• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Moto3: Στην pole ο Cortese!
Δίπλα του Folger και Vazquez, εκπληκτική 7η θέση για Σίσση!
Νέα 27/10/2012 - 07:50

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sandro Cortese, φαίνεται ότι δεν επαναπαύεται στις δάφνες του Τίτλου του και συνεχίζει να είναι το σημείο αναφοράς στην μικρή κατηγορία του Πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας περίτρανα πόσο άξιζε το φετινό Πρωτάθλημα. Ένας πολύ καλός χρόνος στο 1.38.334 του χάρισε, σήμερα το απόγευμα στην Αυστραλία, την pole position στον αυριανό αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον συμπατριώτη του, Folger, για σχεδόν 4/10.

 

Οι δυο Γερμανοί μπροστά δείχνουν ακαταμάχητοι και πολύ γρήγοροι όλο το Σ/Κ. Δίπλα τους, στην πρώτη σειρά, θα πάρει θέση ο Vazquez, o oποίος κατάφερε να πλασαριστεί στην 3η θέση λίγο πριν οι σημαίες για την βροχή κυματίσουν, 16 λεπτά πριν το τέλος. Ο Kent έχει κάνει προσωπική του υπόθεση την 4η θέση στο Phillip Island, με τον Βρετανό να ανοίγει την δεύτερη σειρά αύριο. Παρά το γεγονός ότι υπολείπεται 8/10 από την κορυφή, θα ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Στην 5η θέση ο Khairuddin, με τον Oliveira να κλείνει την δεύτερη σειρά.

 

Ο Θανάσης ήταν σαρωτικός στις κατατακτήριες καταφέρνοντας να πλασαριστεί στην δεκάδα μετά από πολύ καιρό – την τελευταία φορά ήταν στο San Marino – παίρνοντας παράλληλα και την καλύτερή του θέση, την 7η, μετά τους δυο πρώτους γύρους Πρωταθλήματος, σε Κατάρ (9ος) και Jerez (8ος), πάντα μιλώντας για τα χρονομετρημένα. Το επίτευγμα του νεαρού Ελληνο-Αυστραλού είναι τρομερό και οπωσδήποτε θα τον γεμίζει με εμπιστοσύνη για τον αυριανό αγώνα. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος όλα έδειχναν ότι θα κατάφερε να αρπάξει την 6η θέση και να βρεθεί στην δεύτερη σειρά του αυριανού grid, ωστόσο ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, ενώ ο Θανάσης δεν κατάφερε να ρίξει κι άλλο τον χρόνο του στον τελευταίο του γύρο. Ο αναβάτης της Red Bull KTM Ajo έριξε κι άλλο τον χρόνο του από το πρωί και μείωσε λίγο και την διαφορά του από την κορυφή, στο ένα δευτερόλεπτο.

 

Το κατόρθωμα του Θανάση αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν δούμε ότι άφησε πίσω του τους πολύ δυνατούς Vinales και Salom, με τον πρώτο να μην μπαίνει στο κλίμα και σε καμμία περίπτωση δεν βρήκε ρυθμό ώστε να απειλήσει τους μπροστά. Πάντως, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον Salom, ο οποίος έμεινε στην 9η θέση, παίρνοντας θέση δίπλα στον διεκδικητή της δεύτερης θέσης Vinales, κάνοντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την αυριανή μάχη μεταξύ τους. Την δεκάδα ολοκλήρωσε ο Tonucci.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι χρόνοι των ΚΑΤ στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία: O Stoner στην pole position

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto2, ΕΔ3: Φορμαρισμένος ο Redding

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα