• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: «Θα μπορούσα 1-1.5'' πιο γρήγορα!»
Καμία πρόοδος με τις ταλαντώσεις (chattering)
Νέα 28/02/2012 - 15:33

Ξεκίνησε το δεύτερο επίσημο τεστ στην Sepang, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να παίρνει και πάλι τα ηνία, οδηγώντας την κούρσα όπως και στις προηγούμενες δοκιμές στην πίστα της Μαλαισίας.

 

Το αστέρι της Repsol Honda, βγήκε στην πίστα μία ώρα μετά τις 10, όμως γρήγορα βρέθηκε μπροστά για μισό δευτερόλεπτο, ήδη από τον 4ο γύρο του.

 

Κάποιες περαιτέρω βελτιώσεις, κράτησαν τον Αυστραλό στην κορυφή και στην συνέχεια, η καταιγίδα βοήθησε ώστε να εδραιωθεί η πρωτιά του. Η βροχή κράτησε για μία ώρα (2-3) και κατά τις 5 βγήκε και πάλι ο ήλιος, ωστόσο πολλοί αναβάτες – και μαζί τους ο Stoner – επέλεξαν να μην δοκιμάσουν στην βρεγμένη πίστα από την στιγμή που νωρίτερα ήταν τελείως στεγνή.

 

«Η πίστα ήταν πολύ ζεστή, με θερμοκρασία στους 57ο C, όταν έκανα τον καλύτερο χρόνο μου», δήλωσε ο Stoner.

 

«Έτσι, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να πάμε 1-1.5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα… (χωρίς την βροχή). Όλοι θα ήταν πιο κοντά στους ρυθμούς του πρώτου τεστ εδώ»

 

Μιλώντας για τις τεχνικές αναθεωρήσεις της νέας RC213V, το «Καγκουρό» δήλωσε:

 

«Δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό με τα δισκόφρενα για να περιορίσουμε λίγο το πρόβλημα με το φρενάρισμα που παρουσιάζεται με τις ταλαντώσεις της μοτοσυκλέτας… εκεί όπου χάνουμε στα φρένα μπαίνοντας στην επόμενη στροφή, αυτό βελτιώθηκε λίγο…»

 

«Επίσης, δοκιμάσαμε μερικές ρυθμίσεις για να τις συγκρίνουμε με το ίδιο πλαίσιο που έχουμε. Κάναμε μικρές βελτιώσεις και προχωρήσαμε σε περισσότερες συγκρίσεις… μετά το μεσημεριανό άρχισε να ρίχνει βροχή και αυτό σήμαινε το τέλος των δοκιμών για σήμερα»

 

Το σημαντικότερο πρόβλημα του Stoner και του Pedrosa, στο πρώτο τεστ της Μαλαισίας, ήταν το πρόβλημα με τις ταλαντώσεις (chattering), εξαιτίας των νέων προδιαγραφών των ελαστικών της Bridgestone.

 

«Καμία πρόοδος με το πρόβλημα αυτό, δυστυχώς…», σχολίασε ο Stoner. «Έχουμε κάποια πράγματα υπόψη μας που θέλουμε να δοκιμάσουμε για αυτό, τα οποία θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε το απόγευμα, όμως τώρα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο»

 

«Έχουμε στο μυαλό μας μερικές αλλαγές για την ακαμψία και για να αναπροσαρμόσουμε το βάρος, ώστε να καταπολεμήσουμε το chattering… να δούμε τι θα κάνουμε»

 

«Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε πλαίσιο, μέχρι να δοκιμάσουμε κάθε διαθέσιμη επιλογή με αυτό που έχουμε ήδη. Έχουμε ακόμη κάποιες επιλογές. Εάν δεν δουλέψουν, τότε ίσως χρειαστεί να ακολουθήσουμε διαφορετική προσέγγιση»

 

Ο Stoner έγινε πρόσφατα μπαμπάς για πρώτη φορά και παραδέχτηκε ότι ήταν αρκετά δύσκολο να φύγει από το σπίτι του για να παραβρεθεί στο τεστ.   

 

«Είμαι σίγουρος ότι κάθε γονιός θα συμφωνούσε μαζί μου. Τώρα γνωρίζω πως νιώθουν οι άνθρωποι που αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι… και θα πρέπει να το κάνω αυτό για αρκετό διάστημα. Έχουμε μια πολύ προνομιακή ζωή, αλλά και πάλι πρέπει να αποχωριζόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα στο σπίτι και μόλις άρχισα να την γνωρίζω!»

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Πολύ καλή η αίσθηση στην βροχή

« Προηγούμενο άρθρο

Suppo: Έκπληξη ο Hayden μπροστά από τον Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα