• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Moto2 Αγώνας: Άστραψε και βρόντηξε ο Marquez!!
Επική μάχη στον τελευταίο γύρο με τον Espargaro!
Νέα 06/05/2012 - 15:06

Ο Marc Μarquez θριάμβευσε στον αγώνα του Estoril, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους οι οποίοι τον έχριζαν το φαβορί για τον τίτλο στο Πρωτάθλημα! Ο Ισπανός πήρε από νωρίς το προβάδισμα στην κούρσα, με τον Luthi να δείχνει από νωρίς δυνατός και να ακολουθεί τον αναβάτη της Repsol. Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε και ο Aegerter, ο οποίος πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση, αλλά στην συνέχεια δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση τόσο του Espargaro, όσο και του Zarco. Την ίδια στιγμή, στην ευθεία ο Luthi έκανε την αντεπίθεσή του και πέρναγε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Marquez!

 

Το δυναμικό ξεκίνημα του Aegerter δεν είχε συνέχεια και σύντομα τον ξεπέρασαν και οι Iannone - Redding, οι οποίοι πίεσαν αρκετά τους μπροστά προσπαθώντας να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο. Ο νεοφερμένος Johann Zarco ήταν και σήμερα πολύ καλός και στον 5ο γύρο έκανε την κίνησή του, πέρασε στην 3η θέση, ενώ παράλληλα ο Iannone κατάφερνε να μπει πέμπτος, έστω και για λίγο. Στον ίδιο γύρο έπεσε και ο Takahashi (ήταν 17ος εκείνη την στιγμή) χωρίς να αναφερθούν συνέπειες για τον οδηγό.

 

Στον επόμενο γύρο παραλίγο να κάνει λάθος που θα του στοίχιζε ο Espargaro, ανοίγοντας την γραμμή του και βγαίνοντας εκτός, καταφέρνοντας όμως να μείνει σε επαφή με τους μπροστά και να επανέλθει στην μάχη. Τότε ήταν που ο Gino Rea αναγκάστηκε να αποσυρθεί του αγώνα, λόγω ενός προβλήματος στα ηλεκτρονικά.

 

Με 18 γύρους να μένουν, ο Luthi έδειχνε ικανός να κρατήσει το προβάδισμα και να πάρει μια σπουδαία νίκη, χτίζοντας μια μικρή διαφορά από τους διώκτες του, ενώ ο φοβερός Zarco κατάφερνε να αφήσει πίσω του τον Marquez και να βρεθεί στην δεύτερη θέση! Ωστόσο στην συνέχεια, ήταν ο Espargaro ο οποίος έκανε εκπληκτική κίνηση στο τέλος της ευθείας και στην συνέχεια πέρασε δεύτερος!

 

Εν τω μεταξύ ο Iannone κρατούσε με νύχια και με δόντια την 5η θέση, αλλά δυστυχώς για αυτόν βγήκε εκτός και ξαναμπήκε πίσω για να κυνηγήσει τους Redding, Elias, Rabat. Παράλληλα, λίγο πιο πίσω, ο Axel Pons έπεσε στην σικέιν και ολοκληρώθηκε πρόωρα ο αγώνας γι' αυτόν.

 

Στην συναρπαστική μάχη για τις πρώτες θέσεις, ο Luthi προσπαθούσε να αντέξει στην πίεση του μεγάλου Marquez, o οποίος έκανε την αντεπίθεσή του και βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Από την άλλη, ο νεαρός Zarco έχανε σταδιακά το καλό του πλασάρισμα, πέφτοντας στην 4η θέση, ενώ ο Iannone ξεπέρασε σε ταχύτητα τους ανταγωνιστές του και πέρασε 5ος. Εκείνη την στιγμή, ο Simone Corsi που πάλευε για την 6η θέση, βγήκε εκτός και έχασε πολλές θέσεις.

 

Προς το τέλος του αγώνα, εννέα γύροι έμεναν, ο Marquez πίεζε πολύ τον Luthi στην προσπάθειά του να πάρει κεφάλι στην κούρσα και δυο γύρους αργότερα, τόσο ο Ισπανός, όσο και ο Espargaro, εκμεταλλεύτηκαν το slipstream και έριξαν τον Luthi στην 3η θέση. Από τότε, το δίδυμο των Ισπανών έχτιζε διαφορά με τον τρίτο (Luthi), δείχνοντας ότι θα πάλευαν μεταξύ τους για την πρώτη θέση.

 

Λίγο αργότερα, ο Rabat έπεσε στην ίδια σικέιν, όπως και ο Pons, με τον Mike Di Meglio να τελειώνει νωρίς τις υποχρεώσεις του αυτό το Σ/Κ, σημειώνοντας πτώση. Πολύ ωραία μάχη γινόταν για την 7η θέση, με τους δυο πρώην ομόσταυλους Elias και De Angelis να πηγαίνουν πολύ κοντά και να προσφέρουν ωραίο θέαμα στους οπαδούς.

 

Ωστόσο, μια από τις πιο ωραίες μάχες που έχουμε δει στην Moto2, μας την προσέφεραν οι Marquez και Espargaro. Κανείς από τους δυο Ισπανούς δεν ήθελε να χάσει την πρώτη θέση, με την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη καθώς οι δυο τους εναλλάσσονταν στην 1η θέση, με τον Marquez να δείχνει πιο ψύχραιμος στο τέλος, αφού εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του αντιπάλου του στην τελευταία σικέιν. Έτσι, ο Marquez κατέκτησε την δεύτερή του νίκη σε τρεις αγώνες, με τον Espargaro να χάνει την ευκαιρία του και τον Luthi να τους συνοδεύει στο βάθρο του Estoril.

 

Δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας τα αποτελέσματα.

 

Επόμενο άρθρο »

Estoril: O Stoner πήρε μια μεγάλη νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril Ζέσταμα: Ο Stoner έσπασε τα χρονόμετρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA