• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marc ταχύτατος στο Assen, o Alex 7ος!
Αγώνες 01/07/2024 - 10:21

Η ομάδα Gresini Racing MotoGP μάχεται ξανά για την πρώτη θέση την τελευταία ημέρα δράσης στο Assen, με τον Marc Marquez να περνάει τη γραμμή τερματισμού 4ος σε αυτόν τον 8ο πλήρη Αγώνα της σεζόν του 2024.

Ήταν κάθε άλλο παρά ένας εύκολος Αγώνας, ωστόσο, με θερμοκρασίες πίστας πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο ημέρες και με μεγάλη μάχη για το βάθρο από το #93 που είχε δύσκολη προσπάθεια να κάνει απέναντι στους Viñales, Diggia και Bastianini.

Η ατυχής τροπή των γεγονότων συνέβη μετά τη σημαία τερματισμού, με τον Marc να τιμωρείται λόγω λανθασμένης πίεσης ελαστικών – η οποία εν μέρει δημιουργήθηκε από την πολύ κοντινή απόσταση των μοτοσυκλετών στην πρώτη στροφή. Με 16 δευτερόλεπτα που προστέθηκαν στο σύνολο του χρόνου του Αγώνα, η τελική θέση μετατράπηκε σε 10η θέση και μόνο 6 βαθμοί προστέθηκαν στη βαθμολογία πρωταθλήματος.

Ο Alex Marquez, ο οποίος ξεκίνησε από την πρώτη σειρά, δεν μπόρεσε να βρει τον τέλειο ρυθμό και τελικά ήταν 8ος στη σημαία τερματισμού (πριν προβιβαστεί στην 7η θέση μετά την ποινή του αδελφού του). Ωστόσο, κατάφερε να κερδίσει μερικούς σημαντικούς βαθμούς και να πάρει περισσότερη αυτοπεποίθηση ενόψει του Sachsenring, που θα διεξαχθεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όπου και οι δύο αναβάτες θα προσπαθήσουν να επανορθώσουν πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

MARC MARQUEZ #93 - 4ος στη γραμμή τερματισμού (10ος μετά το πέναλτι)

«Δυστυχώς, έστω και ελάχιστα, είμαστε εκτός των τεχνικών παραμέτρων σχετικά με την πίεση των ελαστικών και ως εκ τούτου αποδεχόμαστε την ποινή. Είναι πραγματικά κρίμα να φεύγουμε από εδώ με τόσους λίγους βαθμούς: θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει δύο τερματισμούς στην τέταρτη θέση, αλλά… Έχοντας τη μάχη με τον Bastiannini σε πολύ κοντινή απόσταση σίγουρα έπαιξε ρόλο, αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, τα δεδομένα ήταν καλά με την πίεση των ελαστικών μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ας ολοκληρώσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο και ας στρέψουμε την προσοχή μας στη Γερμανία».

ALEX MARQUEZ #73 - 8ος στη γραμμή (προβιβάστηκε στην 7η)

«Ήταν ένας δύσκολος Αγώνας, παρόλο που συνολικά ήταν ένα θετικό Σαββατοκύριακο. Δυσκολευτήκαμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα να στρίβει καλά με το σκληρό μπροστινό ελαστικό, αλλά θα είχαμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με την μαλακή επιλογή γόμας. Θα χρειαστεί να εργαστούμε ήδη στη Γερμανία για να καταλάβουμε πώς να βελτιωθούμε. Τα σημερινά δεδομένα θα είναι σίγουρα χρήσιμα για τους επερχόμενους Αγώνες, έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα και ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να τα υλοποιήσουμε ήδη στο Sachsenring».

Επόμενο άρθρο »

Κάλεσε τον Alex!

« Προηγούμενο άρθρο

ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΤ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA