• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο κλαμπ των Θρύλων ο Stoner
Ολοκλήρωσε με βάθρο την καριέρα του
Νέα 11/11/2012 - 23:00

Ο 27χρονος αναβάτης της Honda, Casey Stoner, ολοκλήρωσε την εκπληκτική του καριέρα στο MotoGP, ανεβαίνοντας στο βάθρο του τελευταίου αγώνα στη Βαλένθια. Ο Stoner αναζητούσε την 39η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ο καιρός και οι δύσκολες συνθήκες δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Πάντως ο Αυστραλός άσος μας άφησε με ένα δείγμα της εκπληκτικής του ταχύτητας, όταν από την 16η θέση – έπεσε όταν μπήκε να αλλάξει μοτοσυκλέτα – κατάφερε να προλάβει τον Bautista στην 3η θέση και να τον προσπεράσει στον προτελευταίο γύρο του αγώνα!

 

Καθώς τερμάτιζε ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στον πίνακα της ομάδας του έγραφε “Πάω για ψάρεμα!”, ένα μήνυμα που είχε και στη φόρμα του! «Δεδομένης της κατάστασης και του τι έγινε στον αγώνα, είμαστε ευχαριστημένοι με την 3η θέση», δήλωσε ο Casey. «Δεν είχα ιδιαίτερο κίνητρο σήμερα, καθώς δεν ήθελα να πιέσω στο βρεγμένο αλλά και δεν ένιωθα άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα. Δεν ήθελα να ρισκάρω μια πτώση και πιθανότατα να χτυπήσω και πάλι τον αστράγαλό μου, έτσι ήμουν πολύ προσεκτικός αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος οδήγησης που μου αρέσει…! Ακόμα και στην αρχή, όταν διάλεξα τα βρόχινα αντί των σλικ, ακολούθησα τον εύκολο δρόμο κάτι ξένο προς το χαρακτήρα μου!»

 

«Όταν είδα το μεγάλο πλεονέκτημα των σλικ, μπήκα και άλλαξα μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια πίεσα όσο πιο δυνατά μπορούσα, χωρίς να πάρω αχρείαστα ρίσκα. Εν τέλει κατάφερα να προλάβω τον Bautista και να πάρω την 3η θέση του βάθρου, στον τελευταίο μου αγώνα στο MotoGPΟι μηχανικοί μου είναι σαν δεύτερη οικογένεια για εμένα, περάσαμε καλές και κακές στιγμές και θα μου είναι πολύ δύσκολο που δεν θα τους βλέπω κάθε εβδομάδα… Λυπάμαι γι’ αυτούς και για όλους όσοι με υποστηρίζουν, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα κι ήρθε η ώρα να τους αποχαιρετήσω. Ευχαριστώ όλους όσοι μας υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, τους χορηγούς και όλους στην Repsol Honda»

 

Εμείς να σημειώσουμε ότι με την ολοκλήρωση του τελευταίου του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ο Stoner ανακηρύχθηκε Θρύλος του MotoGP και συγκεκριμένα ένας από τους 20 Θρύλους του αθλήματος, βλέποντας το όνομά του να φιγουράρει σε μια ελίτ αθλητών όπως οι: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Freddie Spencer, John Surtees και Carlo Ubbiali.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δεν είχα άλλη επιλογή…!

« Προηγούμενο άρθρο

Τέλος εποχής Ducati-Rossi…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα