• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Moto3 Αγώνας: Γερμανική υπεροχή!
O Cortese μεγάλος νικητής, προσπάθησε αλλά 13ος ο Σίσσης
Νέα 06/05/2012 - 18:20

Στην αρχή του τρίτου αγώνα της χρονιάς, για την κατηγορία Moto3, είχαμε το συνηθισμένο ξεκίνημα με τις μοτοσυκλέτες να αλλάζουν συνεχώς θέσεις, μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τους Cortese, Salom, Vazquez, Vinales και Kent να αρχίζουν να ξεφεύγουν. O Oliveira που είχε κάνει πολύ καλό Σ/Κ, γεμίζοντας ελπίδες τους Πορτογάλους οπαδούς, απογοήτευσε καθώς ένα μηχανικό πρόβλημα τον οδήγησε στα pits.

 

Me 16 γύρους να απομένουν, ο Niccolo Antonelli του Gresini έκανε μια τολμηρή κίνηση και πήρε την 6η θέση από τον Kent, με τον Βρετανό όμως να αντεπιτίθεται αμέσως. Στον ίδιο γύρο, o Dany Webb αποσύρθηκε στα pits μετά από ένα θέμα που είχε με την μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Vinales - μέχρι εκείνη την ώρα - ξεχώριζε στην πρώτη θέση, με την μεγαλύτερη δράση να λαμβάνει χώρα για την 5η θέση με τέσσερεις οδηγούς να κονταροχτυπιούνται: Fenati, Kent, Antonelli και Vazquez. Μια εκπληκτική κίνηση του νεαρού Fenati του χάρισε την 5η θέση, χάνοντάς την σχεδόν αμέσως από τον Kent στην δεύτερη στροφή. Με 12 γύρους να μένουν, οι Vinales και Cortese έδειχναν ανίκητοι μπροστά, αφήνοντας τους Salom και Khairuddin να μάχονται για μια θέση στο βάθρο.

 

Με 9 γύρους να απομένουν, τόσο ο Kent όσο και ο Fenati μπήκαν στην άμμο, με τον Ιταλό να μένει από τύχη, καθώς έπεσε - μαζί με τον Rossi - μετά από λίγο. Να σημειώσουμε ότι ο Rossi σημειώνει πτώση για δυο αγώνες συνεχόμενους! Λίγους γύρους μετά, ο Cortese πέρασε τον Vinales, στο τέλος της ευθείας, και τέθηκε επικεφαλής. Ο Cortese δεν μπορούσε να ξεφύγει από την πίεση του νεαρού Ισπανού και οι δυο τους ήταν πολύ κοντά στους τελευταίους 3 γύρους. O Salom από την πλευρά του, κέρδισε την 3η θέση από τον Khairuddin, αφήνοντάς τον στην καθόλου άσχημη 4η θέση.

 

Ο τελευταίος γύρος ήταν συναρπαστικός, με τους Cortese και Vinales να οδηγούν στο όριο, ακουμπώντας τα φέρινγκ τους δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την πολυπόθητη πρώτη θέση. Εκεί έφτασε ο Γερμανός, ο οποίος κέρδισε την πρώτη του νίκη της σεζόν και πήρε κεφάλι στην κατάταξη του Πρωταθλήματος. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκε και ο Salom.

 

Το ξεκίνημα του Θανάση Σίσση - στον τρίτο αγώνα της χρονιάς - ήταν δυναμικό, καταφέρνοντας από την έκτη σειρά να φτάσει σχεδόν αμέσως τους αναβάτες στην τρίτη σειρά του grid. Ο Ελληνο-Αυστραλός πήγαινε από κοντά με τον Fenati στην 9η θέση, όταν ο Faubel - με αυτόν και τον Masbou έδωσε μάχη για την δεκάδα ο Σίσσης - τον πέρασε και τον άφησε 10ο. Σταδιακά έχανε θέσεις και έφτασε 13ος, πολύ κοντά στην θέση από την οποία ξεκίνησε τον αγώνα. Οι ελπίδες του οδηγού της Red Bull KTM αναπτερώθηκαν όταν - με δέκα γύρους να απομένουν - πλασαρίστηκε στην 10η θέση και άρχισε η μάχη με τους άλλους δυο οδηγούς που γράψαμε πιο πάνω, για μια θέση στην πρώτη δεκάδα. Αρχικά ο Θανάσης εκμεταλλεύτηκε ένα πρόβλημα του Fenati και πέρασε 8ος, την καλύτερη θέση που είχε μέχρι τότε στον αγώνα! Από εκεί και πέρα Faubel και Σίσσης άλλαζαν θέσεις, πότε ο ένας 9ος και πότε ο άλλος. Στο τέλος, ο Ισπανός μαζί με τον Masbou πέρασαν οριστικά τον Σίσση, ενώ ο Kent, ανέβασε στροφές και πέρασε και αυτός τον ομόσταυλό του! Τέλος, έχοντας δώσει την μάχη του αλλά χωρίς να αντέξει περισσότερο, ο Σίσσης δέχτηκε ακόμα ένα "χτύπημα", με τον Kornfeil να τον περνά και να τον αφήνει στην 13η θέση. Στους 2 εναπομείναντες γύρους δεν κατάφερε κάτι καλύτερο και τερμάτισε στην θέση αυτή.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κάτω μέρος της σελίδας

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Monza Αγώνας 2: Πρόωρο τέλος, 1ος ο Sykes

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril: O Stoner πήρε μια μεγάλη νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα