• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Δώστε καλύτερες και πιο οικονομικές μοτοσικλέτες στους ιδιώτες»
Λέει ο Valentino Rossi που θεωρεί πως θα έπρεπε το γκριντ να αποτελείται από τουλάχιστον 24 αναβάτες...
Νέα 11/03/2009 - 13:46
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Valentino Rossi φιλοξενεί στις σελίδες του το τελευταίο τεύχος του Ιταλικού περιοδικού Motosprint.

Ο οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μιλάει για τον αντίκτυπο που έχει η παγκόσμια οικονομική κρίση στα MotoGP και καλεί τους κατασκευαστές να δίνουν πιο ανταγωνιστικές μοτοσικλέτες σε καλύτερες τιμές στις ιδιωτικές ομάδες έτσι ώστε να αυξηθούν οι συμμετοχές και να τονωθεί το θέαμα.

«Oι μοτοσικλέτες μας είναι τόσο εξεζητημένες που μόνο κάποιοι λίγοι κατασκευαστές μπορούν να τις κατασκευάσουν. Κατά συνέπεια και οι αναβάτες είναι λίγοι και πλέον δεν υπάρχουν ιδιώτες», λέει ο Doctor και προσθέτει: «Μέχρι το 2006 ένας ιδιώτης όπως για παράδειγμα ο Μarco Melandri μπορούσε να παλέψει για το Πρωτάθλημα, από το 2007 και μετά όμως, με τις μοτοσικλέτες των 800cc, η απόσταση ανάμεσα στις εργοστασιακές ομάδες και στις ιδιωτικές έγινε τεράστια. Τα MotoGP έχουν εξελιχθεί σε ελιτίστικο σπορ και αυτό δεν είναι πολύ καλό».

H τελευταία φορά που αναβάτης ιδιωτικής ομάδας κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη στα MotoGP ήταν το 2006 στην πίστα του Estoril όπου ο Toni Elias οδηγώντας μια Honda RC211V του Team Gresini νίκησε στο νήμα τον Rossi.

«Για ποιο λόγο οι μοτοσικλέτες μου στο τέλος της σεζόν να καταλήγουν στην πρέσα και να μην πωλούνται σε ιδιωτικές ομάδες που θα μπορούν να κατεβάζουν άλλους δυο αναβάτες στο γκριντ;», αναρωτιέται ο αναβάτης της Fiat Yamaha και συμπληρώνει: «Έχουμε φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο που η Yamaha δεν θέλει οι άλλοι να δουν πως κατασκευάζει τις μοτοσικλέτες της. Προτιμά λοιπόν να τις διαλύει. Αλλά με αυτόν τον τρόπο είναι δύσκολο να έχουμε πολλούς αναβάτες στο γκριντ, το οποίο κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον 24 αναβάτες».

Κλείνοντας ο Rossi τονίζει: «Πρέπει να ξοδεύουμε λιγότερα και να κάνουμε τις μοτοσικλέτες πιο αργές. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία είναι πολύ άσχημη, οι μοτοσικλέτες δεν πουλάνε πλέον και δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα».

 

Επόμενο άρθρο »

Αναβλήθηκε το Ουγγρικό GP!

« Προηγούμενο άρθρο

Denning: «Η GSV-R έχει βελτιωθεί σημαντικά»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα