• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya ΕΔ3: O Pedrosa 1ος, τα λάστιχα τον 1ο ρόλο
Οι επιλογές ελαστικών θα είναι το κρίσιμο σημείο
Νέα 02/06/2012 - 12:46

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Dani Pedrosa στο τέλος των Ελεύθερων Δοκιμών 3 έβαλε το μαλακότερο από τα δύο ελαστικά της Bridgestone και σημείωσε 1:41.646, που είναι ένας πολύ καλός χρόνος για την πίστα της Καταλωνίας, αφού το δικό του ρεκόρ από το 2008 είναι 1:42.358. Το ζήτημα είναι το πόσο θα αντέξει το ελαστικό αυτό, αν το χρησιμοποιήσουν και στον αγώνα και οι ομάδες έχουν έντονο προβληματισμό, πάνω στο θέμα.

Από την πλευρά του ο Αυστραλός ομόσταυλος του Ισπανού της εργοστασιακής Honda, o Casey Stoner, επέμενε στο σκληρό πίσω λάστιχο και το 1:41.966 που πέτυχε με αυτό, φαντάζει εκπληκτικός χρόνος, που σημαίνει ότι αρχίζει να λύσει τα προβλήματα κραδασμών που αντιμετώπιζε χθες με την μοτοσυκλέτα του.

Βέβαια και χθες σε παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με την πίστα στους 36 βαθμούς Κελσίου και τον αέρα στους 24, οι δύο Honda ήταν κορυφή, ενώ το απόγευμα με την αρκετά περισσότερη ζέστη, δεν τα πήγαν και τόσο καλά.

Ο 3ος των ΕΔ3 είναι ο Andrea Dovizioso που με την Yamaha M1 της Tech 3 έγραψε 1:41.993, με μαλακό πίσω λάστιχο και ήταν σταθερά γρήγορος στους χρόνους του. Φαίνεται ότι η δορυφορική Yamaha προσανατολίζεται σε αυτήν τη λύση και για τον αγώνα, αν και ο Cal Crutchlow έμεινε σήμερα στην 8η θέση, με διαφορά 1.2'' από την κορυφή.

Ο Hector Barbera είναι και αυτός με μαλακό λάστιχο, στην πρώτη θέση μεταξύ των Ducati, με χρόνο 1:42.353. Πολύ κοντά του πίσω του ο εργοστασιακός Nicky Hayden με σκληρό λάστιχο όμως, ενώ ο Valentino Rossi έμεινε πάρα πολύ πίσω στην 9η θέση, με διαφορά 7 δέκατα από τις άλλες Ducati. Μάλλον τα χθεσινά προβλήματα με την πρόσφυση στην έξοδο των στροφών δεν λύθηκαν ακόμη.

Ο Jorge Lorenzo από την πλευρά του, δοκίμασε και σκληρό και μαλακό λάστιχο, αλλά με 1:42.697 έμεινε 6ος, χωρίς να δείχνει προβληματιμσένος, αφού οι συνθήκες αύριο την ώρα του αγώνα θα είναι διαφορετικές. Αλλά δεν είναι, θα πει κάποιος; Ο ομόσταυλός του Ben Spies έμεινε ακόμη πιο πίσω, στην 11η θέση, με διαφορά σχεδόν 1.8 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Ο Stefan Bradl στην 7η θέση, είναι η ταχύτερη δορυφορική Honda και μαζί η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στην ευθεία με 337.1 χλμ/ώρα, μπροστά από την Ducati του Rossi που με 335.6 ακολουθεί. Η ταχύτερη Yamaha είναι αυτή του Dovizioso με 334.8, γεγονός που δείχνει ότι οι μοτοσυκλέτες των 1000cc, είναι όλες πολύ κοντά στον τομέα αυτό. Η ταχύτερη CRT στην ευθεία ήταν η Aprilia ART του Randy De Puniet με 322.7 χλμ/ώρα και η αργότερη του Danilo Petrucci με 298.6! Σε χρόνο γύρου ο Aleix Espargaro με 1:43.882 είναι ο γρηγορότερος των CRT.

 

Δείτε τους χρόνους και τις τελικές αναλυτικά στο αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2, ΕΔ3: "Μίλησε" ο Redding!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto3, ΕΔ3: Μπροστά ο Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα