• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Monza: Ακυρώθηκε ο πρώτος Αγώνας
Για λόγους ασφαλείας!
Νέα 06/05/2012 - 19:10

Ο αγώνας για το Πρωτάθλημα των SBK, στην πίστα της Monza, ξεκίνησε στο στεγνό και όλοι διάλεξαν τα σλικ ελαστικά, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μερικά βρεγμένα σημεία στην άσφαλτο.

 

Ο Sykes είχε πάρει κεφάλι στον τρίτο γύρο του αγώνα, όταν η βροχή έκανε την εμφάνισή της και η κόκκινη σημαία κυμάτισε, αλλά όχι πριν οι Hopkins, Salom και Gadea πέσουν. Στον προηγούμενο γύρο είχε πέσει και ο Marco Melandri, κάνοντας σημαντική ζημιά στην BMW του.

 

Αν και ο αγώνας χαρακτηρίστηκε εκ νέου για βρεγμένο - εδώ να σημειώσουμε τον εντυπωσιακό χρόνο των μηχανικών του Melandri, οι οποίοι είχαν έτοιμοι την μοτοσυκλέτα σε 20 λεπτά! - μια πρόχειρη συνάντηση μερικών οδηγών, με τους Checa, Melandri και Fabrizio επικεφαλής, σταμάτησε την διαδικασία, μην θέλοντας να αγωνιστούν κάτω από τέτοιες συνθήκες και να διακινδυνεύσουν. Επίσης, ακόμα ένας λόγος ήταν τα μαλακά ελαστικά της Pirelli που δεν ενέπνεαν 100% εμπιστοσύνη στους οδηγούς των SBK. Τα συγκεκριμένα ελαστικά ήλθαν κατά την διάρκεια της νύχτας για να αντικαταστήσουν τα στάνταρ ελαστικά, για τα οποία υπήρχαν παράπονα ότι φθείρονται εύκολα μετά από μερικούς γύρους.

 

Οι συζητήσεις για το τι θα γίνει συνεχίζονταν, όταν η βροχή δυνάμωσε ξαφνικά προκαλώντας σε ορισμένα σημεία της πίστα πλημμύρες! Έτσι, κάτω από αυτές τις συνθήκες οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τον αγώνα.

 

Να σημειώσουμε εδώ ένα ωραίο περιστατικό: ο Max Biaggi αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα με τον νέων προδιαγραφών κινητήρα του, με τον μεγάλο του αντίπαλο Carlos Checa να τον βοηθά να επανέλθει στο γκαράζ (βλ φωτό 2)! Περιττό να πούμε ότι αν συνεχιζόταν ο αγώνας, ο Ιταλός δεν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί!

 

Επόμενο άρθρο »

Πρώτος ο Stoner ξεπερνώντας το chattering!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Monza Αγώνας 2: Πρόωρο τέλος, 1ος ο Sykes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα