• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril: O Stoner πήρε μια μεγάλη νίκη
Άντεξε την πίεση του Lorenzo, o Pedrosa 3ος
Νέα 06/05/2012 - 18:12

Ο Αγώνας στο Estoril μπορεί να μην είχε εναλλαγές στην πρώτη θέση, αλλά η συνεχής πίεση του Jorge Lorenzo στον Casey Stoner έδωσε ενδιαφέρον, την στιγμή μάλιστα που στη μέση του αγώνα φάνηκε ότι και ο Dani Pedrosa θα μπορούσε να παίξει ρόλο. 

Ο Lorenzo ήταν σαφώς ταχύτερος στο τελευταίο από τα 4 μέρη της πίστας και εκεί δεν ρίσκαρε για να περάσει, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τον Αγώνα, παρά το ότι στον 3ο από τους 28 γύρους του Αγώνα σημείωσε με 1:36.909 νέο ρεκόρ πίστας.

Ο Stoner ήταν λίγο ταχύτερος στα τρία προηγούμενα τμήματα της πίστας και άντεξε, ακριβώς όπως και στην Jerez, όταν είδε τον Ισπανό κολημμένο στις εξατμίσεις της Honda του.

Ο Pedrosa από την πλευρά του δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο στο τέλος, αφού προβλήματα ταλαντώσεων (chattering) δεν του επέτρεψαν να πιέσει παραπάνω.

 

Η συνήθης πια μάχη για την 4η θέση έγινε μεταξύ των ομόσταυλων της Yamaha Tech 3, Andrea Doviziso & Cal Cratchlow. Τελικά ο Ιταλός κατάφερε στους τελευταίους γύρους να πάρει μια μικρή διαφορά και να κερδίσει την πρώτη μεταξύ τους μάχη, μετά πό δύο ήττες στους δύο προηγούμενους αγώνες.

Ο Alvaro Bautista, όπως είχε φανεί και από τις δοκιμές, έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην 6η θέση, με την Gresini Honda.

O Valentino Rossi αρχικά έδωσε μερικές μάχες και αργότερα και αυτός έμεινε μόνος μπροστά από τους Ben Spies & Stefan Bradl που είχαν τη δική τους μάχη με αρκετά αλληλοπροσπεράσματα. Τελικά ο Αμερικανός με την Μ1 κέρδισε, αλλά η 8η θέση 16'' δευτερόλεπτα πίσω από την δορυφορική Μ1 του Crutchlow, μόνο καλό αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Όσο και αν μέρος της ευθύνης βρίσκεται στην άτυχη στιγμή που είχε στις αρχές του αγώνα, όταν έκανε μια έξοδο τη στιγμή που παλευε για την 3η θέση. Άλλωστε και ο ταχύτερος του γύρος στο 1:38.077 είναι 1.168 δευτερόλεπτα πάνω από τον χρόνο της ίδιας μοτοσυκλέτας που έχει ο ομόσταυλός του Lorenzo!

O Hector Barbera έκανε ένα μέτριο αγώνα στην 10η θέση, ενώ έναν κακό αγώνα έκανε ο Hayden που τερμάτισε 11ος.

 

Στην πρώτη θέση των CRT o Aleix Espargaro, όπως και στην Jerez, έδειξε πολύ δυνατός, αφού κέρδισε στα ίσια την μάχη με τον ομόσταυλό του Randy De Puniet. H Aprilia ART που οδηγούν και οι δύο εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της στις στροφές, αφού στις ευθείες υστερεί 20 χλμ/ώρα από την ταχύτερη πρωτότυπη που ήταν και στον αγώνα η Ducati GP12 του Hector Barbera.  

O Stoner πέρασε πρώτος στην βαθμολογία με 66 βαθμούς, έναντι 65 του Lorenzo. O Pedrosa με 52 είναι 3ος και ακολουθούν οι Crutchlow & Dovizioso με 37 & 35 βαθμούς αντίστοιχα.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά

 

Επόμενο άρθρο »

Estoril Moto3 Αγώνας: Γερμανική υπεροχή!

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril Moto2 Αγώνας: Άστραψε και βρόντηξε ο Marquez!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA