• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Moto2 Αγώνας
Νίκη του Ogura που τον βάζει στη μάχη του Πρωταθλήματος!
Νέα 30/06/2024 - 14:53

Με τον Joe Roberts να απουσιάζει λόγω τραυματισμου, το Grand Prix της Ολλανδίας ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τον Sergio Garcia να αυξήσει τη βαθμολογική του διαφορά και τον Ai Ogura να πλησιάσει περισσότερο. 

Με το ξεκίνημα του αγώνα, ο Ogura κατάφερε να στρίψει πρώτος, όμως ο κάτοχος της Pole Position, Fermin Aldeguer, σύντομα τον πέρασε και άρχισε να επιβάλλει το ρυθμό του, προσπαθώντας να αυξήσει τη διαφορά. Ο Ogura εν τω μεταξύ έχασε και τη δεύτερη θέση από τον ομόσταυτλό του, Garcia, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Aldeguer

O Ισπανός της ομάδας του Luca Boscoscuro μπροστά έφτασε τη διαφορά στο 1 δευτερόλεπτο, ενώ πιο πίσω οι Garcia και Ogura είχαν ανοίξει με τη σειρά τους τη διαφορά από τον Alonso Lopez, ο οποίος δεχόταν πίεση από τους Tony Arbolino, Manuel Gonzalez και Jake Dixon

Φτάνοντας στα μισά του αγώνα, ο Ogura άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και πέρασε μπροστά από τον Garcia, όμως δεν μπορούσε να κατεβάσει τη διαφορά από τον Aldeguer κάτω από το 1,5 δευτερόλεπτο. 

Όμως τότε, ο Ισπανός πρωτοπόρος δέχτηκε ποινή μεγάλου γύρου για παραβίαση των ορίων της πίστας και με το που την εξέτισε βρέθηκε από την πρώτη στην τρίτη θέση, έχοντας μάλιστα μια μικρή διαφορά!

Παρόλα αυτά, κατάφερε να πιάσει και πάλι τους δύο πρωτοπόρους, περνώντας μάλιστα αρκετά γρήγορα τον Garcia ο οποίος, έχοντας μείνει πλήρως από λάστιχο, προτίμησε να παραμείνει σε μια σίγουρη τρίτη θέση και να μαζέψει 16 πολύτιμους βαθμούς για το Πρωτάθλημα. 

Ο Aldeguer κυνήγησε μέχρι τέλους τον Ogura, όμως ο Ιάπωνας ήταν πολύ δυνατός, δεν του άφησε κανένα περιθώριο και τελικά κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του για τη φετινή σεζόν, μια νίκη που τον έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση βολής από τον Garcia

Ο Jake Dixon τελικά κατάφερε να πάρει την 4η θέση, με τον Somkiat Chantra να κερδίζει συνολικά 12 θέσεις και να τερματίζει πέμπτος. Ο Tony Arbolino έκανε μια επιστροφή στα καλά αποτελέσματα, φτάνοντας στην 6η θέση, με τον Μarcos Ramirez να τον ακολουθεί. 

Ο Alonso Lopez είχε ρίξει το ρυθμό του στα τελευταία στάδια και τερμάτισε όγδοος, μπροστά από τους Manuel Gonzalez και Celestino Vietti που συμπλήρωσαν τη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Assen: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα