• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ένα περίεργο Σ/Κ…
Η Βαλένθια δεν είναι η αγαπημένη μου πίστα
Νέα 07/11/2012 - 10:26

Ο Valentino Rossi θα ολοκληρώσει την απογοητευτική του συνεργασία με την Ducati, αυτό το Σ/Κ στην πίστα της Βαλένθια, στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν. Ο Vale πήγε στην Ducati το 2010 πραγματοποιώντας μια ονειρική συμφωνία, την οποία ολόκληρη η Ιταλία περίμενε από το 2003, όταν το εργοστάσιο έκανε το ντεμπούτο του. Μάλιστα, όταν ο Rossi“κληρονόμησε” την Desmosedici, αυτή είχε τρεις νίκες σε σύνολο εννέα βάθρων, στα χέρια του Stoner και ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι οπαδοί του Ιταλού σούπερ-σταρ, πίστευαν πως ο “Γιατρός” θα πάλευε για κάποιες νίκες με την Ducati.

Η πραγματικότητα όμως τους διέψευσε οικτρά, με τον Rossi – ο οποίος σημειωτέον, δεν είχε ολοκληρώσει ποτέ σεζόν στην μεγάλη κατηγορία με λιγότερες από 2 νίκες – να καταφέρνει μόλις τρεις φορές να ανεβαίνει στο βάθρο, σε σύνολο 34 αγώνων, ενώ ούτε μια φορά δεν πήρε θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Αυτό όμως που προβληματίζει ακόμα περισσότερο, είναι η αποτυχία ορατής βελτίωσης της μοτοσυκλέτας στις πίστες. Ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Ιταλού, θεωρούσαν ότι ο Vale δεν θα είχε άμεση επιτυχία με την Desmosedici και θα ξεκινούσε από χαμηλά – δεδομένου ότι και άλλοι, αποδεδειγμένοι νικητές τα είχαν βρει σκούρα πάνω στην Ιταλίδα – ωστόσο πίστευαν ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι μηχανικοί του θα έβρισκαν τον τρόπο να βελτιώνουν σταθερά την μοτοσυκλέτα, σκαρφαλώνοντας σταδιακά στην κορυφή.

 

Οι πολλές αλλαγές δεν έλειψαν, σχεδόν σε κάθε τομέα της Desmosedici από το 2010, αλλά η πρόοδος στις πίστες υπήρξε σποραδική – σχεδόν τυχαία θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί – ενώ τα ουσιώδη προβλήματα που είχε εντοπίσει ο Vale από την πρώτη στιγμή, ποτέ δεν κατάφεραν να επιλυθούν, όπως τόνισε και ο ίδιος. Ενώ ο Stoner πήρε 23 νίκες με την Desmosedici και έναν Παγκόσμιο Τίτλο, ο Rossi δεν κατάφερε να προσαρμόσει το στυλ του πάνω στην Ιταλίδα, με μόνη του παρηγοριά το γεγονός ότι έχει καταφέρει την υψηλότερη θέση στην βαθμολογία από τους λοιπούς αναβάτες της Ducati, όντας 7ος το 2011 και έχοντας την ευκαιρία να ολοκληρώσει 5ος την φετινή σεζόν. Τέλος, πριν παραθέσουμε τις επίσημες δηλώσεις του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αυτές δεν μνημονεύει σε κανένα σημείο (ρητά) ότι αυτό το Σ/Κ είναι το τελευταίο του με την ομάδα…

 

«Η Βαλένθια, σίγουρα δεν είναι από τις αγαπημένες μου πίστες, πέρα από το γεγονός ότι γίνεται στην Ισπανία, όπου πάντα η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Είναι μια πίστα “Micky Mouse”, μικρή για MotoGP και ως εκ τούτου δύσκολη και ιδιαίτερη. Υπάρχουν πολλές αριστερές στροφές ενώ εγώ συνήθως προτιμώ αυτές που πάνε δεξιά. Όπως και να έχει θα δούμε. Η άσφαλτος έχει επιδιορθωθεί και έτσι θα είναι βελτιωμένη η πρόσφυση, χωρίς σαμαράκια. Θα είναι ένα περίεργο Σ/Κ και θα παλέψουμε για διάφορους λόγους, βάζοντας τα δυνατά μας», σχολίασε ο Vale, με τον Διευθυντή του Αγωνιστικού τμήματος, Vittoriano Guareschi να προσθέτει: «Είναι ο τελευταίος αγώνας και έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Valentino να τερματίζει στην 5η θέση. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τον βοηθήσουμε να το καταφέρει…»

 

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Περισσότερη βελτίωση

« Προηγούμενο άρθρο

Τίτλοι τέλους για Stoner…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα