• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ικανοποίηση στο στρατόπεδο της M1
Lorenzo και Spies ξεπέρασαν τις δύσκολες συνθήκες της πίστας
Νέα 28/04/2012 - 18:29

Η αγωνία και η αδρεναλίνη στα ύψη, μετά και την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του MotoGP στην πίστα της Jerez! Όλοι θα κυνηγούν τον Lorenzo, ο οποίος θα ξεκινήσει και πάλι από την pole position, αφού πάλεψε πολύ για να την κατακτήσει... και για του λόγου το αληθές; η pole άλλαξε 29 φορές χέρια, πριν καταλήξει στον Ισπανό άσσο! Ο τελευταίος δεν ξεκίνησε καλά στην αρχή, αλλά με μερικές αλλαγές στο στήσιμο και νέα ελαστικά - σε συνδυασμό με την γνωστή του αποφασιστικότητα - ολοκλήρωσε τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από το να ξεκινήσει πρώτος τον αγώνα της Κυριακής.

                                                       

Ο Ben Spies οδήγησε την M1 του στην 6η θέση της κατάταξης, δουλεύοντας πολύ σκληρά για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς να κινδυνεύσει από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πίστας. Ξεκινώντας κι αυτός, όπως και ο ομόσταυλός του, κάπως νωθρά τις κατατακτήριες, στην συνέχεια ανέβασε ρυθμό και άρχισε να σκαρφαλώνει προς την κορυφή, φτάνοντας μέχρι και την τρίτη θέση, χωρίς όμως να καταφέρει να την κρατήσει μιας και είχε χρησιμοποιήσει κάπως νωρίς το σετ των καλών ελαστικών του.

 

Jorge Lorenzo: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την pole position, διότι ήταν μια παράξενη διαδικασία. Υπήρχαν πολλά σημεία με νερό και ήταν αρκετά επικίνδυνο. Έπρεπε να προσέχεις πάρα πολύ, θα ήταν πολύ εύκολο να πέσεις και να τραυματιστείς. Τέλος πάντων, ξεκινάμε στην πρώτη θέση και θα δούμε τι θα γίνει στον αγώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα που δουλεύει σκληρά για να μου δίνει το κατάλληλο στήσιμο στις διαφορετικές συνθήκες"

 

Ben Spies: "Στην πραγματικότητα ήταν κάπως τρομακτική η διαδικασία για όλους, η πίστα σταδιακά βελτιωνόταν και υπήρχαν κάποια υγρά σημεία εκεί ακριβώς που ήθελες να πατήσεις...! Ήταν η πρώτη στεγνή διαδικασία του Σ/Κ κι έπρεπε να οδηγήσουμε δυνατά. Είχαμε ένα set-up που δεν είχαμε δοκιμάσει εδώ προηγουμένως, αλλά θεωρούσαμε - στα χαρτιά - ότι θα μας ταίριαζε καλύτερα... τελικά κάποια πράγματα ήταν καλά και κάποια όχι. Βιαστήκαμε λίγο με τα ελαστικά, αλλά αυτό συνέβη διότι είδαμε ένα μαύρο σύννεφο στον ορίζοντα και σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω ότι θα ήμασταν στην πρώτη σειρά. Δεν ήθελα να κάνω όμως κάποια λάθος και να πετάξω άλλη μια μοτοσυκλέτα στην άσφαλτο και να αναγκάσω τους μηχανικούς μου να την κατασκευάσουν εξ αρχής! Είμαστε έτοιμοι και παρόλο που οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές, είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα και θα ξεκινήσω από την δεύτερη σειρά"

 

Wilco Zeelenberg: "Ήταν εξαιρετικές κατατακτήριες για όλους, ειδικά για εμάς, αφού πήραμε την pole μετά από ρίσκο, σταματώντας και ξεκινώντας πολλές φορές για να κάνουμε αλλαγές. Τα δεδομένα άλλαζαν συνεχώς και το ίδιο συνέβη και με τις θέσεις στην κατάταξη. Στην αρχή ξεκινήσαμε φοβισμένοι γιατί πιστεύαμε ότι ερχόταν βροχή, αλλά ήμασταν τυχεροί και παρέμεινε το στεγνό, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ήμασταν δέκατοι ή δωδέκατοι! Οι οδηγοί πήραν όλοι ρίσκα κι έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την pole position"

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: "Αν δεν μπω καλά στις στροφές, δεν κερδίζουμε!"

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto2 Κατατακτήριες: Ο Marquez είναι εδώ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα