• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Del Torchio: «Ο Rossi θα είναι και στο μέλλον»
Αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, αγωνιστικά και εμπορικά
Νέα 11/01/2012 - 11:43

Ο Gabriele Del Torchio, CEO της Ducati, βρίσκεται στην Madonna di Campiglio με την ευκαιρία της εκδήλωσης «Wrooom». Ο ισχυρός άντρας της εταιρείας μίλησε για πολλά. Ας δούμε επιγραμματικά τι είπε:

«Το 2011 ήταν μία καλή χρονιά αναφορικά με τις πωλήσεις μας. Αυξήθηκαν κατά 21,5% και πουλήσαμε 42,200 μοτοσυκλέτες από τις οποίες το 80% ήταν εξαγωγές. Η Αμερικανική αγορά ήταν πρώτη, η Ιταλική δεύτερη και η Γερμανική τρίτη. Στην Γαλλία, για πρώτη φορά πουλήσαμε περισσότερες από 4,000 μοτοσυκλέτες. Η πολιτική που ακολουθήσαμε στις χώρες της Άπω Ανατολής μας έκανε να αυξήσουμε κατά 84% τις πωλήσεις σε εκείνο το μέρος του κόσμου».

 

Αναφερόμενος στις αιτίες για τις οποίες έγινε αυτό, επισήμανε:

«Βρήκαμε το κουράγιο και τα δύσκολα χρόνια (2008, 2009) αυξήσαμε τις επενδύσεις σε έρευνα και εξέλιξη αντί να τις μειώσουμε. Δεύτερον, αναπτύξαμε στρατηγικές συμμαχίες (π.χ. Mercedes-Benz και άλλες) που μας βοήθησαν να προωθήσουμε την μάρκα. Τρίτον, είδαμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα στην Ιταλία –και λυπάμαι πολύ καθότι είμαι Ιταλός και θέλω να βγει το συντομότερο η χώρα μου από την κρίση.

Έτσι στραφήκαμε προς τον υπόλοιπο κόσμο και αναπτυχθήκαμε σε νέες αγορές. Όλα αυτά μας επέτρεψαν να κλείσουμε μια καλή χρονιά το 2011 και με μεγάλες προοπτικές. Το 2012, παρά την κρίση και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ευρώπη, φαίνεται ότι ξεκίνησε πολύ καλά».

 

Για την 1199 Panigale, ο Del Torchio είπε:

«Φαίνεται ότι (η μοτοσυκλέτα) έγινε το όνειρο για όλους τους πελάτες μας και επιθυμούν να την αποκτήσουν. Οι πελάτες των Supersport δεν έχουν εξαφανιστεί, απλά περιμένουν να παρουσιαστεί κάτι καινούργιο για να αγοράσουν. Και η Panigale τους επηρεάζει. Όμως το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα μοντέλα μας».

 

Για το εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη τόνισε:

«Ξεκίνησε τις εργασίες του σε χρόνο ρεκόρ. Υπογράψαμε το συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2010 και ένα χρόνο μετά κατασκευάσαμε (εκεί) την πρώτη μοτοσυκλέτα. Ήδη παρήχθησαν 500 και οι κινητήρες συναρμολογούνται εκεί καθώς έρχονται από την Ιταλία. Πάντως είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί και δεν πληρώνουμε πολλούς φόρους».

 

O Del Torchio αναφέρθηκε στους στόχους της Ducati στο MotoGP και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Valentino εξακολουθεί να είναι η πρώτη μας επιλογή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε αλλά είναι νωρίς να κάνουμε σκέψεις. Όμως θα έλεγα ότι η πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τον Rossi και τον Hayden επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Είμαι σίγουρος ότι το 2012, παρά τις δυσκολίες, μπορεί να είναι μια καλή χρονιά. Ο Filippo (Preziosi) και η ομάδα του δούλεψαν σκληρά και έκαναν θαύματα παρότι δεν είχαν τα χρήματα όπως οι Ιάπωνες ανταγωνιστές μας. Όμως υπάρχει η ευφυΐα, η διάθεση να δημιουργήσουν και η μοτοσυκλέτα είναι πολλά υποσχόμενη. Σας καλώ να ακούσετε τον Filippo σήμερα που θα μιλήσει για αυτή».

 

Τέλος, για την εμπορική πορεία και εικόνα της Ducati είπε:

«Πιστεύω στο ρόλο μας σαν πρεσβευτές ενός “Made in Italy” προϊόντος που μπορεί να ενισχυθεί από την επιτυχία του Valentino Rossi. Ξέρουμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση αλλά είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στηριζόμαστε στην τεχνολογία και στο πάθος της Ducati. Δεν κατασκευάζουμε εκατομμύρια μοτοσυκλέτες το χρόνο αλλά μόνο 42,000. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το πάθος για τους μοτοσυκλετιστές».

Επόμενο άρθρο »

Rossi-Ducati: Ένας Τίτλος για Ιστορία

« Προηγούμενο άρθρο

Nυκτερινό σκι με τον Vale!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA