• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Moto3, ΕΔ3: Πρώτο χρόνο ο Vinales
Δυσκολεύεται ο Σίσσης, στην 16η θέση
Νέα 05/05/2012 - 12:39

Η πίστα του Estoril υποδέχτηκε με ήλιο τους οδηγούς της μικρής κατηγορίας του Πρωταθλήματος, στις τρίτες και τελευταίες ελεύθερες δοκιμές πριν τις κατατακτήριες που θα διεξαχθούν το απογευμα. Σε αυτές τις συνθήκες, ήταν ο Maverick Vinales που ξεχώρισε και θα ξεκινήσει την απογευματινή διαδικασία με ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Ο Vinales σταμάτησε το χρονόμετρο στα 1.47.492, ακολουθούμενος πολύ κοντά από τον Cortese, ο οποίος ήρθε δεύτερος με διαφορά μικρότερη των 2/10. Στην τρίτη θέση συναντάμε τον τοπικό ήρωα (τουλάχιστον για χτες), Miguel Oliveira, ο οποίος έκανε την προσπάθειά του στην αρχή, οδήγησε την μάχη με το χρονόμετρο για λίγο, αλλά τέλος αρκέστηκε στην πολύ καλή τρίτη θέση.

 

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο δυνατός στην Πορτογαλία, Danny Kent, ο οποίος άφησε πίσω του τον Luis Salom που είναι σταθερά γρήγορος όλο το Σ/Κ. Η 6η θέση πήγε στον οδηγό της Bianka Aspar, Alberto Moncayo. Ο Khairrudin είναι στην 7η θέση της λίστας, μπροστά από τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, Romano Fenati, ο οποίος για την ώρα δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ που έθεσαν για αυτόν μετά τον αγώνα στην Jerez. Βέβαια, ο νεαρός Ιταλός είναι πάντα σε θέση να μας εκπλήξει στον αγώνα της Κυριακής και να αναγκάσει πάλι όλους να μιλάνε για αυτόν.

 

Ο Θανάσης Σίσσης δεν τα πήγε καλά από πλευράς πλασαρίσματος στην κατάταξη των οδηγών της Moto3. Ο νεαρός αναβάτης της Red Bull KTM, ξεκίνησε προσεκτικά τις τελευταίες ελεύθερες δοκιμές, δείχνοντας ότι μαθαίνει ακόμη τις ιδιαιτερότητες της πορτογαλικής πίστας και για πολύ ώρα δεν ήταν καν μέσα στους πρώτους 15 οδηγούς. Σιγά-σιγά ανέβαζε την απόδοσή του και στον τελευταίο του γύρο κατάφερε να ρίξει κι άλλο τον χρόνο του, σε σχέση με χτες, και να πέσει κάτω από το 1.50. Ο ταχύτερος γύρος του, ο 13ος, έγινε στα 1.49.138 κάτι που προσωρινά (9 λεπτά πριν το τέλος) του χάριζε την 15η θέση, για να ολοκληρώσει τελικά την πρωινή διαδικασία 16ος. Να σημειώσουμε ότι η διαφορά του με τον πρώτο είναι στα 1.6 δευτ. όπως περίπου και χτες. Αναμένουμε με αγωνία την εμφάνιση του Θανάση στις κατατακτήριες, για να δούμε αν ο Ελληνο-Αυστραλός μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πλασαριστεί ψηλά στο grid, σε μια πίστα που δείχνει ότι δεν του ταιριάζει ιδιαίτερα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κάτω μέρος της σελίδας

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Monza: Κατατακτήριες 2

« Προηγούμενο άρθρο

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΤΟ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα