• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nakamoto: H Dorna δεν μπορεί να επιβάλλει τίποτα!
Αλλαγή στάσης από το HRC σχετικά με την ECU
Νέα 17/10/2012 - 11:49

Μετά τις απειλές της Honda να αποσυρθεί του Πρωταθλήματος, αν επιβληθεί περιορισμός στην ηλεκτρονική (ECU) το 2014 – οι συζητήσεις ανάμεσα στην Dorna και στους κατασκευαστές που συνεχίστηκαν στο Motegi, την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται ότι έφτασαν σε αδιέξοδο. Ως εκ τούτου, ο Αντιπρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto, τηρεί πλέον διαφορετική στάση ισχυριζόμενος ότι η Dorna δεν μπορεί να επιβάλλει τον σχετικό περιορισμό!

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γιαπωνέζος μίλησε για διάφορα θέματα, από την ECU, στον Dani Pedrosa, στον Casey Stoner, αλλά και στον Marc Marquez, για τον οποίο οι βλέψεις του Nakamoto είναι υψηλές, δηλώνοντας ότι περιμένει να τον δει στο βάθρο από τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την συνέντευξή του!

 

«Ο περιορισμός στην ηλεκτρονική δεν θα επιβληθεί. Η Dorna πρέπει να συζητήσει όλους τους τεχνικούς κανονισμούς με τους κατασκευαστές, προτού παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Έχουμε πενταετές συμβόλαιο με την Dorna (2012-2016) με εξειδικευμένους όρους. Βάσει αυτού, η Dorna δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν συμφωνήσουμε…! Είμαι ενάντια στον περιορισμό της ηλεκτρονικής, διότι δεν θα μειώσει τα έξοδα, πράγμα που είναι ο πρωταρχικός στόχος της Dorna. Το να χρησιμοποιήσουμε διαφορετική ECU, θα είναι σαν να αλλάζαμε σε Mackintosh μετά από χρόνια χρήσης των Windows! Πρέπει να αλλάξεις τα πάντα. Τα περισσότερα δεδομένα θα μεταφερθούν αυτόματα, αλλά στην συνέχεια θα πρέπει να δούμε αν όλα είναι σωστά ή όχι… και αυτό παίρνει πολύ χρόνο και πολλούς ανθρώπους και οπωσδήποτε δεν θα συμβάλλει στην μείωση των εξόδων!»

 

Σχετικά με τη μοτοσυκλέτα για τις δορυφορικές ομάδες της Honda, είπε: «Για την ώρα το όλο project έχει αναβληθεί. Ο Carmelo θέλει να τις κατασκευάσουμε, αλλά χρειαζόμαστε την έγκριση από την διοίκηση της Honda. Αν πάρουμε το ΟΚ θα τις έχουμε έτοιμες το 2014».

 

Για τις πιθανότητες του Pedrosa: «Όπως λέει ο Dani, βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στους αγώνες και δεν θεωρώ ότι ο Jorge είναι σίγουρος ότι θα πάρει τον Τίτλο. Ο Casey δεν είναι – ακόμα – στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά θα είναι πολύ δυνατός στο Phillip Island. Δεν δίνουμε συγκεκριμένες οδηγίες στους αναβάτες μας, ο Dani πρέπει να κερδίσει τον Casey και για την ώρα, ο Dani είναι πολύ δυνατός και συγκεντρωμένος. Ελπίζω ένας από τους αναβάτες της Honda να κερδίσει τον καθένα από τους τρεις εναπομείναντες αγώνες!»

 

Όσο για τον Marquez: «Για την ώρα, ο Dani, o Casey και ο Jorge είναι σε διαφορετικό πλανήτη! Την επόμενη χρονιά θα υπάρξει χώρος στο βάθρο, γιατί ο Casey θα αποσυρθεί. Περιμένουμε από τον Marquez να καλύψει το κενό. Δεν περιμένω να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς (2013), αλλά περιμένω να τον δω στο βάθρο στο Κατάρ!»

 

Επόμενο άρθρο »

HRC: Δείγμα θετικό και στην 2η ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκη Honda στη 1η ειδική του Rally Μαρόκου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα