• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: O Stoner στην pole position
Κυρίαρχος και στις Κατατακτήριες, γερή μάχη για τη 2η θέση!
Νέα 27/10/2012 - 08:53

Ο Casey Stoner οδηγώντας και πάλι εκπληκτικά την Honda RC213V, πήρε την 5η του φετινή pole position και έδειξε ότι αύριο – αν οι συνθήκες είναι παρόμοιες – θα πάρει την 6η συνεχόμενη νίκη του στην πίστα του Philip Island. Ο Αυστραλός σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:29.623 που είναι ο καλύτερος χρόνος του διημέρου, παρά το ότι περίπου στα μέσα των 60' λεπτών της διαδικασίας, είχε μια μικρή πτώση, στην προσπάθειά του να δοκιμάσει το σκληρότερο πίσω ελαστικό, με τη θερμοκρασία αέρα στους 12 βαθμούς και ασφάλτου στους 26. 

Πίσω από τον Βασιλιά της πίστας, ο Jorge Lorenzo βρήκε τις ρυθμίσεις στην Yamaha M1 ώστε να καταφέρει να κάνει τον καλύτερό του χρόνου και να μειώσει τη διαφορά, μόλις στο μισό δευτερόλεπτο. “Εδώ ο Casey είναι ανίκητος, οπότε ο στόχος μας ήταν η 2η θέση”, είπε ο Ισπανός και συμπλήρωσε ότι αύριο είναι μια σημαντική ημέρα στην οποία θα είναι προσεκτικός. Αν κερδίσει τον Pedrosa στον αγώνα θα είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2012! Ο Jorge με την 2η αυτή θέση, κέρδισε το Έπαθλο BMW M Award (για τον καλύτερο σε όλες τις Κατατακτήριες της χρονιάς) και έτσι στην Βαλένθια θα παραλάβει ως δ'ωρο ένα αυτοκίνητο σειράς Μ από την BMW.

Από την πλευρά του ο Dani βρήκε προς το τέλος των Κατακτήριων τις ρυθμίσεις που έψαχνε, αλλά η ελαφριά βροχή δεν του επέτρεψε να πλησιάσει περισσότερο από 0.952 του δευτερολέπτου τον ομόσταυλό του. Ο στόχος του Ισπανού της Honda είναι να κερδίσει τον συμπατριώτη του, ώστε να πάει στην Βαλένθια με ελπίδες για τον Τίτλο.

 

Πίσω από τους 3 που ξεχωρίζουν φέτος, ο Cal Cratchlow – παρά την βρογχίτιδα που τον ταλαιπωρεί – πέτυχε τον 4ο χρόνο, ελάχιστα μπροστά από έναν πολύ δυνατό Stefan Bradl.

O Andrea Dovizioso έμεινε αρκετά μακρυά τους 6ος, αφήνοντας πίσω του τον Alvaro Bautista που είχε κέφια. Δίπλα στον Ισπανό ο Valentino Rossi κατάφερε να είναι η πρώτη Ducati, αλλά με διαφορά πάνω από 2'' από την κορυφή. Μάλιστα από την 3η σειρά θα ξεκινήσει δίπλα του η Aprilia ART με τον Randy De Puniet, που έκανε εκπληκτική επίδοση, για μια μοτοσυκλέτα που έχει 25 ίππους λιγότερους από όλες τις μοτοσυκλέτες που βρίσκονται μπροστά του και 3 που βρίσκονται πίσω του.

Η έκτακτη συμμετοχή του Κris McLaren δεν κατάφερε να πετύχει το 107% του χρόνου του πρώτου και μόνο αν το καταφέρει αύριο το πρωί στο Ζέσταμα θα ξεκινήσει τον αγώνα.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τους χρόνους και τις τελικές, στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: 7η pole για Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto3: Στην pole ο Cortese!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα