• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Japan: O Jorge Lorenzo πήρε φοβερή pole
Διέλυσε το απόλυτο ρεκόρ πίστας
Νέα 13/10/2012 - 09:43

Ο Jorge Lorenzo έχει δηλώσει ότι στους αγώνες οδηγεί γύρω στο 90%, ώστε να αποφεύγει τους τραυματισμούς! Όμως σήμερα μετά τις εκπληκτικές Κατατακτήριες Δοκιμές είπε ότι χρειάστηκε στον τελευταίο γύρο να οδηγήσει πάνω από το 100% για να πετύχει το 1:44.969 και να πάρει την 24η pole position (6η φετινή) της καριέρας του σε 82 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία. 

Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010 ξέρει ότι χάνει σε τελική ταχύτητα από τις Honda, αλλά έμαθε ότι ο μεγάλος του αντίπαλος Dani Pedrosa αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ταλαντώσεων, που εμφανίστηκαν τώρα στις Κατατακτήριες και μπορεί να διαμορφώσουν το αυριανό αποτέλεσμα, αν η ομάδα της Honda δεν βρει τη λύση στο αυριανό Ζέσταμα. Παρά τα προβλήματα ο χρόνος του Pedrosa είναι πολύ καλός και η τελική του πάντα καλύτερη από αυτή της Μ1.

Ο Cal Crutchlow για 7η φορά φέτος θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά – μάλιστα για 4η συνεχόμενη, κάτι που δείχνει ότι είναι τρομερά δυνατός στο να παίρνει το καλύτερο από τα μαλακά λάστιχα. Βρέθηκε για λίγο στην pole, αλλά την είδε να χάνεται από τους δύο κορυφαίους για φέτος οδηγούς.

Ο Ben Spies βρέθηκε και αυτός στην pole και μάλιστα έδειξε ότι θα μπορούσε να την ξαναπάρει, αλλά στον πρώτο γρήγορο γύρο του είχε ένα γλίστρημα, ενώ στον 2ο έπεσε και έμεινε έτσι 4ος.

Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας είναι ο Alvaro Bautista που βρέθηκε δύο φορές στην προσωρινή pole position, για να καταλήξει 5ος. Η βελτίωσή του σε σχέση με χθες είναι τρομερή, γεγονός που σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα που είχε με το μπροστινό της Showa χθες.

Τη 2η σειρά της εκκίνησης κλείνει ο Andrea Dovizioso, που όπως πάντα έχει καλό ρυθμό με τα λάστιχα του αγώνα.

Ο Casey Stoner κατάφερε να κατεβάσει αρκετά χρόνο σε σχέση με χθες, κάθεται καλύτερα πάνω στη μοτοσυκλέτα, αλλά ακόμη δεν μπορεί να οδηγήσει όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μείνει 7ος. Δίπλα του ο Stefan Bradl που είχε μια πτώση στο ξεκίνημα των Κατατακτήριων και το καλύτερο που κατάφερε ήταν η υψηλότερη τελική με 309.1χλμ/ώρα. Ο Valentino Rossi βελτίωσε το χρόνο του σε σχέση με χθες, αλλά έμεινε 1'' πίσω από την κορυφή.

O Aleix Espargaro ήταν και πάλι πολύ εντυπωσιακός, με χρόνο μόλις 2.4'' πάνω από αυτόν του Lorenzo. H Aprilia ART δείχνει τρομερή στο στρίψιμο, αφού σε τελική χάνει πάλι 23χλμ/ώρα και βέβαια είναι 25-30 ίππους πιο αδύναμη!

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τις τελικές ταχύτητες.

 

Επόμενο άρθρο »

Japan Moto2: Ορμητικός ο Espargaro πήρε την pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Japan Moto3: Φοβερός ο Kent πήρε την pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα