• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oι αποφάσεις της FIM για το κόστος των Grand Prix
Η επιτροπή Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας θα πάρει δραστικές αποφάσεις για τη μείωση του κόστους των Αγώνων
Νέα 17/02/2009 - 14:41
Oι αποφάσεις της FIM για το κόστος των Grand Prix

Αναμένεται αύριο 18 Φεβρουαρίου η επιτροπή Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας με τη σύμφωνη γνώμη της DORNA και της Ένωσης των Κατασκευαστών, να πάρει δραστικές αποφάσεις για τη μείωση του κόστους των Αγώνων, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης σε όλο τον κόσμο.

Οι προτάσεις που φαίνεται ότι θα υιοθετηθούν τελικά, είναι το «κόψιμο» των πρωινών δοκιμών της Παρασκευής και ο περιορισμός όλων των δοκιμών από 1 ώρα σε 45 λεπτά. Έτσι θα έχουμε τις πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές και των τριών κατηγοριών το απόγευμα της Παρασκευής, τις δεύτερες Ελεύθερες το Σάββατο το πρωί και τις Κατατακτήριες το Σάββατο το απόγευμα, με διάρκεια κάθε δοκιμής τα 45 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραστικά το κόστος, αφού πέρα από τα λιγότερα καύσιμα, θα υπάρχει μικρότερη φθορά στους κινητήρες και άρα μικρότερο κόστος.

Επίσης η ζωή των κινητήρων μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, από το Grand Prix της Τσεχίας και μετά θα πρέπει να αυξηθεί. Κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μόνο 5 κινητήρες για τους τελευταίους 8 αγώνες της χρονιάς. Για το 2010 κάθε κινητήρας θα πρέπει να αντέχει τρεις αγώνες, δηλαδή 6 κινητήρες για όλη τη χρονιά. Οι ποινές για τον οδηγό και την ομάδα της οποίας ο κινητήρας δεν θα αντέχει, θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον και θα είναι μάλλον ποινή που θα αφορά τη θέση εκκίνησης.

Ελπίζουμε τα paddock girls να μην περιληφθούν στα "κοψίματα" της FΙΜ!

Επόμενο άρθρο »

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, VALENTINO!

« Προηγούμενο άρθρο

O Μelandri ετοιμάζεται για τις δοκιμές του Κατάρ!

Χορηγοί