγματικότητα!
Οι 3 πρώτοι είναι πολύ γρήγοροι κι εμείς πρέπει να βελτιωθούμε
Νέα 28/02/2013 - 17:33

Ο Valentino Rossi περίμενε μέχρι το τέλος της 3ης και τελευταίας ημέρας στην Sepang για να περάσει στην 4η θέση της κατάταξης, ενώ στις δηλώσεις του μετά το τέλος υπογράμμισε την "πραγαμτικότητα" που βιώνει μετά την επιστροφή του στην Yamaha.

 

Ο Vale ήταν στην 5η θέση τις δυο πρώτες ημέρες του τεστ, ενώ σήμερα – μέχρι και μια ώρα πριν τη λήξη του τεστ – είχε τον έβδομο καλύτερο χρόνο, πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Pedrosa. Εκείνη τη στιγμή ο Rossi μείωσε στο μισό τη διαφορά του από τον πρώτο, σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην 4η θέση. «Είμαι αρκετά χαρούμενος, διότι την τελευταία ώρα βελτιωθήκαμε αρκετά. Είμαι στην 4η θέση και όχι τόσο μακριά από τον Jorge», ξεκίνησε να λέει ο Ιταλός.

 

«Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό το τεστ ήταν λίγο χειρότερο, σε σχέση με το πρώτο, διότι αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Είχαμε αρκετά θέματα κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών. Σήμερα ήταν τα φρένα – χάσαμε πολύτιμο χρόνο τροποποιώντας τις ρυθμίσεις διότι οι μοτοσυκλέτα δεν σταματούσε και μετά από μιάμιση ώρα συνειδητοποιήσαμε ότι το πρόβλημα ήταν τα φρένα! Το σύστημα έχανε πίεση! Καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο ομαλά, όσο στο πρώτο τεστ, ενώ έπρεπε όλοι μας να αλλάξουμε και τα σχέδιά μας εξαιτίας της πρωινής βροχής!».

 

Παρά τα προβλήματα αυτά, ο Rossi έμεινε μόλις 0,070δ πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και ομόσταυλό του, Jorge Lorenzo. Στις δηλώσεις του ωστόσο, ο Vale πιστεύει ότι υπάρχει διαφορά στο ρυθμό ανάμεσα στον ίδιο και στους υπόλοιπους τρεις εργοστασιακούς αναβάτες της Honda και της Yamaha. «Για μένα οι Honda είναι πολύ γρήγορες, τόσο ο Pedrosa όσο και ο Marquez και είδαμε ότι και ο Lorenzo είναι πολύ, πάρα πολύ δυνατός», δήλωσε ο Rossi. «Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να παλέψουμε για το βάθρο, να παλέψουμε για νίκες, τότε πρέπει να δώσουμε πάνω από το 100% και τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα! Αυτό το γνώριζα μετά και το πρώτο τεστ, ωστόσο τότε ήμουν περισσότερο χαρούμενος γιατί είχα μεγάλη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Αυτή είναι η πραγματικότητα: οι τρεις πρώτοι είναι πολύ γρήγοροι – ο Lorenzο, ο Pedrosa αλλά και ο Marquez – και απ’ ότι φαίνεται εμείς πρέπει να βελτιωθούμε πολύ. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, μιας και αυτό είναι μόλις το δεύτερο τεστ. Η δουλειά που μας περιμένει είναι σκληρή, αλλά μετά οπωσδήποτε οι πρώτοι αγώνες θα είναι διαφορετικοί. Η σεζόν θα είναι δύσκολη, με πολύ δουλειά, αλλά ο στόχος μας έχει ενδιαφέρον…».

 

Πλέον, τόσο η Yamaha όσο και η Honda προετοιμάζονται για το ιδιωτικό τεστ στην Αμερική (Austin) προτού κατευθυνθούν για τη Jerez, στο τελευταίο επίσημο τεστ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος .

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Μπορούσα το 1.59!

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner και Superbikes;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα