• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Angel Nieto παίρνει βραβείο σπόρτσμαν
Ο Ισπανός θρύλος του MotoGP μιας άλλης εποχής αναγνωρίζεται για την προσφορά του στο σπορ…
Νέα 12/03/2009 - 10:51
Ο πρώην 12+1 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις “κατηγορίες φτερού” των Grand Prix μοτοσυκλετών, Angel Nieto, βραβεύτηκε την περασμένη Τρίτη με την αναγγελία των νικητών στην ισπανική εκδήλωση “Premios Nacionales del Deporte”.

Ο Ισπανός θρύλος των Grand Prix επιλέχθηκε να παρουσιάσει μαζί με τον Premio Nacional Francisco Fernandez Ochoa, ένα νέο βραβείο αναγνώρισης αθλητών με διακεκριμένη καριέρα αφιερωμένη στην εφαρμογή και την εξάσκηση, στην οργάνωση, την διαφήμιση και φυσικά στην εξέλιξη των σπορ.

Κοινοποίηση των βραβείων δέχτηκαν επίσης οι παίκτριες του τένις Virginia Ruano και Anabel Medina (Πρωταθλήτριες στο διπλό τένις από τους Ολυμπιακούς του Beijing), όπως και ο έξι φορές νικητής του τουρνουά τένις Grand Slam, Rafael Nadal.

Ο 62άχρονος πλέον Angel Nieto, στην περίοδο του 1967 με 1986 είχε τρέξει στις κατηγορίες 50cc, 80cc και 125cc, κατακτώντας συνολικά 13 Παγκόσμιους Τίτλους, 90 νίκες σε Grand Prix και 139 βάθρα.

Επίσης κατέχει κι ένα από τα πιο ασυνήθιστα ρεκόρ παγκοσμίως ως ο αναβάτης που κέρδισε τίτλους με πέντε διαφορετικές, θρυλικές εταιρίες μοτοσυκλετών: την Derbi, την Bultaco, την Garelli, την Minarelli και την Kreidler!Ο Angel Nieto στα νιάτα του
Ο Angel Nieto στα νιάτα του
Παρέα με άλλον ένα ζωντανό θρύλο των Grand Prix τον Giacomo Agostini (δεξιά)
Παρέα με άλλον ένα ζωντανό θρύλο των Grand Prix τον Giacomo Agostini (δεξιά)

Επόμενο άρθρο »

O Dovi περιμένει τη βοήθεια του HRC

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo και Elias εύχονται ταχεία ανάρρωση στον Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα