• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang, ημέρα 2η: Μάχη Pedrosa-Lorenzo
Έβρεξε το απόγευμα, στο +0,4 και πάλι ο Vale!
Νέα 06/02/2013 - 13:39

Συναρπαστική και η δεύτερη ημέρα δοκιμών στη Μαλαισία, με τους αναβάτες να μπαίνουν με όρεξη στην πίστα για να συνεχίσουν τις εργασίες εξέλιξης στις μοτοσυκλέτες τους. Η κατάσταση με τις πρώτες θέσεις διαμορφώθηκε από σχετικά νωρίς και στη συνέχεια, με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της, οι χρόνοι – όπως ήταν λογικό – έμειναν οι ίδιοι, με λίγους οδηγούς να βγαίνουν για να δοκιμάσουν στο βρεγμένο.

 

Όσο ο καιρός ήταν καλός, οι οδηγοί πίεσαν και έριξαν τους χρόνους τους σε σχέση με χτες, με τις μεταξύ τους διαφορές να μειώνονται. Πρώτος ολοκλήρωσε και πάλι ο Dani Pedrosa, με τον Ισπανό άσο – ο οποίος συνέχισε να δουλεύει προσανατολισμένος στο νέο κανονισμό για τους κινητήρες – να σημειώνει 2.00.549 και να αφήνει πίσω του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo, με διαφορά στο 0.019! Ο τελευταίος εστίασε τις προσπάθειές του στη βελτίωση της επιτάχυνσης, ένα σημείο στο οποίο υστερεί η μοτοσυκλέτα του. Οι δυο τους πάντως – όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής – θα παλέψουν και φέτος για τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

 

Στην 3η θέση, με διαφορά 0.254 από τον πρώτο, βρέθηκε και πάλι ο Marc Marquez, ο οποίος όπως δήλωσε και χτες έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η δυναμική του νεαρού αναβάτη δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο και τον Valentino Rossi, ο οποίος μόλις τελείωσε και η 2η ημέρα δήλωσε ότι ο μικρός του θυμίζει τον εαυτό του όταν ήταν στα 500cc το 2000! Ο Ιταλός άσος πάντως, συνεχίζει να το διασκεδάζει πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, με τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να ρίχνει το χρόνο του κατά μισό δευτερόλεπτο – σε σχέση με χτες – και να φιγουράρει στην 4η θέση με διαφορά στο 0.489 από τον πρώτο. Το χαμόγελο έχει επιστρέψει στο πρόσωπο του Vale, ο οποίος δείχνει ανταγωνιστικός και έτοιμος να διεκδικήσει το δέκατο Τίτλο της καριέρας του! Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η ηρεμία έχει επιστρέψει και στους μηχανικούς του, με τον Rossi να λέει ότι ο Burgess και οι υπόλοιποι είναι πολύ ευχαριστημένοι, «και μόλις τελειώνουμε μπορούν να πάνε να πιουν μια μπύρα… αυτό είναι πολύ καλό!»

 

Οι παραπάνω τέσσερεις αναβάτες φαίνεται να είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους, με τον Cal Crutchlow να οδηγεί το δεύτερο γκρουπ, μπροστά από τον Stefan Bradl. Στην έβδομη θέση, όπως και χτες, βρίσκουμε τον Alvaro Bautista, με τον Bradley Smith να τον ακολουθεί σε απόσταση του 0.202, δείχνοντας βελτιωμένος πάνω στη δορυφορική του μοτοσυκλέτα. Εμφανής ήταν η βελτίωση – μετά την απογοητευτική πρώτη ημέρα – και στο στρατόπεδο της Ducati, με τον Nicky Hayden να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο της ομάδας (2.02.110), σχεδόν 1,4 κάτω σε σχέση με χτες και να καταλαμβάνει την 9η θέση. Από κοντά και ο Andrea Dovizioso, ο οποίος κλείνει τη δεκάδα! Οι δυο τους έριξαν τη διαφορά τους από την κορυφή κάτω από τα 2 δευτερόλεπτα, 1,5 και 1,8 αντίστοιχα.

 

Ο Spies έμεινε χαμηλά, στη 13η θέση, με καλύτερο χρόνο στα 2.03.002, ενώ ο ομόσταυλός του πήρε την 15η θέση με 2.03.169. Εντυπωσιακός ο Aleix Espargaro, έδειξε ότι θα διεκδικήσει και φέτος τον Τίτλο της καλύτερης CRT, με τον αναβάτη της Power Electronics να υπολείπεται μόλις 0.082 από τον Ιταλό αναβάτη της Pramac. Στα αξιοσημείωτα η εμφάνιση του Aoyama στην πίστα, ο οποίος ξεπερνά σιγά-σιγά το πρόβλημα στον καρπό του, ενώ και πάλι ο Claudio Corti ξεπέρασε τον Colin Edwards στους χρόνους, “ρίχνοντας” στο βετεράνο άσο σχεδόν μισό δευτερόλεπτο. Πάντως, ο Τεξανός εγραψε ότι πονά στο λαιμό του, εξαιτίας προηγούμενου τραυματισμού. Τελευταίος σήμερα, ο Τσέχος της IodaRacing, Lukas Pesek, ο οποίος βγήκε το απόγευμα στην πίστα (η ομάδα του είναι με μια μοτοσυκλέτα) και έμεινε 21 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο!

 

Δείτε τους χρόνους αναλυτικά στη τελευταία μας φωτογραφία!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Είμαι χαρούμενος…

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρουσίαση της BMW Motorrad

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα