• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Marc Marquez τιμωρήθηκε με 16'' επιπλέον χρόνο και πάει 10ος
Το παρασκήνιο και η αντίδρασή του
Νέα 30/06/2024 - 18:52

του Δημήτρη Διατσίδη


 

Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) τιμωρήθηκε με ποινή χρόνου 16'' δευτερολέπτων, για παράβαση του κανονισμού της ελάχιστης πίεσης ελαστικού, στη διάρκεια του Αγώνα της Κυριακής στο Motul TT Assen.

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε 4ος στον Αγώνα, μετά από σκληρή μάχη με τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και τον Maverick Viñales (Aprilia Racing), αλλά η ποινή τον ρίχνει στην 10η θέση στα τελικά αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει ότι αντί 13 βαθμούς που πήρε αρχικά, τώρα θα πάρει μόλις 6 και αυτό θα μεγαλώσει τη διαφορά του στο Πρωτάθλημα από τους δύο μεγάλους αντιπάλους του, τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing).

Μιλήσαμε με τον ίδιο λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής του και είπε ότι η διαφορά στην πίεση ήταν απειροελάχιστη σε σχέση με την επιτρεπόμενη και ότι αυτό προκλήθηκε από το γεγονός ότι στο προσπέρασμά του ο Bastianini τον έβγαλε εκτός πίστας, όπου η θερμοκρασία και η πίεση του ελαστικού έπεσαν αμέσως και ότι χρειάστηκε άλλους δύο γύρους για να επανέλθει το ελαστικό του στη σωστή πίεση και θερμοκρασία λειτουργίας, καθώς μάλιστα φυσούσε κρύος αέρας. Δέχεται όμως ότι ο κανονισμός δεν είχε προβλέψει μια τέτοια κατάσταση και έπρεπε να τιμωρηθεί, ενώ οι αγωνοδίκες άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο κανονισμός και να προβλέψει την πτώση της πίεσης όχι από λάθος τους οδηγού και της ομάδας, αλλά από κάποιον εξωτερικό λόγο, όπως αυτό που συνέβη σήμερα.

Η επιλογή της τόσο χαμηλής πίεσης που οδήγησε στην τιμωρία ήταν αποτέλεσμα της συζήτησης στην ομάδα και του ότι δεν περίμεναν ότι ο Marquez θα βρισκόταν να οδηγεί ένα γκρουπ αναβατών, αλλά ότι θα ακολουθούσε τους πρώτους και έτσι η πίεση θα ανέβαινε. Μάλιστα η πίεση ήταν χαμηλή και όταν ήταν μπροστά από τον di Giannantonio και γι αυτό του έκανε νόημα να περάσει μπροστά ώστε ακολουθώντας τον να αυξάνει την πίεση και τη θερμοκρασία του μπροστινού του ελαστικού. Ο MM93 θεωρεί ότι χωρίς την επαφή με τον Bestia θα μπορούσε να πάρει την τρίτη θέση και να ανεβεί στο βάθρο των νικητών.

 

 

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA