• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν είχα άλλη επιλογή…!
Με ένα τρομακτικό highside αποχαιρέτησε τη σεζόν 2012
Νέα 11/11/2012 - 11:41

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012, Jorge Lorenzo, ήταν ο ένας από τους δυο αναβάτες του grid που επέλεξε τα σλικ ελαστικά (ο άλλος ήταν ο Bradl), ρισκάροντας στην αρχή του αγώνα και πέφτοντας από τη δεύτερη θέση στην όγδοη! Στη συνέχεια όμως ισορρόπησε την κατάσταση και άρχιζε να βελτιώνεται σταδιακά, ώσπου στον 4ο γύρο ο Ισπανός άσος της Yamaha είχε καταφέρει να προηγείται, προβάδισμα που κράτησε μέχρι τον 13ο γύρο έχοντας καταφέρει να χτίσει μια διαφορά σχεδόν 4 δευτερολέπτων από τον Dani Pedrosa.

 

Κάπου εκεί όμως ήρθε η καταστροφή εξαιτίας του πρώτου λάθους του Jorge σε ολόκληρη τη φετινή σεζόν! Ο Lorenzo, προσπαθώντας να περάσει τον Ellison, βγήκε στη βρεγμένη επιφάνεια, έχασε τον έλεγχο και είχε ένα τρομακτικό highside! Ευτυχώς ο Ισπανός αναβάτης δεν έπαθε τίποτα το σοβαρό και θα είναι έτοιμος για το διήμερο τεστ στην πίστα της Βαλένθια.

 

«Είμαι χαρούμενος διότι είμαστε οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και αυτό είναι το πιο σημαντικό», τόνισε ο Jorge στις επίσημες δηλώσεις του «Ίσως αν ερχόμασταν εδώ, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τον Τίτλο, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να μην ήμουν τόσο χαρούμενος. Ήλπιζα στη νίκη σήμερα, ρίσκαρα με τα ελαστικά και έκανα έναν καλό αγώνα. Ο Dani μείωνε τη διαφορά λίγο-λίγο αλλά μετά κατάφερα να πάρω προβάδισμα 4 δευτερολέπτων. Έπιασα τους πιο αργούς αναβάτες και δεν είμαι σίγουρος τι έγινε, ίσως οι κριτές δεν σήκωσαν τις μπλε σημαίες αρκετά γρήγορα, αλλά το γεγονός ήταν ότι έχανα χρόνο μένοντας κολλημένος πίσω τους. Ήμουν πίσω από τον Ellison, ο οποίος παρέμεινε στην αγωνιστική γραμμή, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω να τον περάσω στην επόμενη στροφή, καθώς έχανα χρόνο. Τον πέρασα και έκανα το λάθος έξω από τη στεγνή γραμμή και είχα το σφοδρό highside»

 

Επόμενο άρθρο »

61ο Πρωτάθλημα για Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Στο κλαμπ των Θρύλων ο Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα