• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιτυχημένη πρεμιέρα για την Bridgestone
Η διαφορά μόλις 0,5sec μεταξύ των πέντε πρώτων αναβατών της τελικής κατάταξης δοκιμών στην Sepang, προμηνύει έντονη δράση και οριακό συναγωνισμό για την φετινή σεζόν…
Νέα 09/02/2009 - 12:11
Με δεδομένα τα αποτελέσματα των πρώτων, τριήμερων επίσημων δοκιμών της Sepang, η απόφαση και επιλογή της Dorna για μονομάρκα/ ενιαίο τύπο ελαστικού στην κατηγορία MotoGP από την φετινή σεζόν, δείχνει να είναι 100% σωστή και θετική - όσον αφορά τον τομέα συναγωνισμού και θεάματος.

Η εταιρία της Bridgestone διέθεσε δυο γόμες slick ελαστικών (medium και hard), σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στις δοκιμές. Κάθε αναβάτης είχε στην διάθεσή του συνολικά δέκα σετ ελαστικών για όλο το τριήμερο και επιπλέον, άλλα τρία ελαστικά (ένα μπροστινό και δυο πίσω), αποκλειστικά και μόνο για λογαριασμό της Bridgestone. Την πρώτη ημέρα κάθε αναβάτης παρέλαβε υποχρεωτικά δυο σετ ελαστικών medium γόμας και δυο hard, ενώ τις επόμενες ο καθένας είχε το δικαίωμα προσωπικής επιλογής στον συνδυασμό που επιθυμούσε.

Οι δοκιμές έδωσαν την ευκαιρία στη Bridgestone να δουλέψει με κάθε ομάδα και αναβάτη ξεχωριστά, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την μέχρι τώρα, συνεχή εξέλιξή της ανά τα χρόνια εμπλοκής της στα MotoGP. Παρουσίασε δυο νέα, extra hard πισινά ελαστικά με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, τα οποία θα υποστούν περαιτέρω εξέλιξη με σκοπό να καλύψουν τους αγώνες από την μέση της σεζόν και μετά, όπως αυτούς του Sachsenring και του Philip Island.

Tohru Ubukata – “Μάνατζερ Εξέλιξης Αγωνιστικών Ελαστικών Μοτοσυκλέτας” της Bridgestone Motorsport:

“Οι δοκιμές είχαν μεγάλη επιτυχία για εμάς, καθώς όλες οι ομάδες ανταποκρίθηκαν θετικότατα, στην απόδοση και την αντοχή των ελαστικών μας. Συλλέξαμε πολύτιμα δεδομένα σχετικά με την νέα extra hard γόμα του πίσω ελαστικού μας, ώστε να καθοριστεί η καταλληλότερη πορεία εξέλιξής του. Πήραμε πολλές πληροφορίες, γεγονός που μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε την σωστή επιλογή συνθέσεων γόμας, για τους θερινούς αγώνες με τις υψηλές θερμοκρασίες”.


Hiroshi Yamada – “Μάνατζερ Μονάδας του Σπορ της Μοτοσυκλέτας” για την Bridgestone Motorsport:

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση των ελαστικών μας, μετά τις πρώτες επίσημες δοκιμές της σεζόν. Σαφώς και είχαμε καλές σχέσεις συνεργασίας από προηγούμενες χρονιές με κάποιες από τις ομάδες, αλλά πλέον έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να δουλέψουμε με όλους ανεξαιρέτως τους φετινούς συμμετέχοντες κατασκευαστές (εργοστασιακούς, ή μη), ώστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια πιο ολοκληρωμένη σχέση με το σπορ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αναβάτες, τις ομάδες και τα μέλη τους για την συνεργασία τους. Πήραμε πολύ θετικές πληροφορίες από όλους και με δεδομένες τις οριακές διαφορές των πέντε ταχύτερων αναβατών του τριημέρου, γεγονός σημαντικό για τον συναγωνισμό της φετινής σεζόν, ανυπομονούμε για τον αγώνα έναρξης στο νυχτερινό Qatar”.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test: Ρεπορτάζ από τον Άκη Τεμπερίδη και την Βούλα Νέττου

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi και Capirossi “άναψαν τα αίματα” με φιλικές μεταξύ τους μάχες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα