• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Japan Moto3: Φοβερός ο Kent πήρε την pole!
Vinales-Cortese δίπλα του, βελτιωμένος ο Σίσσης 14ος!
Νέα 13/10/2012 - 08:39

Συναρπαστικές ήταν οι κατατακτήριες της μικρής κατηγορίας του Πρωταθλήματος, στο Motegi της Ιαπωνίας, με τον Kent να κάνει ένα φοβερό χρόνο και να παίρνει την παρθενική του pole φέτος! Ο Βρετανός έδειχνε ασταμάτητος σε όλη την διαδικασία και στον τελευταίο του γύρο έδειξε την κυριαρχία του, σημειώνοντας 1.58.371 επικρατώντας του Vinales για 2/10, με τον τελευταίο όμως να είναι κι αυτός πολύ δυνατός, επωφελούμενος και των τελευταίων αναβαθμίσεων στον κινητήρα του. Ο Cortese δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στα τέλος, ωστόσο θα πάρει κι αυτός θέση στην πρώτη σειρά της αυριανής γραμμής εκκίνησης.

 

Ο Khairuddin ανοίγει την δεύτερη σειρά, ο οποίος μάλλον θα είναι απογοητευμένος μιας και όλες τις προηγούμενες φορές ήταν στην 3η θέση. Φανερά βελτιωμένος και κάνοντας μια από τις καλύτερές του παρουσίες σε κατατακτήριες, ο Tonucci κατάφερε να πλασαριστεί 5ος, με τον Salom να καταλήγει στην 6η θέση, κάτι που δεν τον χαροποίησε ιδιαίτερα…

 

Παρά το ότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα – δυο φορές έπρεπε να σταματήσει λόγω μηχανικής βλάβης – ο Folger κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 7η θέση, πράγμα εντυπωσιακό δεδομένου ότι ο Γερμανός δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο στην ιαπωνική πίστα. Στην 8η θέση βρέθηκε ο Rossi, με τον Vazquez να ολοκληρώνει στην 9η. Άλλος ένας αναβάτης που αντιμετώπισε προβλήματα ήταν ο Fenati, με τον νεαρό Ιταλό να περιμένει στα pits για να αλλαχθεί ο συμπλέκτης του. Στο τέλος, κατάφερε να σημειώσει τον 10ο καλύτερο χρόνο των κατατακτηρίων.

 

Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις και η εξοικείωση του νεαρού Ελληνο-Αυστραλού με την ιδιαίτερη ιαπωνική πίστα, απέφεραν καρπούς για τον Θανάση, ο οποίος είχε μια αξιόλογη παρουσία – την καλύτερή του όλο το Σ/Κ – στις απογευματινές κατατακτήριες και κατάφερε να πάρει την 14η θέση με χρόνο κάτω από τα 2 λεπτά (1.59.686). Έτσι ο Θανάσης, ο οποίος έριξε κι άλλο την διαφορά του από την κορυφή (1,3 δευτερόλεπτα), θα πάρει θέση στην 5η σειρά του αυριανού grid, έχοντας δίπλα του, τους Rins και Moncayo.


Αναλυτικά οι χρόνοι των οδηγών στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Japan: O Jorge Lorenzo πήρε φοβερή pole

« Προηγούμενο άρθρο

Japan Moto2 ΕΔ3: Ξεχώρισε ο Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα