• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bagnaia εξηγεί το λάθος του
"Συμφωνώ με την ποινή"
Νέα 02/09/2022 - 21:37

O Francesco Bagnaia εξήγησε γιατί έκοψε στο τέλος των ΕΔ1 σήμερα το πρωί, δημιουργώντας μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση για την οποία τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στην σχάρα εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.


Ο Bagnaia νόμισε λανθασμένα ότι είχε πάρει την καρό σημαία και έκλεισε το γκάζι στην έξοδο του πρώτου σικέιν. Αλλά η περίοδος δοκιμών ήταν ακόμα «ζωντανή», αναγκάζοντας τον Alex Marquez και τον Enea Bastianini να αλλάξουν γραμμή για να αποφύγουν τον αναβάτη της Ducati.

Ο Ιταλός, επιδιώκοντας να επεκτείνει το σερί νικών του στα MotoGP σε τέσσερις αυτό το Σαββατοκύριακο, κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. Το περιστατικό τέθηκε υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες της FIM, οι οποίοι στη συνέχεια επέβαλαν στον Bagnaia την ποινή.

"Νομίζω ότι είναι σωστό. Συμφωνώ απόλυτα με την ποινή", είπε ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μέρα δεύτερος, πίσω από τον μελλοντικό ομόσταυλό του, Bastianini.

"Έκανα ένα λάθος, νόμιζα ότι (η περίοδος δοκιμών) είχε ήδη τελειώσει, ότι είχα ήδη πάρει την καρό σημαία. Αλλά δεν ίσχυε αυτό, οπότε έκανα λάθος. Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από τους αγωνοδίκες".


Με τον Franco Morbidelli και τον ομόσταυλο του Bagnaia, Jack Miller, να εκτίουν ποινές μεγάλου γύρου την ίδια παράβαση, ακόμη και ο #63 ήταν περίεργος να μάθει γιατί είχε λάβει ποινή θέσεων στην σχάρα εκκίνησης.

"Ρώτησα γιατί τρεις θέσεις στη σχάρα εκκίνησης και όχι ένας μεγάλος γύρος; Μου είπαν ότι είναι επειδή είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Για την πρώτη φορά υπάρχει κάτι σαν μια προειδοποίηση, αυτή είναι η ποινή της θέσης στη σχάρα εκκίνησης και μετά ο μακρύς γύρος".

Ο Miller επιβεβαίωσε: "Είχα ποινή τρεις θέσεις στην Αργεντινή και μετά τον μεγάλο γύρο στη Γερμανία".

Ο Bagnaia συμφώνησε ότι η ποινή του είναι μικρότερη τιμωρία από έναν μακρύ γύρο στο Misano - αλλά μπορεί να μην ήταν κάπου όπως το Silverstone, όπου ο μακρύς γύρος εκτιμήθηκε ότι καθυστέρησε τον Fabio Quartararo μόνο για 1-1,5 δευτερόλεπτο. 

Η ποινή αυτή ασκεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Bagnaia να τερματίσει στην πρώτη τριάδα κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων, για να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξεκινήσει χαμηλότερα από τη δεύτερη σειρά.

"Όσον αφορά τον αγώνα (η ποινή δεν αλλάζει) τίποτα, αλλά όσον αφορά τις κατατακτήριες πρέπει σίγουρα να φτάσω στην πρώτη σειρά γιατί το να ξεκινήσω από τη δεύτερη σειρά είναι ήδη πιο δύσκολο, αλλά είναι αποδεκτό. Αλλά από την τρίτη σειρά αρχίζει να γίνεται πολύ δύσκολο".

Επόμενο άρθρο »

Αλλαγές προσωπικού στην Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA