• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Άλλη μια θετική ημέρα!
Ο Marquez είναι πολύ δυνατός και κάνει τη διαφορά
Νέα 05/02/2014 - 19:23

Ο Valentino Rossi δεν κατάφερε να μείνει στη δεύτερη θέση, όπως χτες, πέφτοντας στην τέταρτη σήμερα στην Μαλαισία. Παρά ταύτα, ο Ιταλός σούπερ-σταρ κατάφερε να παραμείνει η κορυφαία Yamaha στο grid, βελτιώνοντας στην πορεία το χρόνο του από την Τρίτη.

 

"Σήμερα ήταν ακόμα μια θετική ημέρα για εμάς, διότι πρώτα απ' όλα έκανα ένα 2:00.4 και βελτίωσα το χρόνο μου από χτες περίπου κατά μισό δευτερόλεπτο", δήλωσε ο Rossi. "Παράλληλα έμεινα και πάλι μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Marquez, ο οποίος είναι πολύ δυνατός κι έκανε τη διαφορά σήμερα".

 

"Οι υπόλοιποι, είμαστε όλοι αρκετά κοντά, πολύ κοντά σε ρυθμό. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε και στα νέα ελαστικά. Τα περίμενα καλύτερα, αλλά στην πραγματικότητα αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα που πρέπει να διορθώσουμε. Κάναμε και πολλά τεστ για την κατανάλωση καυσίμου, διότι η μοτοσυκλέτα είναι νευρική και η απόκριση του γκαζιού όταν πλαγιάζεις δεν είναι καλή και πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία", πρόσθεσε.

 

Πάντως ο Vale δείχνει να αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα με τα 20lt καυσίμου (και τις απαραίτητες αλλαγές στα ηλεκτρονικά/χαρτογράφηση) σε σχέση με τον ομόσταυλό του. "Ενδεχομένως ο Jorge να υποφέρει κάπως περισσότερο από εμένα, αλλά είναι ακόμα η δεύτερη ημέρα και είμαστε πολύ κοντά. Λίγο πολύ είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Είμαι χαρούμενος. Μ' αρέσει η μοτοσυκλέτα όπως είναι, αλλά είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθούμε".

 

Και πράγματι η βελτίωση είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα για τον Vale, ο οποίος και πέρυσι έκανε ενθαρρυντικό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια έχασε επαφή με τους τρεις Ισπανούς. "Και πέρυσι κάναμε καλό τεστ", επιβεβαίωσε ο Ιταλός σούπερ-σταρ. "Είμαι ήδη γρηγορότερος από πέρυσι, όταν και ήμουν τρίτος την τελευταία ημέρα. Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο, διότι πέρυσι φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετό. Οι άλλοι βελτιώθηκαν περισσότερο από εμάς. Αυτός είναι ο στόχος για φέτος".

 

Απαρατήρητη δεν πέρασε και η εμφάνιση του καταπληκτικού Espargaro (Aleix), ο οποίος έφερε την FTR-Yamaha του στην πέμπτη θέση της κατάστασης. "Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη μοτοσυκλέτα, έχει βελτιωθεί πολύ ο Espargaro τα τελευταία χρόνια και πέρυσι ήταν πολύ καλός με την Aprilia και δείχνει έτοιμος να φέρει στα όρια μια μοτοσυκλέτα στο MotoGP", σχολίασε ο άσος της Yamaha.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Πιο χαρούμενος από χτες!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Δοκιμάζοντας πλαίσια...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα