• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Moto2 Αγώνας: Πρώτη νίκη για τον Espargaro
Διακόπηκε ο αγώνας λόγω δυνατής βροχής
Νέα 29/04/2012 - 15:01

Ο Espargaro ξεκίνησε ταχύτατα τον αγώνα της μεσαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, για να πάρει λίγο μετά το προβάδισμα ο Thomas Luthi. Ο δεύτερος στην σχάρα εκκίνησης, Nakagami, έκανε ένα εφιαλτικό ξεκίνημα, ευρισκόμενος στην ένατη θέση και χάνοντας κάθε ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην συνέχεια.

 

Ο πρώτος γύρος ήταν συναρπαστικός και προμήνυε την πολύ καλή συνέχεια του αγώνα, με τον Scott Redding να δίνει μάχη για να πλασαριστεί στην κορυφή μαζί με τους Espargaro, Mike Di Meglio και Marquez. Από την άλλη, ο Claudio Corti έμενε κοντά στο γκρουπ των οδηγών που κυνηγούσαν την 6η θέση, την ίδια στιγμή που ο Toni Elias έπαιρνε την 7η θέση μπροστά από τον Krummenacher.

 

Ο Luthi δεχόταν πολύ μεγάλη πίεση στην κορυφή από τον Redding, ενώ ο Krummenacher έπαιρνε το αίμα του πίσω από τον Elias, μπαίνοντας στην πρώτη στροφή. Ο Marquez, που δεν ήθελε να αφήσει να του ξεφύγει ο πρωτοπόρος, έκανε την κίνησή του στον Di Meglio και πλασαρίστηκε τρίτος. O Scott Redding είχε την στιγμή του στην τελευταία στροφή, κυνηγώντας τον Luthi, ενώ ο Marquez σταδιακά κέρδιζε έδαφος από τους δυο πρωτοπόρους. Εκείνη την στιγμή, η Elena Rosell έπεσε, στον πρώτο αγώνα της εντός έδρας, δείχνοντας ότι δυσκολεύεται ακόμη πάνω στην Moriwaki.

 

Η μάχη των τριών πρώτων συνεχιζόταν συναρπαστική και οι ζητωκραυγές του πλήθους ενδυνάμωναν τους αναβάτες, καθώς πρώτα ο Redding και μετά ο Marquez, πέρασαν τον Luthi, με 19 γύρους να μένουν. Ο Esteve Rabat έπεσε σε εκείνη την χρονική στιγμή, γύρισε στα pits και ξαναμπήκε στον αγώνα. Λίγο μετά, ο δυνατός Krummenacher που κυνηγούσε τους πρωτοπόρους, έχασε το μπροστινό μέρος στην τελευταία στροφή, ενώ το ίδιο έπαθε και ο Di Meglio. Ο πρώτος συνέχισε - από αρκετά πίσω - τον αγώνα, ενώ ο δεύτερος αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Ο Espargaro άδραξε την ευκαιρία και μπήκε και πάλι στην πρώτη τριάδα, με τον Redding να οδηγεί την κούρσα.

 

Με 15 γύρους να μένουν, ο Marquez πήρε το προβάδισμα από τον Redding αν και στην συνέχεια ξέφυγε από την πορεία του και έδωσε την ευκαιρία στους Redding και Luthi να τον περάσουν. Εν τω μεταξύ, ο Kallio κέρδιζε έδαφος και έκανε πέντε τους οδηγούς που βρίσκονταν μπροστά. Οι φοβερές μάχες συνεχίστηκαν, με τον Luthi να περνά τον Redding στο τέλος της ευθείας, και τον Marquez να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε αργότερα, όταν ο Redding ξέφυγε της πορείας του.

 

Με 11 γύρους να απομένουν, η βροχή έκανε την εμφάνισή της στην πίστα της Jerez, αναγκάζοντας τους οδηγούς να πιέζουν πολύ για τις πρώτες θέσεις, σε περίπτωση που η κόκκινη σημαία κυματίσει. Ο Kallio βγήκε στην άμμο προσωρινά, λίγο αφού ο Marquez έκανε την κίνησή του και πήρε το προβάδισμα από τον Luthi, ακολουθούμενος από τον Espargaro που βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Ο Marquez πίεζε δυνατά για την πρώτη θέση, αλλά την έχασε στην στροφή 6 από τον εκπληκτικό Espargaro. Οι συνθήκες άρχιζαν να χειροτερεύουν, ο Marquez έκανε μια τελευταία προσπάθεια για την πρώτη θέση, αλλά ήταν αργά πια καθώς η κόκκινη σημαία κυμάτισε και ο αγώνας διακόπηκε νωρίτερα του αναμενομένου.

 

Παρόλο που ο Marquez κατάφερε και ξαναπήρε κεφάλι, οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι και έδωσαν την παρθενική νίκη στον Espargaro, ο οποίος ήταν μπροστά στον 17ο γύρο, τον τελευταίο γύρο που ολοκληρώθηκε όταν σηκώθηκε η κόκκινη σημαία. Έτσι ο Ισπανός έμεινε με την πικρία και την δεύτερη θέση, ενώ στο βάθρο μαζί τους ανέβηκε και ο Luthi, συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα των οδηγών σε έναν αγώνα που μας έκοψε την ανάσα!

 

Αναλυτικά δείτε τα αποτελέσματα στο αρχείο στο τέλος της σελίδας

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Σπουδαία νίκη του Stoner!, αλλά...

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3 Αγώνας: Φαινόμενο Fenati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα