• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πολύ καλή η αίσθηση στην βροχή
Hayden: Δεν είμαι 100% έτοιμος
Νέα 28/02/2012 - 16:00

Ο Valentino Rossi και ο Nicky Hayden ανακάλυψαν μια πλειάδα θετικών σημείων, παρά την εμφάνιση της βροχής που συντόμευσε τις προσπάθειες όλων των αναβατών. Ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε την βρεγμένη πίστα έτσι ώστε να εφαρμόσει μια σειρά αλλαγών στο στήσιμο της GP12, όταν θα βρεθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες στους αγώνες, ενώ ο Hayden – αν και δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος – ξεκίνησε να δουλεύει στην μοτοσυκλέτα του, κάνοντας αλλαγές καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, βελτιώνοντας την έξοδό του από τις στροφές.

 

 

Valentino Rossi: «Παραδόξως, ξεκινήσαμε πολύ νωρίς το πρωί! Θα ήταν καλύτερα να ξεκινούσαμε περίπου στις 11 όπως και οι άλλοι αναβάτες, διότι πιο πριν η άσφαλτος ήταν αρκετά βρώμικη… και όταν το πράγμα άρχισε να βελτιώνεται, τα ελαστικά μας είχαν ήδη γράψει 15 γύρους. Αποφασίσαμε να αφήσουμε τα δεύτερα ελαστικά για το απόγευμα, όμως άρχισε να βρέχει μετά το μεσημεριανό. Ως εκ τούτου, δεν καταφέραμε πολλά σήμερα. Δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε με το νέο λογισμικό που είχαμε στην διάθεσή μας για το τεστ. Στα θετικά, είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε ότι η αίσθηση της GP12 στη βροχή είναι ακόμη πολύ καλή. Καιρού επιτρέποντος και με κάνα δυο ακόμα ελαστικά στην διάθεσή μας, νομίζω ότι αύριο θα έχουμε την δυνατότητα να δουλέψουμε περισσότερο και να κατανοήσουμε τα δεδομένα λίγο περισσότερο»

 

 

Nicky Hayden: «Προφανώς δεν είμαι 100% έτοιμος, αλλά εάν ληφθεί υπόψη ότι είχα εγχειριστεί στον ώμο πριν 3 εβδομάδες, τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Ένιωθα καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο τεστ και μπόρεσα να δώσω αρκετές πληροφορίες στην ομάδα, έτσι οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Dr. Ting και το επιτελείο του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήμουν σε θέση να οδηγήσω ικανοποιητικά την μοτοσυκλέτα και το ευχαριστήθηκα. Το πλαίσιο δίνει αρκετή πληροφόρηση και είναι πιο εύκολο να συνειδητοποιήσεις πότε είσαι στο όριο. Κάναμε αλλαγές καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και πέτυχα να έχω πιο γρήγορες εξόδους. Θα ήταν ωραία να οδηγήσω στην βροχή, αλλά δεν ήθελα να κάνω κάτι ριψοκίνδυνο και να χτυπήσω στον ώμο. Ευτυχώς δεν πονάω τόσο όταν ξυπνάω το πρωί κι έτσι θα είμαι σε θέση να οδηγήσω και πάλι για μισή ημέρα ή κάπου τόσο και αύριο».

 

Επόμενο άρθρο »

Η πίστα δυσκόλεψε τον Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: «Θα μπορούσα 1-1.5'' πιο γρήγορα!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα