• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test: Ρεπορτάζ από τον Άκη Τεμπερίδη και την Βούλα Νέττου
Πολλή δράση αλλά και τρομερή ζέστη στην πίστα του Σεπάνγκ. Διαβάστε τι ζήσαμε από μέσα...
Νέα 09/02/2009 - 16:43
Ούτε αγώνας να ήταν!
Πολλή δράση αλλά και τρομερή ζέστη σήμερα στην πίστα του Σεπάνγκ, για την 3η και τελευταία μέρα των επίσημων δοκιμαστικών. Διαβάστε τι ζήσαμε σήμερα από μέσα...

Πήγαμε και σήμερα στην πίστα αλλά κύριοι αυτη τη φορά:
όχι με λεωφορείο όπως την Πέμπτη αλλά με ένα Freelander που μας έδωσε για το τριήμερο η Land Rover Μαλαισίας, μια και το δικό μας δεν καταφέραμε να το βάλουμε μπροστά. Έτσι, το χόμπι μας σήμερα ήταν να παρακολουθήσουμε τη δράση από όλες τις στροφές της πίστας.

Και είχε δράση, μπόλικη, με πρωταγωνιστές του τρεις πιο δυνατούς αναβάτες του τριήμερου: το Stoner, τον Capirossi και το Rossi. Τη μάχη των δύο τελευταίων μόνο χάσαμε αλλά είδαμε άλλες, όπωςΒούλα Νέττου
Βούλα Νέττου
Dovizioso με Edwards αλλά και Stoner με Hayden, για τρεις γύρους, όταν οι μηχανικοί του Αμερικανού τον έστειλαν πίσω από το Casey για να πιάσει το ριυθμό του. Μάταια, ο Stoner ήταν μακράν ταχύτερος, κατά 1’’ τουλάχιστον όπως δείχνει το φύλλο αποτελεσμάτων της ημέρας. Πάντως, όλοι οι αναβάτες, ακόμη και ο τραυματίας Toseland, έκαναν πάρα πολλούς γύρους και με βελτιωμένο ρυθμό. Ξεσκούριασαν, δηλαδή.

Στο τέλος, οι κλασικές συζητήσεις, με εμάς τους δημοσιογράφους να μαζευόμαστε γύρω από οδηγούς και μάνατζερ. Πολλά ενδιαφέροντα μας είπε ο Davide Brivio, team manager της Fiat-Yamaha. Όχι μόνο ότι όλα πήγαν καλά αλλά ότι θα πρέπει να περιμένουμε τους ίδιους συνδυασμούς με πέρυσι στη μάχη για τη νίκη κάθε GP: Stoner, Rossi, Pedrosa.
Άκης Τεμπερίδης
/>
Ο Brivio επιδοκίμασε τη βελτίωση της Suzuki, «την ομάδα που βελτιώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη το χειμώνα», όπως μας είπε. Δεν μας έκρυψε βέβαια ότι με δεδομένο το κομμένο budget της ομάδας θα πρέπει να περιμένουμε λιγότερες εξελίξεις στη μοτοσικλέτα και αυτές κυρίως στην ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα. «Όμως, η M1 φέτος γεννήθηκε από την αρχή πιο καλά, μια και είχαμε μόνο μία επιλογή ελαστικών, σε αντίθεση με την περίεργη περυσινή χρονιά».

Ο Brivio είδε λογική την επίδοση του Stoner τα δοκιμαστικά. «Το περίεργο δεν είναι ότι ήταν ο ταχύτερος αλλά ότι είμασταν τόσο κοντά σε χρόνους». Σε ανάλογο ύφος μας μίλησε στο τέλος και ο Ρόσι, που εμφανίστηκε το απόγευμα με βερμούδα, σαγιονάρα και... πατερίτσα, μάλλον γιαθέατρο, μια και δεν τη χρειαζόταν ουσιαστικά.
Από τα πολλά που μας είπε, αυτά που κρατάμε είναι για το ποιους θεωρεί αντιπάλους του: «για μένα ο Stoner είναι ο μεγάλος μου αντίπαλος» μας είπε. «Ο Πεντρόζα, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και σίγουρα πρέπει να περιμένουμε να αναρρώσει 100% για να δούμε τις πραγματικές του δυνατότητες». Για τον εαυτό του, ο Rossi μας είπε ότι δεν είναι στο 100% («στο 95% είμαι», μας είπε) αλλά τα έδωσε όλα στις δοκιμές για να πετύχει χρόνους στο 2:01’’. «Όχι, δεν ήμουν πιο αργός λόγω του τραυματισμού στο χέρι, αν και μου έκλεβε λίγη συγκέντρωση ο πόνος στο φρενάρισμα. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοιους χρόνους αν δεν είσαι ΟΚ. Απλά, μετά από δύομήνες, πάντα είσαι αγύμναστος γιατί η γυμναστική στη μοτοσικλέτα είναι μοναδική, δεν προσομοιάζεται με κάτι άλλο», είπε ο Ιταλός, που είδε με πολύ θετικό μάτι και τη δυναμική Capirossi και Suzuki.

Όσο για εμάς; Πέρα από το ότι απολαύσαμε μπόλικο γκάζι σήμερα, γνωρίσαμε και τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fiat – Yamaha, που όταν έμαθε ότι είμαστε φίλοι και απεσταλμένοι του Δημήτρη Διατσίδη και μάλιστα κάνουμε το γύρο του κόσμου, μας κάλεσε μέσα στα πιτς της ομάδας και μας σύστησε με όλο τον κόσμο.

«Οι ραγκάτσι κάνουν το γύρο του κόσμου» έλεγε και στο Lorenzo και στο Rossi γι’ αυτό και μιλήσαμε μαζί τους πριβέ. Περισσότερο με τον Ισπανό φυσικά, που μας είπε ότι ήταν «πακέτο» τονα συνηθίσει τα Bridgestone και μάλλον δεν ήταν και τόσο ευτυχισμένος μετά τις δοκιμές με την απόδοσή του. Με το Rossi, η κουβέντα ήταν στο πόδι, με το αυτοκίνητο αναμμένο και με ένα τσούρμο – όπως πάντα – να τον περιμένει για αυτόγραφα, για φωτογραφίες και άλλες χαριτομενιές. Εκπέμπει άλλη ενέργεια αυτό το παλικάρι, αλήθεια, κι εμείς χαρήκαμε πολύ που τον είδαμε για άλλη μια φορά από κοντά, πιο ώριμο από ποτέ. Ακόμη ένα highlight στο δικό μας, μοναχικό και μακράν πιο αργό γύρο του κόσμου, από εκείνον, το μανιασμένο του Moto GP.

 Πάντως, ο doctor δεν επιστρέφει Ευρώπη απόψε όπως οι υπόλοιποι. Μεθαύριο θα είναι στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, για να παραστεί σε τοπική έκθεση μοτοσικλέτας.Θα γίνει πανικός. Ο Rossi στη χώρα αυτή με τα εκατομμύρια παπάκια (πολλά με το Νο46 βαμμένο...) είναι κάτι σαν Θεός!

Casey Stoner
Casey Stoner
Nicky Hayden
Nicky Hayden
Βούλα Νέττου
Βούλα Νέττου
Valentino Rossi - Συνέντευξη
Valentino Rossi - Συνέντευξη
O Valentino Rossi δίνει αυτόγραφα...
O Valentino Rossi δίνει αυτόγραφα...

Επόμενο άρθρο »

Ο Melandri θα τρέξει σε αγώνα αυτοκινήτων!

« Προηγούμενο άρθρο

Επιτυχημένη πρεμιέρα για την Bridgestone

Χορηγοί