• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Moto3 Αγώνας
Νίκη του Ivan Ortola για 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου!
Νέα 30/06/2024 - 14:35

Έναν αγώνα γεμάτο δράση και προσπεράσεις μας χάρισαν για άλλη μια φορά οι αναβάτες της Moto3 στο Assen, στα πλαίσια του 8ου γύρου της σεζόν του 2024.

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, πρώτος έστριψε ο κάτοχος της Pole Position, Angel Piqueras, όμως σύντομα ο Ivan Ortola (ο οποίος είχε δυνατό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο) κατάφερε να τον περάσει. Εν τω μεταξύ ο Collin Veijer είχε μείνει λίγο πιο πίσω στον πρώτο γύρο, άρχισε όμως μετά από αυτόν να κάνει τις κινήσεις του και να ανακάμπτει. 

Σύντομα είχε φτάσει και πάλι στις θέσεις του βάθρου και άρχισε να κυνηγά του Ortola και Taiyo Furusato που ήταν στις πρώτες θέσεις και προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Τελικά ήταν ο 12ος γύρος που θα έβλεπε τον Veijer να ανεβαίνει στην κορυφή για πρώτη φορά, όμως παρά τον πολύ καλό ρυθμό του δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους διώκτες του. 

Πιο πίσω, οι David Alonso και Daniel Holgado (που ξεκινούσαν 13ος και 15ος αντίστοιχα), είχαν καταφέρει να ανεβούνε κάποιες θέσεις, με τον Αlonso να φτάνει μέχρι δεύτερος, με το γκρουπ των πρωτοπόρων να φτάνει κάποια στιγμή να αριθμεί 13 αναβάτες!

Οι μάχες και οι εναλλαγές στις πρώτες θέσεις ήταν συνεχόμενες και φτάνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Veijer προηγούταν με μια μικρή διαφορά, όμως ο Ortola είχε ξεκινήσει να κάνει τις κινήσεις του.

Κάνοντας έναν απίστευτο τελευταίο γύρο, έφτασε τον Ολλανδό, τον οποίο πέρασε πριν την 16η στροφή και κλείδωσε τη νίκη για 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Ο Veijer περιορίστηκε στη 2η θέση, με τον David Muñoz να κάνει επίσης έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο και με 2 προσπεράσεις να συμπληρώνει τις θέσεις του βάθρου. 

Ο Jose Antonio Rueda τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον David Alonso, που περιόρισε όσο περισσότερο μπορούσε τη ζημιά σε ένα κακό γενικά Σαββατοκύριακο. Ο Luca Lunetta έκανε έναν καλό αγώνα που τον έφερε στην 6η θέση, μπροστά από τον Adrian Fernandez. Ο κάτοος της Pole Position, Angel Piqueras, πήρε τελικά την 8η θέση, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Stefano Nepa και Ryusei Yamanaka

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα