• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Ο Lorenzo πήρε την Pole Position
Τρομερός συναγωνισμός στις καλύτερες Κατατακτήριες της ιστορίας!
Νέα 28/04/2012 - 17:06

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Κατατακτήριες της Jerez φέτος είναι οι καλύτερες της ιστορίας του MotoGP! Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος έντονος συναγωνισμός και τόσες πολλές εναλλαγές στην pole position, που κράτησαν σε τόσο υψηλό επίπεδο το ενδιαφέρον όλων.

Ο λόγος για αυτήν τη σπουδαία μάχη που έγινε ήταν η αναμενόμενη βροχή που τελικά δεν ήρθε, εκτός από λίγες σταγόνες, που όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη. Με τον ουρανό μαύρο λοιπόν στο νότιο κομμάτι της πίστας και την βροχή να πέφτει περίπου 500μ. δίπλα στην πίστα, όλες οι ομάδες πίεσαν τους οδηγούς τους να προσπαθήσουν για έναν καλό χρόνο από το ξεκίνημα των 60' της δοκιμασίας.

 

Αρχικά ο Cal Crutchlow πήρε την πρωτοπορία και ήταν σταθερά γρηγορότερος από όλους όσους τον περνούσαν στον ταχύτερο γύρο για λίγο. Όμως στα τελευταία 10' λεπτά, αφού η βροχή πέρασε και δεν ακούμπησε ουσιαστικά την πίστα, οι Dani Pedrosa & Jorge Lorenzo έδωσαν το δικό τους σόου.

Συνεχείς εναλλαγές στην pole και τελικά ένα γύρο πριν το τέλος ο νικητής του πρώτου Αγώνα της χρονιάς, που είχε πάρει και εκεί την pole position, διπλασίασε τις φετινές του επιτυχίες στον τομέα αυτό. Ο Lorenzo με 1:39.532 θα ξεκινήσει αύριο από το καλύτερο σημείο, αν και όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε; “η pole position δεν δίνει κανένα βαθμό, αύριο είναι ο Αγώνας”.

Ο Pedrosa με διαφορά 0.135 του δευτερολέπτου ήταν επίσης χαρούμενος, ειδικά για το ότι είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή και ομόσταυλό του, τον Casey Stoner που δυσκολεύτηκε πολύ και πήρε την 5η θέση, με διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή, κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια!

Στην 3η θέση η μεγάλη έκπληξη ήταν ο Nicky Hayden που στο τέλος πήρε το καλύτερο από ένα νέο σετ μαλακών ελαστικών που έβαλε και “έγραψε” 1:40.563 για να πάρει μια θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. 10 θέσεις πιο κάτω βρίσκεται ο ομόσταυλός του Valentino Rossi που δεν μπορούσε να βρει τρόπο να δουλέψει η μοτοσυκλέτα του στο στεγνό! Απογοητευτική εμφάνιση και μόνη ελπίδα του για κάτι καλό η προβλεπόμενη βροχή για αύριο, αν και σήμερα αποδείχτηκε ότι οι προβλέψεις του καιρού μπορούν εύκολα να πέσουν έξω!

 

Ο Crutchlow από εκεί που πάλευε για την πρωτιά ξεκινάει 4ος, έχοντας μια πτώση λίγο πριν το τέλος, που σίγουρα τον έβγαλε εκτός ρυθμού. Αλλά ο η πολύ θετική του παρουσία εγγυάται έναν καλό αγώνα αύριο, όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Ο Casey Stoner, όπως γράψαμε ξεκινάει δίπλα του 5ος, ενώ την 2η σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Ben Spies, που πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στις Κατατακτήριες. Dovizioso, Bautista, Bradl συμπληρώνουν την 3η σειρά.

Ο Randy De Puniet έκανε το θαύμα του και με την -25 άλογα CRT Aprilia πήρε την 10η θέση.  

Στο κάτω μέρος της σελίδας, κατεβάστε το συνοδευτικό αρχείο για τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto2 Κατατακτήριες: Ο Marquez είναι εδώ!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3 Κατατακτήριες: Την pole ο Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα