• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Μelandri ετοιμάζεται για τις δοκιμές του Κατάρ!
O 26χρονος αναβάτης δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να πάρει μέρος στις δοκιμές που διεξάγονται 1-3 Μαρτίου στο Losail...
Νέα 17/02/2009 - 14:34
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Marco Melandri θα βρίσκεται στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ, οδηγώντας μια Kawasaki ZX-RR για λογαριασμό ιδιωτικής ομάδας η οποία ετοιμάζεται με πρωτοβουλία του Carmelo Ezpeleta.

Μάλιστα ο 26χρονος αναβάτης δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport ότι είναι πολύ πιθανό αν όλα πάνε καλά να πάρει μέρος και στις επόμενες δοκιμές εξέλιξης που διεξάγονται 1 με 3 Μαρτίου στο Losail.

«Από άποψη δοκιμών βρισκόμαστε σχεδόν στο ίδιο σημείο με τους υπόλοιπους. Ο Jacque έκανε δοκιμές στην Αυστραλία, ενώ οι άλλοι στη Μαλαισία. Αυτή τη στιγμή δουλεύω με τη Dorna και τον Michael Bartholemy, τον πρώην team-manager, για να ετοιμάσουμε ένα project ιδιωτικής συμμετοχής. Έχουμε καθυστερήσει στην αναδιοργάνωση της ομάδας. Οι τεχνικοί έχουν ήδη φύγει και πάνω απ' όλα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Kawasaki για την επισκευή των κινητήρων, για ην ελάχιστη εξέλιξή τους και την κατασκευή εξαρτημάτων. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο οι δυο ZX-RR που δοκιμάστηκαν στην Αυστραλία. Το σχέδιο είναι να επιστρέψουμε στην πίστα στις δοκιμές του Κατάρ. Αυτό θέλουμε και γι'αυτό παλεύουμε. Υπολογίζω να είμαστε έτοιμοι».

Αυτό που θέλει ο Ιταλός πάντως είναι να αποκαταστήσει τη φήμη του μετά την πολύ κακή σεζόν που είχε με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati γι' αυτό άλλωστε και δέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο Ezpeleta για να αγωνιστεί με μια ιδιωτική ομάδα: «Δέχθηκα να τρέξω με μια ομάδα που από εργοστασιακή Kawasaki θα γίνει 'δορυφορική' γιατί βλέπω ότι υπάρχει καλή ατμόσφαιρα και προοπτική. Ο Bartholemy θέλει να κάνει καλή δουλειά και η ομάδα θα αποτελείται από έμπειρους τεχνικούς που έχουν κίνητρα. Θα ξεκινήσω τη σεζόν με μεγάλη θέληση ώστε να επανορθώσω για την κακή χρονιά που είχα πέρσι. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να παλέψω για νίκες ή για Πρωτάθλημα, αλλά λαχταρώ να διασκεδάσω ξανά με τη μοτοσυκλέτα. Θα είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά όχι απίθανο. Δεν γνωρίζω την μοτοσυκλέτα του 2009, ακόμα όμως κι αν δεν είναι ανταγωνιστική, αρκεί η ομάδα να πιστέψει σε μένα και να καταλάβει πως είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την εξασφάλιση των πόρων ώστε η ομάδα να κατεβάσει και δεύτερη ZX-RR την οποία θα οδηγεί ο John Hopkins, ο Melandri λέει πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο μιας και ο Αμερικανός έχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα: «Ο Hopkins τα έχει παρατήσει. Κατά τη γνώμη του τα χρήματα είναι πιο σημαντικά, τη στιγμή που τώρα πρέπει να τρέξουμε για πολύ λιγώτερα απο πριν. Είμαι έτοιμος να επενδύσω τον εαυτό μου σε αυτό το project. Θα είμαι μόνος μου».

Τέλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εμπειρία που έζησε παίρνοντας μέρος στον τρίτο γύρο του Speedcar Series που έγινε στο Κατάρ.

Ο Melandri τα πήγε περίφημα τερματίζοντας όγδοος στον πρώτο αγώνα, ενώ στον δεύτερο έφτασε μια ανάσα από τη νίκη πριν εγκαταλείψει από μηχανικό πρόβλημα τέσσερις γύρους πριν το τέλος.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσω να ειμαι μόνιμος time αναβάτης των MotoGP. Πάντως θα ήθελα να κάνω κάποιους αγώνες ακόμα στo Speedcar Series για να δω αν και κατά πόσο μπορώ να βελτιωθώ», είπε.

Επόμενο άρθρο »

Oι αποφάσεις της FIM για το κόστος των Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτες δοκιμές μέσα στο 2009 για τον Corsi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα