• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: O Lorenzo στην pole
O Pedrosa με έντονο πρόβλημα chattering!
Νέα 20/10/2012 - 10:35

O Jorge Lorenzo είναι ο κυρίαρχος των σημερινών Κατατακτήριων Δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας, με “τον τέλειο γύρο”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, πετυχαίνοντας νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας με χρόνο 2:00.334, δύο δε΄κατα κάτω από το τρεκόρ που κρατούσε από το 2009 ο Valentino Rossi με Yamaha M1 και εκείνος τότε. Ο Ισπανός της Yamaha είναι σίγουρα χαρούμενος με τον χρόνο, αλλά και με το ρυθμό του, παρά το ότι δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμη λίγη δουλειά στην Μ1. 

Σίγουρα του δίνει αυτοπεποίθηση και η εμφάνιση έντονων ταλαντώσεων στη μοτοσυκλέτα του μεγάλου του αντιπάλου Dani Pedrosa. Ο Ισπανός της Honda πέτυχε έναν αξιοθαύμαστο χρόνο, λίγο πριν το τέλος των Κατατακτήριων, αλλά είδε τον Lorenzo με δύο συνεχόμενους τρομερούς γύρους να παίρνει την 7η pole position της χρονιάς. Όλα δείχνουν ότι αύριο ο αγώνας θα είναι υπόθεση των δύο τους, χωρίς να αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ο Casey Stoner που έμεινε στην 4η θέση, με συνεχή προβλήματα στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας του.

Μαζί με τους δύο διεκδικητές του Τίτλου από την πρώτη σειρά – για 3η φορά φέτος – θα ξεκινήσει ο Andrea Dovizioso, που μάλιστα κράτησε την pole postition για λίγο, για να παραδεχθεί στο τέλος ότι είναι χαρούμενος με το ρυθμό του, αλλά ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τους δύο μονομάχους.

Ο Cal Crutchlow με την άλλη Μ1 της Tech 3, έμεινε πίσω από τον Stoner 5ος και με μεγάλη διαφορά από την κορυφή. Ο Ben Spies ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Yamaha στις Κατατακτήριες.

Στην 3η σειρά η έκπληξη έγινε από τον Hector Barbera που μετά από καιρό είναι και πάλι μπροστά από τις εργοστασιακές Ducati, με το 1ο πλαίσιο της FTR που έχει παρουσιαστεί πέρυσι το Νοέμβριο.

H Ducati δυσκολεύεται να βελτιωθεί με το 3ης γενιάς πλαίσιο και το νέο ψαλίδι και έτσι ο μεν Hayden έμεινε 9ος, ο δε Rossi μόλις 11ος 1.4'' δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

Ο Bradl πήρε την 8η θέση κυριολεκτικά στο τέλος, ενώ ο Bautista είχε μια πτώση 3' πριν την καρό σημαία και δεν κατάφερε τίποτε καλύτερο από την 10η θέση.

Στις CRT μοτοσυκλέτες ο Aleix Espargaro έκανε και πάλι μια καταπληκτική επίδοση, μόλις 1'' πίσω από τον Rossi, στην 12η θέση.

Στον τομέα των τελικών ταχυτήτων, το ρεκόρ ξαναπήγε στην Honda και τον Dani Pedrosa που με 325.9χλμ/ώρα είναι 2.1χλμ/ώρα ταχύτερος στην ευθεία από τον Lorenzo, διαφορά που είναι μικρή. Με 324.6 ο Dovi είναι ο 2ος ταχύτερος.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τους χρόνους και τις τελικές αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: Η pole στον Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

HRC 5η ειδική: Δεύτερος ο Rodrigues

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα