• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, VALENTINO!
Ευχές και αναμνήσεις από ανθρώπους που γνώρισαν το αστέρι του MotoGP, Valentino Rossi…
Νέα 17/02/2009 - 14:38
Ο κορυφαίος και διασημότερος αναβάτης όλων των εποχών, ο “Γιατρός” με τους οκτώ Παγκόσμιους Τίτλους και τις 97 νίκες στο ενεργητικό του, πάτησε τα 30 και συνεχίζει ακάθεκτος για την 14η αγωνιστική του σεζόν στο προσκήνιο των MotoGP.

Ο Ιταλός αναβάτης που εκπέμπει την σπιρτάδα και το αμείωτο κέφι ενός εφήβου και αποτελεί το παγκόσμιο ίνδαλμα για μικρούς και μεγάλους εκτός και εκτός του χώρου της μοτοσυκλέτας, δέχθηκε ευχές για τα γενέθλια του από φίλους, γονείς, συνεργάτες, αλλά και διασημότητες του Hollywood. Ευχές, διάφορες ατάκες και πολλές, καλές αναμνήσεις με πρωταγωνιστή τον Valentino Rossi!

Davide Brivio (Fiat Yamaha Team Manager):
“Πραγματικά, δεν έχω μια μόνο αγαπημένη ανάμνηση από τον Valentino, τελικά μάλλον είναι δύσκολο να διαλέξεις την απόλυτα καλύτερη. Η πρώτη ανάμνηση που μου έρχεται στο μυαλό, είναι η στιγμή λίγο μετά τον αγώνα του Welkom το 2004, τον διάσημο πρώτο του αγώνα MotoGP με την Yamaha. Πριν ακόμα έρθει ο Valentino στην Yamaha, κατά την διάρκεια των συναντήσεων του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, είχε πει ότι θα ήθελε να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα με Yamaha! Αυτό αμέσως δημιούργησε μεγάλο άγχος και πίεση σε εμένα και την Yamaha, όμως του υποσχέθηκα ότι θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για να το πετύχουμε. Ειλικρινά εκείνη την στιγμή ένιωσα ότι κάτι τέτοιο, θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί. Ωστόσο κατά την διάρκεια των δοκιμών πριν ξεκίνησε η σεζόν του 2004, οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που κάναμε, άρχισαν να αποδίδουν προς το καλύτερο, όμως ο αγώνας πάντα είναι κάτι διαφορετικό και όλα μπορούν να συμβούν. Απίστευτο κι όμως κέρδισε αυτόν τον αγώνα στο Welcom. Αμέσως μετά το τεχνικό meeting της ομάδας, βρεθήκαμε μόνοι οι δυο μας στο δωμάτιο που άλλαζε και ανοίγοντας ένα μπουκάλι κρασί, κάναμε πρόποση υπέρ εκείνης της ατάκας του Valentino του περασμένου Σεπτέμβρη. Τα καταφέραμε… του είπα, σε μια στιγμή πολύ συναισθηματική για μένα. Ήταν η στιγμή που πετύχαμε τον πρώτο στόχο μαζί. Happy Birthday”.

Cesare Cremonini (τραγουδιστής και φίλος):
“Ο Vale είναι ένας μαχητής, αλλά οπλισμένος με ένα χαμόγελο. Δεν τον έχω δει ποτέ να χάνει την ανθρωπιά του, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Μια φορά τον θυμάμαι να κάνει αστεία και να λέει ανέκδοτα, μόλις δυο λεπτά πριν μπει σε έναν κρίσιμο αγώνα. Καθώς έβαζε την δερμάτινη φόρμα του, έτοιμος να βγει εκεί έξω και να διεκδικήσει τον κόσμο, σου μετέδιδε την χαρά της ζωής, ακούγοντας μουσική από το ipod. Φεύγοντας μου είχε πει: Ciao Ragazzi, see you later… και μετά ακολούθησε μια σαρωτική νίκη και ένα ολονύκτιο πάρτι. Happy Birthday, Vale”.

Tom Cruise (ηθοποιός και fan του Rossi):
“Valentino, είσαι ένας πραγματικός Πρωταθλητής. Συνεχίζεις να ανεβάζεις τον πήχη, επιδιώκοντας αμείλικτα τον επόμενο αγώνα, την επόμενη πρόκληση, το επόμενο πρωτάθλημα. Γνωρίζω ότι οι νίκες δεν έρχονται εύκολα. Πρέπει να εμβαθύνεις, να δουλεύεις ακόμα πιο σκληρά και να συγκεντρωθείς απόλυτα για να προσπερνάς τους όποιους περισπασμούς της ζωής. Αυτό είσαι… Και ξέρω – όπως αμέτρητος κόσμος ξέρει, ότι όταν εσύ βρίσκεσαι μέσα στην πίστα, όλα είναι πιθανά. Ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση που βρέθηκα πέρυσι στην Laguna Seca και σε είδα να παίρνεις εκείνη την νίκη. Ειλικρινά μπορώ να πω, ότι ποτέ μου δεν είχα ξαναδεί κάτι ανάλογο. Σε ευχαριστώ για όλους αυτούς τους συναρπαστικούς αγώνες που μας έδωσες και για όλους αυτούς που πρόκειται να μας δώσεις στο μέλλον. Happy Birthday”.

Daniel Day-Lewis (ηθοποιός και fan του Rossi):
“Κάθε αγώνας, κάθε νίκη, κάθε πρωτάθλημα! Ο Vale, το παιδί προ των πυλών είναι χρόνια αγαπημένος, πάντοτε ακαταμάχητος στην νίκη και γενναιόδωρος στην ήττα (όχι ότι χρειάζεται να το αποδεικνύει συχνά). Η καλύτερη ανάμνηση από όλες για μένα, είναι από την Laguna Seca, όταν πέρασε τον Stoner από εσωτερική μέσα από τα χώματα. Θάνατος, ή δόξα: ένας ολόκληρος αγώνας, απάντηση προς σε εκείνους που είναι τόσο βλάκες για να εξακολουθούν να αμφιβάλουν. Και το ότι έχω σφίξει το χέρι αυτού του ανθρώπου, είναι κάτι που επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ”.

Colin Edwards (Team mate του Rossi 2005/06/07):
“Έχω μερικές καλές αναμνήσεις με τον Vale, ξεκινώντας από το 2000. Η νίκη μας το 2002 στον 8ωρο της Suzuka, ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, όμως πρέπει να πω ότι η μοναδική ανάμνηση που ξεχωρίζει από όλες, είναι από την Laguna το 2005. Βασικά ήμασταν και οι δυο δυνατοί και παλεύαμε σε κάθε ίντσα της πίστας. Όντως, τότε είχα ένα μικρό πλεονέκτημα γνωρίζοντας την πίστα από το 1992. Θυμάμαι, ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν μαζί και τόσο κοντά ο ένας με τον άλλον σε αγώνα. Συνήθως, λίγο πριν τον τερματισμό, βρισκόταν δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από μένα και κέρδιζε τους αγώνες. Εκεί όμως συνέβαινε το αντίθετο, με την διαφορά ότι στους δυο τελευταίους γύρους ο Valentino εξαπόλυσε επίθεση και έφτασε τόσο κοντά μου. Ήμουν πανευτυχής που δεν είχαμε έναν ακόμη γύρο… Χαχα!!! Δεν είναι ακριβώς η ανάμνηση ότι τον κέρδισα, περισσότερο είναι η ανάμνηση της στενής μάχης μεταξύ μας. Αυτό που εγώ θεωρώ ως «The Goat» που μεταφράζεται ως «The Greatest Of All Time». Happy birthday, you old man…”.

Carmelo Ezpeleta (Διευθυντής της Dorna Sports):
“Μια από τις στιγμές του Valentino που θα μου μείνει αξέχαστη, ήταν όταν έδειξε αυτή την μοναδική ποιότητα ανθρώπου μετά την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος το 2006 με τον Nicky Hayden. Είναι πολύ εύκολο να συμπεριφέρεσαι σαν πρωταθλητής όταν κερδίζεις, όμως η στάση και η συμπεριφορά του Rossi μετά την ήττα του, ήταν εντυπωσιακή και αξιοθαύμαστη”.

Lin Jarvis (Managing Director Yamaha Motor Racing):
“Είναι δύσκολο να σκεφτείς μια μοναδική στιγμή, αλλά υποθέτω πως η πιο αξιομνημόνευτη ήταν κατά την διάρκεια της σεζόν του 2003, όταν ο Valentino είχε την πρώτη του συνάντηση με την Yamaha YZR-M1. Είχαμε ήδη αρχίσει τις μυστικές συζητήσεις, νωρίτερα εκείνη την χρονιά για το ενδεχόμενο του μελλοντικού ερχομού του στην Yamaha. Κάποια στιγμή ο Valentino εξέφρασε την επιθυμία να ρίξει μια ματιά στην Μ1 από κοντά, έτσι συμφωνήσαμε να δώσουμε ένα μυστικό ραντεβού στα paddock του Donington στον αντίστοιχο αγώνα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο Vale εμφανίστηκε στο pit box της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, φορώντας ένα σκούρο τζάκετ με κουκούλα. Έμοιαζε με διαρρήκτη που ερχόταν να μας κλέψει κάποιο εξάρτημα. Αφού συστήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, παρατήρησε με προσοχή την M1 του Carlos Checa από όλες τις οπτικές γωνίες και ζήτησε την άδειά μας να κάτσει στην σέλα της. Εντυπωσιαστήκαμε τόσο από την ταπεινότητα και την μετριοφροσύνη του και ξαφνιαστήκαμε ακόμα περισσότερο από το κομπλιμέντο του προς εμάς και την μοτοσυκλέτα, ότι δεν του φάνηκε καθόλου κακή. Αυτή η συμπεριφορά, εκείνο το βράδυ, μας είπε πολλά για αυτόν τον άνθρωπο. Από τότε, έχω δει άλλα εκατό παρόμοια παραδείγματα… Happy Birthday Vale”.

Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha Team mate 2008/09):
“Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον team-mate μου, Valentino. Είναι σπουδαίο για μένα να τρέχω με έναν θρύλο όπως αυτός, αλλά ίσως τώρα που έγινε 30, να γίνει και ένα κλικ πιο αργός!”.

Marco Materazzi (ποδοσφαιριστής της Inter Milan και φίλος του Rossi):
“Γνωριστήκαμε μέσω της Inter, αλλά γίναμε φίλοι χάρη στις μοτοσυκλέτες – το μεγάλο πάθος και των δυο μας. Το γήπεδο και η πίστα, είναι πλέον ανάγκη και αφορμή για να γινόμαστε fan ο ένας του άλλου και να φέρνουμε τύχη. Εσύ για μένα και εγώ για εσένα. Η στιγμή που και οι δυο μας νιώθουμε αληθινοί φίλοι, είναι όταν τρώμε μαζί στο σπίτι μου και καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Εκεί ήμαστε απλά ο Marco και ο Valentino, δυο άνθρωποι οι οποίοι για πολλούς λόγους βλέπουν την ζωή με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα είμαι ακριβώς σαν εσένα… όποτε εσύ βάζεις το νούμερο σου (46) στον αγώνα, για μένα είναι το διπλάσιο από αυτό που φοράω στο παιχνίδι, γιατί έχω το νούμερο 23! Για τα 30 σου, σού εύχομαι τα διπλάσια. Ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που δεν ξεχνώ, είναι που έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε μια μυστική υπόσχεση μεταξύ μας, την οποία μπορούμε να αποκαλύψουμε μόνο όταν την εκπληρώσουμε. Happy birthday Vale”.

Stefania Palma (η μητέρα του Valentino):
“Σκεφτόμουν, τι ακριβώς να σου πω μέσω των media για τα γενέθλια σου… θα μπορούσα να ασχοληθώ με τον ήλιο, τα αστέρια, τα βουνά, την αγάπη και την ευτυχία… αλλά νιώθω ότι είναι πιο σωστό να πω απλά… HAPPY BIRTHDAY”.

Wayne Rainey (Παγκόσμιος Πρωταθλητής GP500 1990/91/92):
“Ευτυχισμένα τριακοστά γενέθλια Valentino! Λατρεύω να βλέπω, όταν οι πιθανότητες σε κάποιον αγώνα είναι εναντίον σου, η μάχη είναι σίγουρη. Το πάθος σου για την νίκη είναι εμφανέστατο, κάτι που εκτιμώ πάρα πολύ. Τριάντα χρονών… η ζωή μόλις ξεκινάει για εσένα”.

Kenny Roberts ο πρεσβύτερος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής GP500 1978/79/80):
“Valentino, όταν σε πρωτοείδα να οδηγάς μοτοσυκλέτα στο ράντζο στην Βαρκελώνη, σκέφτηκα… ο Kevin Schwantz ψήλωσε και αδυνάτισε! Ήσουν πολύ εντυπωσιακός τότε, όπως είσαι και τώρα. Καλή τύχη και Happy Birthday”.

Graziano Rossi (ο πατέρας του Valentino):
“Απλά… θα ήθελα να του ευχηθώ να φτάσει τα 40, χωρίς να ωριμάσει άλλο και τότε, μετά τα 40… βλέπουμε”.

Uccio Salucci (ο κολλητός του Rossi):
“Εύχομαι για τα επόμενα 30 χρόνια, ο Vale να είναι τόσο γρήγορος, όσο ήταν στα προηγούμενα 30 και να μας χαρίσει ακόμη περισσότερα προσπεράσματα και συναισθήματα διέγερσης, όπως έκανε στην Laguna Seca το 2008. Άλλες 30 επιπλέον Corkscrews, Vale”.

Marco Simoncelli (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 250cc 2008 και φίλος του Rossi):
“Χρόνια πολλά, βομβαρδιστή! Αν και τώρα είσαι 30… προσπάθησε να μας δώσεις τόσο έντονο ενθουσιασμό, όσο μας έδινες όταν ήσουν 29! Auguri! Sic58”.

Gigi Soldano (επίσημος φωτογράφος και φίλος του Rossi):
“Ξέρω ότι κάθε φορά που δουλεύω μαζί του, κάτι διαφορετικό θα συμβεί και πάλι. Ακόμη μια φορά, το είδωλό του βρίσκεται μπροστά στον φακό μου και ξανά, έχω διαφορετική αίσθηση και αντίληψη δουλεύοντας μαζί του. Οι μικρές του ρυτίδες, το αποφασιστικό προσηλωμένο βλέμμα του με τα κοφτερά μάτια, που σε διαπερνούν αν δεν είσαι γρήγορος να αλλάξεις το πλάνο. Παίζουμε ένα παιχνίδι και μέχρι τώρα, ξέρει τι έκφραση θέλω, πριν ακόμα το ζητήσω, όπως ακριβώς ένας συμπαίκτης σε ένα ματς. Οι εκφράσεις μένουν στο μυαλό μου, σαν αναμνήσεις. Χαίρομαι που έχω την τύχη να δουλεύω μαζί του. Σήμερα πόζαρε για μένα, κρατώντας μια τούρτα σοκολάτα για να γιορτάσει τα τριακοστά του γενέθλια. Τράβηξα την φωτογραφία όσο πιο απλά γινόταν, αφού με τον Valentino δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω για να την κάνεις μοναδική. Ένα άσπρο φόντο είναι αρκετό και για ακόμη μια φορά χαλαρώνουμε διασκεδάζοντας. Ένα τραγούδι έρχεται στο μυαλό μου, που λέει: Όταν έχεις μια ηλιόλουστη μέρα τον Δεκέμβριο, μπορείς να πεις ότι το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ! Συγχαρητήρια Vale”.

James Toseland (αναβάτης της Tech 3 Yamaha):
“Τα 30 είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός για έναν αγωνιζόμενο, γιατί ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν είσαι μεγάλος σαν άτομο, αρχίζεις πλέον να γίνεσαι ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά επαγγελματίες αναβάτες και αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις για πάντα. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα για τον Valentino, αφού δείχνει να αισθάνεται ακόμα 25 χρονών, οπότε όσο αυτό συνεχίζεται θα είναι μια χαρά. Χρόνια πολλά και να κάνεις ένα σπουδαίο πάρτι”.

www.motograndprix.gr:
“Εμείς, του ευχόμαστε υγεία και απλά να κουβαλάει για πάντα την ίδια ώριμη τρέλα που τον χαρακτηρίζει και τον έκανε να ξεχωρίσει απ’ τους υπόλοιπους. Τον αναβάτη που ανέτρεψε προγνωστικά και κατεστημένα, ωριμάζοντας μέσα από τα MotoGP για τα MotoGP. Χρόνια πολλά Valentino και καλώς ήρθες στο κλαμπ…”.

Επόμενο άρθρο »

182km/h μέση ωριαία ταχύτητα, ο γύρος του νέου Silverstone!

« Προηγούμενο άρθρο

Oι αποφάσεις της FIM για το κόστος των Grand Prix

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα