• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Καταπληκτικός Pedrosa στο βρεγμένο
Ασφυκτική πίεση στον Lorenzo για τον Τίτλο!
Νέα 21/10/2012 - 13:50

Σας το γράφαμε στο ζέσταμα και ο Dani Pedrosa δεν μας διέψευσε… το μάτι του Ισπανού άσου της Honda γυαλίζει και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που κάνει φέτος, για να πάρει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο στην μεγάλη κατηγορία… μετά την μεγαλειώδη του νίκη και στην Μαλαισία, ο Ισπανός μετρά πέντε στους τελευταίους έξι αγώνες! Παράλληλα έσπασε και το προσωπικό του ρεκόρ των πέντε νικών σε μια σεζόν, επικρατώντας σε μια βρεγμένη πίστα στην Sepang, στον αγώνα που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Η πίστα ήταν βρεγμένη από το ξεκίνημα, με μια μπόρα να ξεσπά νωρίτερα και την βροχή να συνεχίζει – με διακοπές – να πέφτει στην Μαλαισία. Οι αναβάτες του MotoGP βγήκαν με βρεγμένες ρυθμίσεις, αλλά με την επιλογή ανάμεσα σε σκληρό ή μαλακό ελαστικό – κάτι που απασχόλησε τους περισσότερους στις χτεσινές τους δηλώσεις μετά τις κατατακτήριες – να παραμένει ένα πρόβλημα, μιας και λίγοι είχαν κάνει γύρους στο βρεγμένο την προηγούμενη ημέρα, ενώ κάποιοι δεν βγήκαν καθόλου!

 

Όλοι οι οδηγοί της Yamaha επέλεξαν το μαλακό ελαστικό, συμπεριλαμβανομένου του Jorge, με τον δεύτερο στην γραμμή εκκίνησης, Pedrosa, να φοράει το σκληρότερο, το ίδιο που επέλεξαν και οι εργοστασιακές Ducati. Ήδη από την αρχή του αγώνα, οι Lorenzo και Pedrosa ξεχώρισαν χτίζοντας μια διαφορά 6 δευτερολέπτων από τον Stoner που προσπαθούσε να μείνει σχετικά κοντά. Ο Lorenzo διατηρούσε το προβάδισμα, αλλά ο εκπληκτικός φέτος Pedrosa έκανε την κίνησή του στην τελευταία σικέιν, προς το τέλος του 10ου γύρου, και εύκολα άφησε δεύτερο τον συμπατριώτη του, καθώς η βροχή άρχιζε να δυναμώνει.

 

Ο Lorenzo ήταν δεύτερος και κρατούσε τους πολύτιμους 20 βαθμούς, μιας και ο Stoner δεν έδειχνε ότι μπορούσε να τον απειλήσει, μένοντας 3 δευτερόλεπτα πίσω του, όταν ο Ισπανός της Yamaha άρχισε να κάνει σήμα ότι ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί λόγω καιρού…  στην συνέχεια ο Jorge είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή με το μπροστινό της Μ1 και παραλίγο να πέσει, αλλά κατάφερε να κρατηθεί όρθιος, με τον Stoner όμως να τον πλησιάζει αρκετά και τον Lorenzo να βλέπει την κόκκινη σημαία να κυματίζει, καθώς έβγαινε από την στροφή…

 

Παρά το ότι η Επιτροπή Αγώνων περίμενε μήπως οι συνθήκες βελτιωθούν, για να ξεκινήσει και πάλι ο αγώνας, αυτό δεν έγινε κι έτσι τα επίσημα αποτελέσματα (βάσει του τέλους του 13ου γύρου) είδαν τον Pedrosa να νικά για 3.7 δευτερ. τον μεγάλο του αντίπαλο, και τον Stoner στο 7.4 από την πρώτη θέση. Πίσω από τους αναβάτες του βάθρου, είχαμε τις πολύ καλές εργοστασιακές Ducati στο βρεγμένο. Ο Hayden βελτίωνε την θέση του, από την 8η θέση που βρέθηκε στην αρχή, με τον Rossi – ο οποίος στο ξεκίνημα από 11ος σκαρφάλωσε στην 5η θέση – να πέφτει αίφνης στην 9η. Ο Ιταλός, βοηθούμενος από τα λάθη των άλλων οδηγών, κατάφερε να επιστρέψει στην 5η θέση μέχρι την διακοπή.

 

Ο Bautista έχασε την θέση του από τον Vale, στον τελευταίο γύρο, με τον Barbera να μην προβληματίζεται ιδιαίτερα και να ολοκληρώνει στην 7η θέση. Εκπληκτικός ήταν ο Espargaro, ο οποίος ήταν 8ος , όντας η πρώτη CRT, ακολουθούμενος από τον εξίσου καλό Ellison, ενώ ο Abraham συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Ο Lorenzo ήταν ο μόνος οδηγός πάνω σε M1, που δεν έπεσε, με τον Spies να στέκεται για πολλοστή φορά άτυχος και να πέφτει μετά από ένα σφοδρό highside, τραυματίζοντας τον ώμο του. Οι Crutchlow, Dovizioso και ο Bradl έπεσαν, ενώ από τις CRT την ίδια μοίρα είχαν οι De Puniet, Silva και Rolfo.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τον μειωμένο 16ο αγώνα της χρονιάς, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

HRC SS6: Νικητής ο Rodrigues!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Διακόπηκε ο αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα