• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2015: Έξι κορυφαίες στιγμές!
Τι μας άρεσε τη χρονιά που πέρασε
Νέα 30/12/2015 - 12:16

1. Η μάχη του Valentino Rossi για τον Τίτλο

 

Ο Valentino Rossi αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του MotoGP, τον αναβάτη που αναδείχθηκε και ανέδειξε το συγκεκριμένο άθλημα σε όλο τον κόσμο. Για τους εκατομμύρια οπαδούς του, η φετινή σεζόν ήταν ένα ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορούσε, στα 36 του πια, να παλέψει για το Πρωτάθλημα. Η απάντηση ήρθε κατά τη διάρκεια όλης της φετινής σεζόν, κρατώντας το προβάδισμα στη βαθμολογία μέχρι και πριν τον τελευταίο αγώνα στην Valencia. Ο Τίτλος δεν ήρθε, όμως για τους περισσότερους αυτός είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015!

 

2. Το τέλος μιας εκπληκτικής σεζόν

 

Δεν θα εξετάσουμε εδώ το τι έγινε με την τιμωρία του Rossi, τις προσφυγές στο CAS και όλα όσα διαδραματίστηκαν εκτός πίστας. Μέσα στην πίστα το τέλος της σεζόν 2015 ήταν ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών και ας μην άρεσε το τελικό αποτέλεσμα στη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του MotoGP. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να αποφασίζεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς;

 

3.  Η επιστροφή των Suzuki και Aprilia

 

Από τους εννέα κατασκευαστές το 2004, φτάσαμε στους μόλις τρεις του 2012, μετά και την αποχώρηση της Suzuki στα τέλη του ’11. Το πρόβλημα ήταν μεγάλο και ως αντίμετρο αποφασίστηκε η γέννηση των CRT μοτοσυκλετών, για να γεμίσει το grid. Από τις CRT φτάσαμε στις πιο ανταγωνιστικές OPEN, ενώ παράλληλα επέστρεψαν στο Πρωτάθλημα η Suzuki και η Aprilia. Η τελευταία ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο. ΤΟ 2017 περιμένουμε και την έλευση της ΚΤΜ, για να φτάσουμε στους έξι κατασκευαστές!

 

4. Η ανάκαμψη του Dani Pedrosa

 

Για τον Ισπανό άσο του HRC γράψαμε και στην ειδική ανασκόπηση της χρονιάς, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.  Από την απογοήτευση του Qatar και τις απαισιόδοξες τότε δηλώσεις του, το πείσμα του Dani και η σύγχρονη ιατρική τον βοήθησαν να ξεπεράσει τα προβλήματα στο δεξί του χέρι, για να μας προσφέρει αξέχαστους αγώνες, ειδικά στην Aragon που ήταν πραγματική αποκάλυψη!

 

5. Η παρουσία των Vinales-Smith-Iannone

 

Η φετινή σεζόν ήταν καταπληκτική για τους τρεις προαναφερθέντες. Ο Vinales για τρίτη χρονιά αναδείχθηκε Rookie της σεζόν, όπως συνέβη και στις μικρότερες κατηγορίες, εντυπωσιάζοντας πάνω στην GSX-RR του. Ο Ισπανός για πολλούς είναι το επόμενο μεγάλο όνομα του MotoGP και μένει να τους επαληθεύσει με σκληρή δουλειά και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2016. Ο Iannone, στην πρώτη του σεζόν ως εργοστασιακός στην Ducati, έδειξε ότι μπορεί να πλησιάσει τους fantastic4 σε απόδοση και μακάρι να κάνει το επόμενο (μεγάλο) βήμα του χρόνου. Όσο για τον Smith, φέτος πραγματικά έκλεισε τα στόματα των επικριτών του, με μια καταπληκτική χρονιά, κατακτώντας τον τίτλο της καλύτερης δορυφορικής μοτοσυκλέτας.

 

6. Μια κατηγορία

 

Μέσα στο 2015 ήρθε η πολυπόθητη συμφωνία για να σταματήσει το φαινόμενο των τελευταίων ετών, που χώριζε επί της ουσίας το MotoGP σε δυο υποκατηγορίες. Από το 2016 η OPEN μοτοσυκλέτες αποτελούν παρελθόν και θα έχουμε ενιαίους κανονισμούς για όλους, αν και οι παραχωρήσεις παραμένουν. Ωστόσο αυτές θα είναι μειωμένες και δεν θα παίζουν ρόλο στην απόδοση π.χ. στις κατατακτήριες με το έξτρα μαλακό ελαστικό. Όλοι επί ίσοις όροις λοιπόν τη νέα σεζόν, με μόνο τις Suzuki και Aprilia να έχουν δικαίωμα μη παγώματος τις εξέλιξης του κινητήρα, περισσότερων δοκιμών και κινητήρων για το 2016.

Επόμενο άρθρο »

Όχι σε έκτακτες συμμετοχές του Stoner;

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζει η Indy;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA