• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τίτλοι τέλους για Stoner…
“Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλω ένα καλό αποτέλεσμα”
Νέα 06/11/2012 - 16:01

Αυτό το Σ/Κ, στην πίστα της Βαλένθια, ο Casey Stoner θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε GP, με τον Αυστραλό δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κάνει την σοκαριστική αυτή ανακοίνωση στο Le Mans, τον Μάιο. «Αυτό το άθλημα έχει αλλάξει πολύ και σε τέτοιο βαθμό που δεν το διασκεδάζω πια. Δεν έχω το πάθος γι’ αυτό και έτσι είναι καλύτερα αν αποσυρθώ τώρα…», είχε σχολιάσει ο 27χρονος αναβάτης της Honda, ο οποίος υπογράμμισε ότι έκανε νωρίς την σχετική ανακοίνωση για να δώσει χρόνο στην Honda να βρει αντικαταστάτη και για να μην επηρεαστεί η απόφασή του από τον βαθμολογικό πίνακα...

 

Την χρονική στιγμή της ανακοίνωσης, ο Stoner προηγούνταν με έναν μόλις βαθμό του Lorenzo, για να πέσει στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά τον τραυματισμό του στην Ινδιανάπολη, εξαιτίας του οποίου έχασε τρεις αγώνες. «Στην Βαλένθια θα είναι λίγο καλύτερα για εμένα, όχι τόσο όσο στο Phillip Island, αλλά πάντα έχω επιτυχίες εκεί… αρκετές pole positions και νίκες!», τόνισε ο Stoner, ο οποίος παρά τον τραυματισμένο του αστράγαλο, ήταν σαρωτικός στον 17ο Γύρο στην πατρίδα του.

 

«Ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί εκεί και με την πίστα να πηγαίνει αριστερά, θα ταιριάζει καλύτερα σ’ εμένα αλλά και στην μοτοσυκλέτα. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά θα είναι ωραία να πετύχω ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα στον τελευταίο μου αγώνα στο MotoGP…!». Νικητής δύο φορές στα 125cc και πέντε στα 250cc, ο Stoner κατάφερε να δώσει στην Ducati το μόνο της Πρωτάθλημα το 2007, εκεί που όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν ακόμα και να ανέβουν στο βάθρο. Ο Αυστραλός πήγε στην Honda στην συνέχεια και κέρδισε μαζί της τον δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο του στην μεγάλη κατηγορία. Ο 27χρονος αναβάτης – από το 2006 όταν έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP – έχει κερδίσει 38 νίκες, περισσότερες από κάθε άλλον για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο! Την θέση του στο grid του 2013, θα πάρει ο Marquez, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ένα περίεργο Σ/Κ…

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Μοναδικός αγώνας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα