• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Moto3 Αγώνας: Φαινόμενο Fenati!
Άτυχος ο Σίσσης, έπεσε όταν ήταν 4ος
Νέα 29/04/2012 - 13:50

Πολύ άσχημες οι συνθήκες στην πίστα της Jerez, κάτι που επηρέασε τους αναβάτες της μικρής κατηγορίας σε έναν συναρπαστικό αγώνα ο οποίος σημαδεύτηκε από τις πολλές πτώσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μισοί σχεδόν αναβάτες του grid έπεσαν!!

 

Στην αρχή του αγώνα ο Kornfeil έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε στεγνός, παρά το ότι μερικά σημεία στην πίστα ήταν ακόμα υγρά. Πολύ γρήγορα είχαμε την πρώτη τριπλή πτώση, με πρωταγωνιστές τους Danny Kent, Jack Miller και Simone Grotzkyi, στην στροφή 10, εκεί όπου έπεσε και ο Θανάσης και έχασε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο...

 

Σύντομα ο Miguel Oliveira πήρε το προβάδισμα, με τον Kornfeil όμως να συνεχίζει να δίνει την δική του μάχη. Το σκηνικό με τις πτώσεις συνεχίστηκε και ήταν η σειρά του Σίσση να πέσει, όταν ήταν στην 4η θέση και πίεζε για κάτι καλύτερο. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλάνε για κακώσεις στο στήθος και στο χέρι, όχι κάτι σοβαρό όμως για τον οδηγό της Red Bull KTM. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

 

Με τις πτώσεις αυτές, ο Rins πήρε το πάνω χέρι μπροστά από τον Fenati και τον Louis Rossi. Πολύ γρήγορα ο Rossi ξεπέρασε τον Ιταλό και κυνηγούσε τον Rins, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής σε μια εντυπωσιακή στιγμή, όταν σώθηκε από ένα πέσιμο συνεχίζοντας να κυνηγά την πρώτη θέση με τους Fenati και Rossi. Οι τρεις τους άλλαζαν θέσεις συνεχώς, μέχρι που ο Rossi προστέθηκε και αυτός στην λίστα με τους οδηγούς που έπεσαν, αφήνοντας τον νεοφερμένο Ιταλό και τον Ισπανό να μονομαχούν για την πρωτιά.

 

Πιο πίσω ο Cortese ήταν αυτός που οδηγούσε την κούρσα για την τρίτη θέση ενώ πίσω του λάμβανε χώρα μια επική μάχη για την 6η θέση, με εφτά αναβάτες να μονομαχούν για αυτήν! Στην κορυφή, ο Fenati έχτιζε μια διαφορά από τον Rins, ο οποίος έπεσε αλλά κατάφερε να επανέλθει ταχύτατα. Βέβαια, βρήκαν την ευκαιρία να τον πιέσουν οι Salom και Masbou, με τον Cortese να βρίσκεται κι αυτός πολύ κοντά.

 

Καθώς ο Fenati ξέφευγε μπροστά, η έντονη μάχη για την δεύτερη θέση ήταν όλα τα λεφτά, με τους Cortese, Rins και Salom να την διεκδικούν με όλες τους τις δυνάμεις, με τον Masbou εκτός συναγωνισμού λόγω πτώσης. Φοβερή η μάχη μεταξύ των τριών, οι οποίοι σε κάθε σχεδόν στροφή δοκίμαζαν να πάρουν κεφάλι.

 

Στο τέλος, ο Fenati τερμάτισε πρώτος με χαρακτηριστική άνεση - 31 δευτερόλεπτα διαφορά - παίρνοντας το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα. Ο Salom επικράτησε της συναρπαστικής μάχης για την δεύτερη θέση, με τον Cortese να τερματίζει τρίτος και τον Rins στην τέταρτη θέση. Ο Masbou κέρδισε την 5η θέση, μπροστά από τον Maverick Vinales.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κάτω μέρος της σελίδας

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto2 Αγώνας: Πρώτη νίκη για τον Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3: Άτυχος ο θανάσης Σίσσης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα