• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η μάχη συνεχίζεται στο Estoril!
Τι να περιμένουμε στην Πορτογαλική πίστα
Νέα 03/05/2012 - 11:44

Με το πέρας του αγώνα της Κυριακής στην Jerez, οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας έχουν τέσσερεις μόνον ημέρες για να ξεκουραστούν πριν τον τρίτο γύρο του Πρωταθλήματος στην πίστα του Estoril. H τελευταία συνδυάζει μια μεγάλη ευθεία, μερικές επίπονες για τα ελαστικά στροφές, σημεία για δυνατό φρενάρισμα και μια σικέιν που κρύβει δυσκολίες.

 

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Jorge Lorenzo, ο οποίος έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες χρονιές στην συγκεκριμένη πίστα (2008-2010), θα θέλει οπωσδήποτε να επαναλάβει αυτό του το κατόρθωμα, καθώς θα έχει στα υπόψη του να αντιμετωπίσει την πίεση από το δίδυμο της Honda, Casey Stoner και Dani Pedrosa.

 

Ο Stoner, ο οποίος κέρδισε μέσα στην έδρα του Lorenzo την περασμένη Κυριακή, δεν έχει κερδίσει ποτέ στην συγκεκριμένη πίστα (μιλάμε για την μεγάλη κατηγορία). Το σημαντικότερο βέβαια για τον Αυστραλό, είναι να πάρει κεφάλι στην λίστα του Πρωταθλήματος από τον Lorenzo και αυτό είναι που θα επιδιώξει. Ο Dani Pedrosa, ο οποίος πέρυσι κέρδισε στο Estoril, δείχνει να βρίσκεται σε καλή φόρμα και είναι πιθανόν να δυσκολέψει τα δυο φαβορί στην πορεία του Πρωταθλήματος.

 

Ο Crutchlow συνεχίζει να είναι η αποκάλυψη του Πρωταθλήματος, θα κυνηγήσει το πρώτο του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία, αφού έφτασε τόσο κοντά στον αγώνα της Jerez. Ο ομόσταυλός του Andrea Dovizioso, συνεχίζει να εξοικειώνεται με την M1, αλλά σίγουρα θα παρουσιαστεί δυνατός στο Estoril, αν κρίνουμε από την τέταρτη θέση που κατέλαβε πέρυσι εκεί.

 

Από την άλλη, ο Ben Spies έχει μέχρι τώρα δυο δύσκολα Σ/Κ, μην καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει και να δείξει κάτι το ιδιαίτερο πάνω στην Μ1 του. Το μόνο βέβαιο είναι, όπως δήλωσε και ο ίδιος, ότι θέλει να αφήσει πίσω του τους δυο πρώτους αγώνες και να κάνει την αντεπίθεσή του στην Πορτογαλία.

 

Το δίδυμο της Ducati, Valentino Rossiκαι Nicky Hayden, δεν ξεκίνησαν καλά την σεζόν, αλλά παρόλα αυτά – και κυρίως ο Hayden– έχουν δείξει κάποια σημάδια ανάκαμψης. Ο Αμερικανός βάζοντας την Ducati του (για πρώτη φορά μετά το 2010) στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης και ο Ιταλός δείχνοντας διατεθειμένος να αλλάξει το στυλ οδήγησης της Ducati του, έχοντας ήδη θετικό αντίκτυπο στο βρεγμένο.

 

Από τους δορυφορικούς αναβάτες, οι Alvaro Bautista και Stefan Bradl συνεχίζουν να είναι γρήγοροι στους δυο πρώτους γύρους του Πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι πέρυσι ο Bautista ανάρρωνε από τραυματισμό και τερμάτισε τελευταίος, ενώ ο νεαρός Γερμανός αγωνιζόταν στην Moto2...

 

Ο αναβάτης της Pramac, Hector Barbera, ο οποίος έδινε μάχη με τον Valentino Rossi στους δυο προηγούμενους αγώνες, θα κοιτάξει και πάλι να πλασαριστεί καλύτερα από τον μεγάλο του «αντίπαλο». Να σημειώσουμε εδώ την άσχημη εντύπωση που έκανε ο Ισπανός, ο οποίος γύρισε από την άλλη μεριά όταν ο Rossi του έτεινε φιλικά το χέρι του. Λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά… Τέλος, ο Karel Abraham της Cardion AB, έχει ξεκινήσει απογοητευτικά την χρονιά και θα κοιτάξει να αλλάξει την κατάσταση αυτήν την φορά στην Πορτογαλία.

 

Το GP στο Estoril θα διεξαχθεί από 4 έως 6 Μαΐου και εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΟΤΕ TV, πάντα σε HD!  

 

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Πρέπει να φτιάξουμε το arm pump

« Προηγούμενο άρθρο

Suppo: «Δώστε χώρο στον Stoner»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA